PARTYINFO

 

CITADELA

Datum konání:
29.09.2006 - pátek
Místo konání:
Brno - Boby Centrum
DJs:
Tomcraft (de), Way out West (uk), Alex Axx Koss (can), Jonty Scruff (uk), Holgi Star (de), Laydee Jane, Tomáš Haverlík (sk), Orbith, William Rush (usa), Kaisersoze, Simon Sayz, Ian Fuzzy, Petr Holman, Martin Hloch
Info:
lunar@volny.cz
Popis:
vstupné v předprodeji 290 czk, na místě 390 czk, VIP 990 czk
Line-up:
main stage:
20:00 William Rush
21:00 Tomáš Haverlík
22:30 funky show
22:35 Simon Sayz
00:00 drakula show
00:05 Way out West
01:30 Tomcraft
03:00 Alex Axx
04:30 LayDeeJane
06:00 Petr Holman

2nd stage:
21:00 Ian Fuzzy
22:30 Martin Hloh
00:00 Jonty Skrufff
02:00 Orbith
04:00 Holgi Star
05:30 Kaisersoze
 
 
Poslední informace k páteční Citadele Citadela představuje styly elektro a electroclash
Jody Wisternoff na páteční Citadele
Zatímco Nick Warren potěšil svým setem pražské publikum už minulý víkend, druhá polovina úspěšného projetku Way Out West se chystá do Česka tento pátek. Přinášíme vám podrobný profil zkušeného Jodyho Wisternoffa, který s produkcí začínal u hip-hopu a přes drumandbass přešel až ke skládání rovných beatů.
 

Jody Wisternoff – progressive house dj a producent

Devětadvacetiletý Jody Wisternoff je bezesporu ostřílený hudební veterán. Má za sebou již 20 let úspěšné kariéry, v průběhu které dosáhl jako dj, producent a remixer velkého uznání. Koncem osmdesátých let otevřelo bristolské duo Smith & Mighty dveře svého studia dvěma "dětem", které se představily jako Tru Funk Posse. Nebyl to nikdo jiný než Jody s mladším bratrem Samem. Tito hip-hopeři samouci měli již vyprodukovanou hrstku tracků, tehdy díky počítači ZX Spektrum, klávesám Casio a čtyřem magnetofonovým rekordérům. Kdo se postaral o hudební stránku věci? Nikdo jiný než mladičký Jody Wisternoff. Postupně opouští tvrdou jungle/hardcore scénu, k čemuž hodně dopomohlo setkání s Nickem Warrenem, se kterým zakládá legendární live act Way Out West.

Během devadesátých let jsme mohli Jodyho spatřit za gramofony na takových eventech jako například Universe. Spolupráci začal s Diem z Full Cycle Crew Ronieho Size. S ním ve dvojici vydal několik desek, jmenujme např. 4 am, která je doposud považována za undergroundovou klasiku. Následně se Jody věnoval tříleté residenci v bristolském klubu Lakota a zároveň také začal tvořit mistrovské dílo společně s chlapíkem jménem Nick Warren.
Jako Subversion 3 prezentovali Jody a Nick svůj zvuk, kterým opustili cestu klasických tanečních hitů. Původně zamýšleli pouze remixérský projekt, Way Out West ale začali rychle plnit Jodyho vizi – s Nickem vyprodukovali takové taneční klenoty jako Shoot a Montana, které nabídli k remixům hvězdám jako Sasha nebo Dubstar.

V roce 1994 se WOW upsali na Deconstruction records. Jejich první release byla skladba Ajare. Následovala Domination, s výrazně tvrdším trancovým zvukem a The Gift, kterážto se umístila na patnáctém místě v národní UK chart. Jistě si všichni pamatujete chytlavý refrén "The moon and the stars were the gifts you gave".

První album Way Out West neslo stejné jméno jako band samotný a v obchodech se objevilo v roce 1997. Obsahovalo především letní náladu skladeb King of the funk a Sequoia. Singl Blue byl dokonce nasazen s videoklipem do TV. Nick s Jodym také uskutečnili turné po celé Evropě, kde veřejnost uchvátili neskutečnou live show.

Zatímco Nick byl vždy více djem, Jody naopak remixérem. To dokazují jeho práce na skladbách pro Art Of Noise, Paul van Dyka, Natalii Imbruglia a další. Další album Intensify na sebe nedalo dlouho čekat. Hitovky jako The Fall, Redemption, a Spike masírovaly taneční parkety ještě pár let po vydání. Především ale asi nejznámější nahrávka Way Out West – Mindcircus udělala díru do světa. Stala se progressive tranceovou hymnou největších tanečních eventů světa. Krásné melodie spojené s vokály + propracované elektronické prvky – to je Jodyho hudební známka kvality. Tento track zremixovalo mimo jiné známé producentské duo – Gabriel & Dresden. Pro album Don’t look now dokonce namíchali s Nickem bonus cd, které je skvělou progressive houseovou vizitkou obou aktérů.

V poslední době je spíše slyšet o Wisternoffovi jako o sólo projektu, vzpomeňme například jeho hitovku Cold drink, hot girl, která bodovala v internetových obchodech a dodnes je velkou klasikou na parketech. Jako DJ je však ještě aktivnější, dosti zapracoval na svém zvuku a nyní patří jeho sety mezi nejpestřejší. Neubírají se rozhodně jen jedním hudebním směrem – naopak Jody experimentuje, spojuje k sobě jen ten nejkvalitnější materiál z vinyl / download shopů. Kromě progressive house, trance a elektra se nebojí zakomponovat do svých vystoupení breakové záležitosti, minimal, nebo tech-house. Jodyho djská tvář je tedy originální, moderní a aktuální, která plně vystihuje význam slova progressive. To, že náš chlap ví co lidé chtějí, a to že hraje aktuálně potvrzuje i jeho djský kalendář plný zahraničních vystoupení od Asii přes Jižní Ameriku až po celou Evropu. Jeho brněnské vystoupení si tedy nenechte ujít, jméno Wisternoff je zárukou kvalitního hudebního zážitku a jistě budete svědky jedinečného setu, jež Vás určitě nenechá jen tak sedět u stolu. Pokud Vám tyto fakty pořád nestačily, tak Vás určitě přesvědčí jeho promo sety, které si můžete stáhnout z následujícího odkazu:
http://www.hybridized.org/sets/?artist=4

 
Citadela: Simon Sayz - rozhovor Citadela Evolution: Tomcraftova biografie Citadela: LayDee Jane - rozhovor a bio Tomcraft na záříjové Citadele

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016