PARTYINFO

 

MAGICO

Datum konání:
22.09.2006 - pátek
Místo konání:
Brno - Perpetuum
DJs:
Jimmy van M (ballance, usa), Roman Rai (solstice rec.), Ondrej K, Vik
Line-up:
22.00-0.00 DJ ONDREJ K
0.00.- 1.30 DJ VIK
1.30 – 3.30 DJ JIMMY VAN M / Bedrock Records, BALANCE, USA /
3.30 - ?? DJ ROMAN RAI
 
 
Magico: rozhovor s Jimmym Van M
Jimmy Van M zahraje v pátek v Brně
Známý americký DJ Jimmy Van M se chystá strávit víkend na Moravě, aby svými sety potěšil fanoušky progresivního houseu v Brně a následně i v Ostravě. Páteční večer se v klubu Perpetuum za gramofony vystřídá s domácími DJi Ondřejem K, Vikem a Romanem Raiem, který pro vás sepsal i následující pozvánku.
 

Když jsem dostal od klubu Perpetuum nabídku uspořádat v tomto znovuotevřeném prostoru klubovku se zahraničním hostem podle svého gusta, měl jsem velkou radost a ani na vteřinu nezapochyboval, kdo by měl být tím prvním opravdu exklusivním guestem.

Jimmy Van M je DJ, který mě před lety opravdu hluboko zasáhl, neb tak krásnou muziku  a s takovým citem zahranou, jakou hrál on na své první návštěvě party Zen v pražském klubu Roxy, jsem do té doby ještě neslyšel. Jimmy je pro mě skutečná živoucí legenda, stejně jako třeba DJ Sasha a John Digweed, kteří jsou s ním vlastně velmi úzce spojeni do dneška. O to větší radost mě přináší skutečnost, že si naši malou zemičku zamiloval natolik, že si i při svém nabitém diáři našel čas a přijede za námi po třičtvrtě roce opět na celý víkend.

Na party Magico, jejíž bude prvním hostem, se mimo jiné představí poprvé brněnskému publiku mladý  a velmi nadějný DJ Ondřej K který hudebně přesně zapadne mezi ostříleného dnes již DJ veterána, brněnského DJe Vika a mne. Takže se na všechny těšíme a pamatujte - 22.9. si v klubu Perpetuum na zbrusu nové party MAGICO nenechte ujít hudební lázně roku !! :)

Roman Rai  


Profily DJs:

JIMMY VAN M
Asi by úplně stačilo napsat, že Jimmy van M patří do "svaté progressive trojice" společně se Sashou a Johnem Digweedem. Pro ty zkoumavější bude určitě důležitá informace, že si za dekádu a půl strávenou za DJským pultem vybudoval reputaci nejtrpělivějšího a nejcitlivějšího DJe s nejpropracovanějšími sety, ať už se jedná o rozjetí celé párty, našláplý set v nejlepším čase nebo vyklidněný zvuk na afterparty. Říká se, že to byl právě on, kdo pomohl pokroku na celé taneční scéně a pro DJe otevřel  možnost uměleckého vyjádření taneční hudbou. Prostě pokud mluvíme o atmosféře, náladě a energii, na světě nenajdeme mnoho DJs, kteří by se s ním mohli rovnat. Nejlepší obrázek si ovšem uděláte, necháme-li promluvit jeho nejbližší DJské kolegy: "Jimmy  je pro mě jedním z těch DJs, které když slyším hrát, tak chci u naprosté většiny tracků vědět, co jsou zač. Má neskutečný cit pro vyhledávání dosud neobjevené hudby a dokáže to namíchat tak, až se vám zatočí hlava", říká John Digweed. "Když Jimmy začal hrát", doplňuje ho Jimmyho partner z Balance Chris Fortier, "Sasha a John byli hned u něj. Ty desky, co hrál, byly fakt neobvyklý a dost se odlišovaly i způsobem, jak byly do sebe namíchaný. Když si na to s odstupem času vzpomenu, myslím si, že tím museli být ovlivnění a možná taky díky tomu se snažili neustále vyvíjet a hledat nový zvuk.“ A Sasha k tomu dodává: "Jimmy mě pomohl ujasnit si spoustu věcí. Ať už to byla jeho vize podpory pokrokové hudby nebo neúnavná snaha realizovat své plány. A pro mě jako DJe bylo jeho mixování a hudební vkus vždy inspirací."

Počátky Jimmyho kariéry spadají do roku 1992, kdy se poprvé postavil za gramofony v klubu The Beacham Theater v Orlandu na Floridě, ve kterém následně začal vystupovat coby host takových jmen jako SASHA, JOHN DIGWEED a DAVE SEAMAN. V polovině roku 1994 byl Beacham definitivně uzavřen a Jimmy se v rámci svého turné věnoval hostování v klubech po celém světě. Ihned po skončení turné založil vlastní agenturu EROS EUPHONY, která ho zároveň spojila s budoucím pracovním partnerem SEANEM CUSSICKEM. Jejich spolupráce přinesla několik výtečných skladeb, po jejichž poslechu jim Dave Seaman okamžitě nabídl nahrávací smlouvu, a které posléze vycházely na jeho labelu STRESS RECORDINGS pod pseudonymy jako EROS EUPHONY, FREELANCE ICEBREAKERS a THE ESCAPE ARTIST. Tím byl Jimmyho hudební vzestup definitivně stvrzen. Ještě v roce 1994 agentura EROS EUPHONY zorganizovala první severoamerickou DJ tour pro SASHU a JOHNA DIGWEEDA s názvem NORTHERN EXPOSURE, která jim dohromady přinesla velký fanouškovský ohlas a respekt na tamní tranceové scéně. I díky tomuto úspěchu se Jimmymu otevřely dveře na vyhlášenou IBIZU a hostování ve slavném klubu PACHA. JIMMY VAN M není pouze velmi úspěšným a známým DJem, ale zároveň i importérem kvalitní taneční hudby na americký kontinent. Rok 1998 přinesl Jimmymu oslovení klubem CREAM /Liverpool/ s požadavkem na zorganizování CREAM USA TOUR a faktem je, že za podpory jmen jako CARL COX, DAVE SEAMAN, DOC MARTIN nebo NICK WARREN slavila velkolepý úspěch.

V roce 2002 uspořádal Jimmy Van M nejúspěšnější tour Sashi a Johna Digweeda na americkém kontinentu jménem DELTA HEAVY TOUR. Jestě v tomtéž roce vyšlo na labelu Bedrock DVD stejnojmenného názvu, kde můžete shlédnout i obsáhly rozhovor s Jimmym a podívat se do zákulisí tohoto úspěšného projektu. Prostě a jednoduše - kombinace těchto tří DJs je pokaždé magická... :)

Aktuálně tento mezinárodně uznávaný a kritiky velebený DJ pracuje na nových skladbách, na kterých mu vypomáhá například NICK WARREN. Nedávno vyšlo jeho nové EP STEREO CONTROL na labelu MONOFLEUR, na kterém spolupracoval s renomovanými 16 BIT LOLITAS. V neposlední řadě bychom neměli zapomenout na nově chystanou kompilaci BALANCE 010, tedy velmi respektovanou edici DJských setů, pro kterou Jimmy právě namíchal 10. pokračování.
podrobné info na www.jimmyvanm.com

ROMAN RAI
Progressivní sound house music jako takové, to jsou především Romanovy sety. Často kombinuje více různorodých stylů do kompaktního celku. Jeho podání house music vyvolá často neopakovatelnou atmosféru, jelikož vedle pravidelných beatů do svých setů zahrnuje velké množství pocitových a melodických zvuků a zajímá ho vedle rytmické časti především hudební náplň skladeb. Vždy reaguje na atmosféru v klubu a podle ní graduje své sety. ROMAN RAI je poslední dobou též velmi známý jako úspěšný producent, který má na kontě remix pro takovou kapacitu jako Danny Howels, s podporou své tvorby u takových DJs, jako je Hernan Cattaneo, Sultan, Jody Wisternhoff / Way Out West / Flash Brothers, Desyn Masielo, Omid 16B. O světovém ohlasu jeho labelu Solstice records svědčí i fakt, že vydané tracky najdete na respektovaných portálech www.beatport.com a anglickém www.3beatdigital.com.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016