PARTYINFO

 

SKALLOWEEN FEST

Datum konání:
01.11.2006 - středa
Místo konání:
Praha - Futurum Music Bar
Live:
Fishbone (us), Wickeda (bg), 2v1, Prague Ska Conspiracy
Info:
http://www.yopla.net
info@yopla.net
 
 
Skalloween party ve Futuru
Halloween se slaví poslední noc keltského roku, začínající západem slunce 31. října a trvající do východu slunce 1. listopadu. Je to podle keltských zvyků nejmagičtější noc v roce. My si tuhle magickou noc prodloužíme a budeme slavit i celý další den. To už nebude halloween, ale skalloween.
 

Skalloween proběhne 1. 11. v klubu Futurum na pražském Smíchově. Kromě svítících luceren vyřezaných z tuřínů nebo tykví vás přivítají američtí Fishbone, bulhařští Wickeda a pražští Ska Conspiracy a 2V1.
Všechny kapely jsou milovníkům ska hudby dobře známé a tentokrát se poprvé objeví společně na jednom podiu.

Fishbone
(www.fishbone.net)

Jen pár měsíců po skvělé show, kterou předvedli na letošních United islands jsou Fishbouni opět zpět i se svým novým albem Still stuck in your Throat. Po Marseille, Lyonu, Barceloně, Paříži a mnoha dalších městech Evropy, která jsou součástí jejích turné, zavítají i do našeho hlavního města.
Tak jak hýbali americkou hudební scénou v osmdesátých letech minulého století, hýbou našimi těly i dnes. Když v sedmdesátých letech Dr Mad Vibe neboli Angelo Moore, frontman kapely, zakládal ska-reggae skupinu asi nepočital s tak velkou slávou a s takovou přízní diváků jakou zaživali  v 80´ a 90´letech. Jejich popularitou si byli vědomi jak Led Zeppelin, tak Red Hot Chilli Peppers, kteří jím propůjčili svou tvorbu a byli rádi "Fishbonama" opěvováni.

Wickeda
(www.wickeda.net

V roce 1999 se publiku, hlavně bulharskému, představila kapela Wickeda. Debutovému albu Revolucija  název opravdu sedl. Revoluce opravdu nastala, alespoň v přeneseném slova smyslu. Televizi MM bylo oceněné hned jako Album roku a Debut roku. Popularitu kapela využila a brzy vydala i druhé album "zatova, zaštoto". Kdekdo tehdy očekával propadák, protože taková alba byla a jsou většinou nazývána "rychlokvašná" a často zůstávají ve stínů předešlého. U Wickedy tomu ale bylo jinak. I toto album získalo dvě ceny. Třetí, které bylo tzv. the best of už tolik posluchače nezaujalo. Možná právě proto, že se jednalo o výběr předchozích dvou alb.
Po několikaměsíční relaxaci a odpočinutí si od slávy se chlapci z Wickidy vrací na hudební scénu a připravují své fanoušky na čtvrté album. Jejích styl hudby lze těžko zaškatulkovat a pojmenovat, ale to je právě asi jejích kouzlo. Přijde si na svém skoro každý. Ať už jde o milovníka reggae, funky, rocku, etna či jazzu.

2V1
(http://2v1.zewl.com/)

O tom, že rčení risk je zisk je pravdivé se na vlastní kůži přesvědčili před několika lety i kluci z dnešní pražské formace 2V1. Umanuli si, že založí kapelu, aniž by kdokoliv z nich uměl skutečně hrát na jakýkoliv nástroj. Zdálo se to býti utopií, ale Krleeeshovi & spol. se podařilo prosadit. Tato původně punková formace se po mnoha inovacích chystá vydat album.  Současnými členy skapunkové kapely 2V1 jsou: Krleesh, Jirka, Placour, Joska, Hrom, Mat a Dočky.

Prague Ska Conspiracy
(http://skaconspiracy.zewl.com/)

Mariana, Kuba, Květák, Evžen, Čejky, Martin, Bořek, Vašek, Ondra. To jsou členové kapely Prague Ska Conspiracy, která se začala formovat roku 2005 z několika členů tehdy rozpadající se kapely Vertigo. Vertigácké ska okořeněné jazzem a novými členy, to jsou noví Conspiracy.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016