PARTYINFO

 

TAKE CONTROL

Datum konání:
15.09.2006 - pátek
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
Fierce (quarantine, uk), Break (quarantine, uk), Reverb, IM Cyber, Nitrous, Beast 67, Tchendos djs
Info:
http://www.takecontrol.cz
Popis:
start 22:00, vstup 150/200 czk
Line-up:
Main stage:
22:00 – REVERB + BEAST 67
01:00 – FIERCE (Quarantine, UK)
02:30 – BREAK (Quarantine, UK)
04:00 – IM CYBER + NITROUS

Breakbeat stage:
TCHENDOS DJS
 
 
Fierce a Break zahrají dnes večer v Abatonu
Dnešní drumandbassová Take Control představí britské DJe a producenty Fierce a Breaka z labelu Quarantine. Tedy legendu a zároveň budoucnost drum and bassu. Suma sumárum: Dva zahraniční DJs a čtyři čeští, jejichž přínos scéně má také různé podoby a výsledky. Nitrous, IM Cyber, Reverb a Beast 67. V Abatonu uslyšíte po dlouhé době kvalitní selekce a pořádný nášup, navíc si můžete odpočinout v chill outu na Tchendos DJz.
 

Fierce si na vrcholu svých pubertálních let nedělal starost s tím, co řeknou holky na jeho akné, ale co řekne Nico, Ed Rush, Optical nebo Grooverider na jeho hudební nápady. Vydávat desky na labelu, sotva zahodíte rovnátka, je asi nesplnitelný sen. Fierce ale skočil do produkce a jeho jméno během chvíle figurovalo na deskách pro No-U-Turn a Prototype, později pak na Renegade Hardware nebo Virusu.

Zásadním byl pro Fierce právě Nico: "Nico mi dal práci ve vydavatelství No U Turn, kde jsem potkal spoustu skvělých lidí. To mi dalo motivaci podílet se s nimi na tom, co mě nejvíc baví." Vývoj vedl Fierce k mnoha legendám dnb scény. Po četných kolaboracích se na chvíli chytl Matrixe, s nímž na přelomu tisíciletí vytvořil několik nadčasových pecek. Zajímavé je, že v jeho diskografii nenaleznete track, který by udělal úplně sám.

Každý muž by měl zplodit syna, postavit dům, a zasadit strom. Producent by měl založit vlastní label. U Fierce se tak stalo roku 2002 – vydavatelství Quarantine bylo na světě. S jakým posláním? Když se ho na to zeptáte, odpoví velmi prostě: "To release the sickness." (tedy vydávat sakra dobrý věci). Jeho záměr se mu povedl. Všech sedm releasů, na kterých se objevili Ed Rush, Optical, Fresh, Cause 4 Concern, Break nebo D Bridge, kupují a hrají DJs bez rozdílu preference stylu. Cit pro výběr tracků a producentů dává zelenou pro koupi vyznavačům jak limonádiček a liquid funků, tak technem ovlivněných rychet.

Jedním z Fiercových spolupracovníků se stal Break. Možná právě v něm viděl Fierce svého nástupce, ačkoli se oproti němu dostal k vydávání až kolem dvaceti let a neměl vedle sebe zdatné spolubojivníky typu Ed Rush nebo Optical. V anketách the best of 2005 Break z přehledem konkuroval neporazitelným hrdinům typu Noisia nebo Pendulum. Za sebou má releasy na labelech jako Commercial Suicide nebo Subtitles.  

 
Drumandbassová Take Control v pátek v Abatonu Vyhrajte volné vstupy na drumandbasovou Take Control Fierce a Break na Take Control v Abatonu

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016