PARTYINFO

 

MARCO V COMBI:NATIONS: 2 WORLD TOUR

Datum konání:
03.11.2006 - pátek
Místo konání:
Praha - Veletržní palác
DJs:
Marco V (nl), San (nl), Angelo Mike (pl), Tom Novy (de), Brian, Tvyks, Vectif, The Kaos Boys, Bon Finix, Tripmain
Info:
info@unitedmusic.cz
Popis:
vstupné do konce září 435 czk, VIP 750 czk
předprodej Ticketstream
Line-up:
Combi:Nations Stage:
20.00 – 22.00 San
22.00 – 04.00 Marco V
04.00 – 06.00 Angelo Mike

Red Lounge:
20.00 – 23.00 Tripmain vs. Bon Finix
23.00 – 00.30 The Kaos Boys
00.30 – 02.30 Tom Novy
02.30 – 04.30 Brian
04.30 – 06.00 Tvyks & Vectif
 
 
 
Line-up, poslední info a 3D vizualizace Jedna vstupenka pro dvě osoby - nepřehlédněte
Combi:nations v Amsterdamu: velké překvapení
Minulý pátek jsme společně s několika českými novináři a výherci soutěže odletěli na pozvání United Music do nizozemského království na začátek světové tour Combi:nations, které se brzy zastaví i u nás. Několikahodinový set Marca V překvapil ty nejotrlejší z nás a s klidným svědomím můžeme prohlásit, že se skutečně můžeme těšit na něco unikátního. Společně s Deeboyem jsme pro Vás připravili reportáž; jak z klubu Melkweg, kde se akce odehrála, tak samotného Amsterdamu. Přejeme hezké víkendové čtení!
 

Combi:nation:s na mléčné dráze

text: Juki
foto: United Music

 
Mléčná dráha

"Vítám Vás všechny v klubu Melkweg", ozvalo se v prostorách foyeru bývalé továrny na mléčné výrobky hned poté, co zavřel produkční Misha De Bok mohutné kovové dveře za tísnící se frontou překvapených amsterdamských kluberů. Místem v pravidelných intervalech pobíhali pracovníci produkce a z frenetického štěkotu vysílaček bylo jasné, že akce za níž se letecky vypravila parta českých novinářů a několika výherců bleskové soutěže je na spadnutí. Martin Kučera, vrchní padišáh pražských halových akcí a neúnavný průvodce po lokálních cofeeshopech cosi zamumlal pod jednodenní vous a s chutí sobě vlastní se vydal napříč sálem, nápadně připomínajícím domácí klub číslo jedna, Roxy. Cíl? Marco V.

Sympatická fabrika

O podobnosti s nejpopulárnějším českým klubem není v případě jedné ze základních kulturních křižovatek v Nizozemí nouze. Melkweg, v přesném překladu - Mléčná dráha - patří mezi důležitá centra výtvarného umění, kinematografie, divadla a pochopitelně žánrově rozmanitých druhů hudby. A stejně jako u nás, provozovatelem celého komplexu je neziskové občanské sdružení (od roku 1970) dotované z prostředků státní a městské správy. Nalézá se na ideálním místě blízko známého náměstí Leidseplein, obyvateli hrdě považovanému za středo-bod všeho nočního dění. Bývalá mlékárna a skladiště je rozdělena do několika prostorných částí, které nabízejí zázemí pro seberealizaci mladých začínajících umělců i koncerty a vystoupení hvězd světového formátu. A právě mezi jedno takové patřila i startovní čára podzimní sezóny a turné Combinations.

Překvapivé Kombinace

Holandská taneční elektronika prožívá díky aktivitám několika jedinců v České republice a vůbec celé východní  Evropě jakousi renesanci. Po dřevních dobách houseového nadšení s holandskými protagonisty v režii Roxydust k nám stále častěji vítá relativní špička nizozemské tranceové scény. Pozorný návštěvník halových akcí United Music však zbystří. O trance, jak ho má zafixována drtivá většina jeho elementárních odpůrců už dávno nejde. Pravděpodobně nejlepší ilustraci nabídl svou reakcí fotograf Ozzby těsně po akci, jejíž jsme byli svědky: "Popravdě ještě minulý pátek jsem pořádně nevěděl, co od toho mám čekat. Marca V jsem slyšel několikrát. Vždy mě celkem bavil, ale party postavená pouze na něm?"
V pátek mě a několik dalších pozvali do Amsterdamu, kde Marco V odstartoval světové  turné. První půlhodinka byl očekávaný progressive trance protkaný sladkými vokály, ale pak přišlo něco, co jsem teda vůbec nepředpokládal: garantuji Vám šestihodinový inteligentní set plný svižného elektra a techna bez jediného hluché místa. Ozzby nebyl jediný, kdo reagoval podobnými slovy. Sám Marco V v rozhovoru pro časopis XMAG řekl: "Paul Van Dyk a Tiesto podle mého nereprezentují trance. Pokud se pletu, je velmi pravděpodobné, že jim to slovo zůstane. A tak oni budou trancem. S tím, co já ale pod tímhle názvem chápu, dnes už nemají nic společného. Trance je muzika, která přináší lásku, porozumění a pozitivní vibrace  lidem, kteří chtějí emotivní zážitek. Pro mě je techno, trance a cokoliv takového jenom určitým klíčem u nějž ale přesně nevím co znamená. Nevím jestli hraju trance, elektro nebo techno a je mi to jedno. Jsem Marco V a hraju to, co mám hrát." Silná slova jednoho nizozemského DJe i přes velkou hradbu kvalitního marketingu nepozbývá na síle. Marco V totiž skutečně přináší do stojatých vod elektronické hudby jakousi "hard wall" stěnu. A především do přesné selekce podle beatů, ploch, rytmu a vůbec všech těch věcí, kterým vlastně nikdo pořádně nerozumí.

S Deeboyem do terénu…

"Technoinženýrům by měli rozdávat potítka", rázně uzavřela prostořeká členka výpravy Růžena. Je sobota ráno. Chladno. Expedice nabírá rychlý směr do těžítka městské zástavby Central Station. Za několik hodin bude připraveno naší hostitelskou společností Sky Europe letadlo k odletu domů. "Tak čau a hodně štěstí", loučí se Martin z United Music. Dva členové výpravy zůstávají. Deeboy se totiž rozhodl prozkoumat město trošičku…..důkladněji.






Amsterdam – nebe, peklo nebo ráj?

text: Deeboy
foto: Ozzby pro Poslouchej.net

Nekonečno jointů, sexu a vody. To je Amsterdam, jedna z nejnavštěvovanějších metropolí na starém kontinentě. Vydal jsem se tam i já, a tak vám přináším pohled člověka, který Amsterdam navštívil poprvé.

Historie města sahá až do 13. století, tehdy se ale jednalo o malou rybářskou vesničku. Výrazný rozvoj město zažívá až o čtyři století později, kdy se začíná budovat systém soustředěných vodních kanálů, který dodnes určuje jeho specifickou tvář a atmosféru. Město začalo vzkvétat a stalo se v té době nejbohatším v Evropě, zejména díky námořní dopravě. Z amsterdamského přístavu vyplouvaly lodě do všech koutů světa, což Holandsku pomohlo ve vybudování důležitých mezinárodních vztahů a kolonií. Zajímavé je, že hlavní město není sídlem vlády, tím je Haag.

Překvapení na ulici

Amsterdam je od pradávna známý pro svou náboženskou toleranci, takže se v něm v minulosti centralizovaly jakýmkoli způsobem ohrožené menšiny z celé Evropy, jako třeba Židé. Ti ale přišli zkrátka, protože většina z nich byla během okupace německým vojskem za druhé světové války deportována a vyhlazena. Vzhledem k historii metropole, ve které se několik stovek let míchají různé kultury a národnosti, jsem čekal rozmanitý vzhled tamějších lidí. O to víc jsem byl překvapený, když jsem po třech dnech strávených v Amsterdamu dospěl k názoru, že všichni vypadají víceméně stejně, ať beru v potaz vizáž obyvatel nebo i jejich styl oblékaní. Nedokázal jsem se zbavit dojmu, že toho či onoho člověka už jsem někde viděl, stejně tak jako pocitu, že se všichni oblékají v jednom obchodě. Šok číslo jedna.

Drogy kam se podíváš…

Kosmopolitní nádech každopádně Amsterdamu zůstal dodnes, i když za to už asi nemohou Židé nebo jiní přistěhovalci, ale turisté nebo spíš důvod, proč tam především mladí lidé v takové míře vůbec cestují. Mluvím o liberálním přístupu ke gay komunitě, legální prostituci, povoleném prodeji měkkých drog a s tím souvisejících coffeeschopech a smartshopech, ve kterých se můžete obohatit třeba o jointy, hašiš anebo o různé potřeby, které turistům a vlastně i domácím dokáží usnadnit a zpříjemnit bujaré oslavy života. Zajímavé je, že prodávané vychytávky evidentně slouží k účelům, které až zas tolik legální nejsou.
Nizozemská vládá se ostatně vyznačuje velice liberálním přístupem k drogám všeobecně.


Prší, prší jen se leje…

Šok číslo dva nastal v momentě, kdy jsme se rozhodli nějakou dobu pobýt na čerstvém vzduchu. Ať se to zdá neuvěřitelné, v rozlehlém centru města se nám ne jenom že nepodařilo najít jediné místo, kterému by se dalo říkat park, ale dokonce jsme nebyli úspěšní ani při lovu na lavičky. Při takové potřebě je tedy nutné půjčit si kolo (město je prošpikované cyklistickými stezkami a většina lidí jich hojně využívá) nebo nasednout na tramvaj a vyrazit dál od středu Amsterdamu. Samozřejmě za předpokladu, že budete mít štěstí na počasí. Nám pršelo jeden den ze tří, což se dá považovat za úspěch.

Sex, pane?

Další překvapení následovala, například když jsme se pokoušeli najít bankomat, non-stop bar nebo supermarket. Při hledání těchto míst se v Amsterdamu pěkně zapotíte (ono to ale nakonec v té zimě není na škodu), i když v Česku jsou na každém rohu. Naopak zachce-li se vám kulturního vyžití, nebudete vědět kam dřív. Můžete navštívit několik zajímavých muzeí, za pozornost určitě stojí muzeum marihuany, sexu nebo erotiky. Když už jsem na to narazil, neměl bych zapomenout na oblast zvanou Red Light District, plnou červených světel a skleněných výloh, za kterými se nabízí slečny a dámy všech možných tvarů a barev. Nám se ale se slovy "Beautiful sex for you" nabízel černoch okolo dvaceti pěti let přímo na ulici.

Na Amsterdam!

Moje postřehy zní možná moc kriticky, nechtěl jsem tady ale popisovat klady Amsterdamu, o kterých už každý četl nesčetněkrát a každý je zná. Účelem bylo vyhnout se i tomu, aby se článek podobal spíš seznamu cofeeshopů než vyjádření jakémusi vnímání tohoto města, takových reportů na internetu najdete dost. Amsterdam je město, které mě ani nezklamalo ani neuchvátilo. Rozhodně se tam ještě někdy podívám, mezi moje oblíbená místa na planetě se ale nezařadil. Otázka je, co je Amsterdam. Nebe, peklo nebo ráj? Já myslím, že od každého něco.

Každý by si měl udělat svůj úsudek sám, takže sbalte kufry a vydejte se vstříc dlouhému dobrodružství, které na vás v Amsterdamu zajisté čeká! Ve spojitosti s tím si ještě dovolím jednu radu na konec – zabookujte si hotel dopředu, vím o čem mluvím…

 
Anketa s DJs o Combi:Nations a speciální nabídka vstupenek Marco V: "Na každé své vystoupení připravuju nové věci." Kdo pojede s Combi:Nations do Amterdamu? Combi:nations: soutěž o letecký výlet pro 2 do Amstru Druhá stage na Combi:nations Marco V vystoupí v listopadu v Praze

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
dan
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016