PARTYINFO

 

PLASTIQUE

Datum konání:
18.08.2006 - pátek
Místo konání:
Praha - Radost FX
DJs:
Tvyks & Vectif
Live:
Mediengruppe Telekommander (D)
Info:
http://www.plastique.cz
vectif@radostfx.cz
Popis:
start 22:00
 
 
Změna programu, v Radosti dnes zahrají Team Plastique Mediengruppe Telekommander na Radiu 1 Plastique slaví první narozeniny
Mediengruppe Telekommander na Plastique
Na prvních narozeninách Plastique v klubu Radost FX vystoupí v pátek 18. srpna živě německé duo Mediengruppe Telekommander z Berlína. Kapela kombinuje hip hop, electro a punk a patří v součastnosti k předním projektům německé scény. Při jejich premérovém vystoupení v Čechách nebudou chybět ani rezidenti Plastique - Tvyks a Vectif.
 

Mediengruppe Telekommander

Poté co se dali Gerald Mandl & Florian Zwietnig začátkem roku 2002 dohromady, všiml si jich hamburský indie label Enduro, a už v prosinci 2002 servíroval do obchodů jejich debutové EP. Nahrávka vzbudila zájem a věci dostali rychlý spád: první živá vystoupení, první turné, první reakce v tisku, podpořené druhým úspěšným singlem v září 2003.


Následovalo mnoho koncertů, první nízkorozpočtový klip “Telekommanda”, který si vysloužil hlavní rotaci na stanici Viva Zwei. Kluci se rozhodli přestěhovat do Berlína a hned záhy dostali nabídku na debutové album, coby první interpreti německé pobočky Mute Records.


Album “Die ganze Kraft einer Kultur” se objevilo v květnu 2004 a spolu s ním se dostavil ohromující úspěch. Díky svým skvělým textům si vysloužili řádnou pozornost německých médií, brzy je začali hrát rádia a v Rakousku zdolali několikrát hitparády FM4. Následovalo turné po Německu, Rakousku, Švýcarsku, Polsku a Holandsku. Vyrazili točit klip do Las Vegas a své turné zakončili skvělou show v berlínském Paláci republiky. Po chvilce klidu se Flo a Gerald vrhli na přípravu druhé desky “Näher am Menschen”, na níž s nimi spolupracovali Moses Schneider a Ben Lauber.


Nové album Mediengruppe Telekommander začalo přesně tam, kde skončil jejich debut, propojili hip-hop, zlomené beaty, retro-synťáky, elektrické kytary, rychlé basové linky a vokály, čímž vytvořili unikátní zvuk na nějž se zdají být specialisty. Skvělé texty, rýmování a vtipné hlášky nenechali fanoušky chladnými  a Mediengruppe Telekommander vyvolali řadu zapálených internetových diskuzí.


V současnosti mají venku první albový hit “Sprengkörper” a střídavě na turné křižují Německo, Rakousko a Švýcarsko. Aktuální číslo časopisu Živel s nimi přináší rozhovor, jsou  zastoupeni i na přiloženém berlínském 2 CD. A vůbec poprvé zavítají do České  Republiky na 1. narozeniny Plastique v pátek 18. srpna v klubu Radost FX.


www.plastique.cz
www.mediengruppe-telekommander.de
www.myspace.com/mediengruppetelekommander

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016