PARTYINFO

 

PALEOLIT

Datum konání:
01.09.2006 - pátek
Místo konání:
Kojetín - Na Hrázi
DJs:
Hammersmith, Dixent, Luxus + Gerendash, Cosmicc, Dave Martin, Torin
 
 
Paleolit: rozhovor s DJem Hammersmithem
Prvního září bude jihlavský DJ Hammersmith hostem akce Paleolit v Kojetíně. Přinášíme s ním aktuální rozhovor.
 
Ahoj Radku, zkus se čtenářům a posluchačům trošku blíže představit...jak dlouho hraješ, jaký styl a taky se pokus, alespoň v kostce přiblížit nějaké z tvých dosavadních aktivit.

Čau všichni, jsem z Jihlavy, z drsnýho kraje kde je zima a proto asi taky nehraju Michala Davida, ale ostrou taneční hudbu, která ale umí i pohladit. To znamená širší záběr od tech-houseu přes elektro, tribal techno až ke svižnějšímu technu, ale žádnej shranz, to ani náhodou. Hraju od roku 1998 a od tý doby jsem hrál a spolupořádal desítky parties. V březnu na Explosion Party mi dokonce MCeho dělal sám Afrika Islam, což byl teda úlet jak blázen.

Víme, že v dnešní době není situace s taneční hudbou příliš růžová. Jak to vypadá v Jihlavě? Proč se podle tebe takto děje?

Situace je taková, že to původní, co jediné lze nazývat taneční scéna je scéna kolem soundsystémů, která se však i díky zájmu médií stává také stále masovější zábavou, ikdyž zdaleka ne tak masovou a komerční jako jsou různé halovky za hafo prachů s discodětmi s cumly. Party už není taková novinka jako před X lety, je jich víc a nabalila se na celou scénu sem tam nějaká nekvalita atd. Proto není na každý párty plno a lidi si víc vybíraj. K tomu odklon těch lidí, co jen jeli s módní vlnou a teď zas chytli jinou, to všechno má vliv na návštěvnost. Jihlava je na tom střídavě oblačno, jak se to sejde, ale před nějakejma čtyřma, pěti lety to bylo silnější, je pravda...

Na jaké akce v Jihlavě a okolí bys nás určitě pozval?

Určtě do Jazzo, kde se hraje multistylově, je to malej klubík, spíš větší bar s gramcema, pak do clubu Maňana přímo na náměstí. Jinak napřesno se doporučuju mrknout na www.freeak.net  nebo na www.jihlava-underground.com, tam najdete vše potřebné.

Co říkáš na téma tisícekráte diskutované a skloňované: Schranz

Strašnej úlet, ale já taky před deseti lety poslouchal hardcore, 200 a víc bpm, německý bruty a jak sem si liboval:-). Neska, to ale moc dlouho nedávám a to se taky musí umět zahrát, já to nehraju, protože taková monotónost mi nedává velkej prostor pro vyjádření toho, co mám na srdci. Jinak neodsuzuju.

Léto je pomalu za námi, jak jsi jej prožil? Byla nějaká dovolená?-)

Jó léto..to miluju. Jezdil sem na svý milovaný Yamaze Xjr 1300, byl sem na ní v Itálii, takže tisíce kiláků a fůra emocí, ale taky hlavně Czechtek, to si nenechávám ujít, to je moje. Poprvý sem tam byl v 98, paráda. Oficiální open airy už ani nesjíždím, majlant za vstupný, samý stánky, ti samí djs, vrácenky a podobný kraviny a ráno abys vypad. Takhle to nebylo myšlený.

Prozraď nám jakou hudbu si rád poslechneš, když si chceš odpočinout od beatů.

Je toho dost. Dokonce i třeba Mozart a tak, mám desky hodně různý. Miluju třeba Depeche Mode a byl sem v červnu na jejich koncertu v Bratislavě. Na Silvestra sem byl na koncertě
Český filharmonie v Praze, na Dvořákovi. A to fakt nebláznim. Žeru reagge a Boba Marleyho, za to bych dejchal.

Máš nějaký zážitek z hraní nebo z parties o který by ses s námi mohl podělit?

Parties sou vlastně jenom o zážitcích. Zmíním ale určitě cestu na Czechtek v 98. Nasedlo nás pět do postarší škody 120 a vydali se téměř neznámo kam. Cestou se setmělo a začalo pršet. Najednou naše Šáde zhasla zdechla a my stáli za tmy neznámo kde, v dešti a nikde žádný světlo. Naštěstí mám kamarády znalé a tak
po mistrném zašátrání v motoru, ňáký pojistky prej nebo co, se to zase nahodilo a dojeli sme. Ve finále sme zastavovali a vypínali motor abysme slyšeli,odkud to hraje. Zaslechli sme, našli sme a tancovali až do rána. Na tu noc fakt nezapomenu.

Věnuješ se kromě djingu ještě něčemu jinému co by stálo za zmínku?

Jsem vášnivej motorkář. Ne ňejakej potrhlej pivař a rocker a vymetač motosrazů, ale jízda na pořádným stroji, to mi čistí hlavu, jedu, svítí sluníčko a nic mi nechybí. Doporučuju:-).

Co budeme bumbat na Paleolitu?:-)))

Energy drinky a H2O. Alkohol vůbec, narušuje mi moji rovnováhu, soustředění a nebaví mě.

Nakonec, chtěl bys něco vzkázat lidem, kteří si Tě přijdou 1.9. poslechnout...?

Otevřete svoji mysl a duši k vyšším zážitkům ze zesílených vibrací tanční hudby!

Hammersmithovy sety ke stažení zde:

http://jihlava-underground.com/download.php?soubor=57
http://jihlava-underground.com/download.php?soubor=56
 
Klubovka Paleolit proběhne na konci prázdnin

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016