PARTYINFO

 

SONY ERICSSON HRADHOUSE - 10. VÝROČÍ

Datum konání:
11.08.2007 - sobota
Místo konání:
Boskovice - Hrad Boskovice
DJs:
Click Joe, Clara Bailar, Javas, LaDiDa, Marco Carola (zenit, it), Adam Beyer (drumcode, swe), Christian Fischer (definition, de), Hydrophonic, Orbith, Loutka, Cosmic Cube, Kiara (sk), Xmorph & Flute, Juanita Juarez aka Brooklyn, LOZ (chibuku, uk), Red One (ram, uk), Andy C & Mc Rage (ram, uk), Katcha, Koogi, Marcco, Aston Martin, Guga, Ibe, Jerry, Dan Cooley, Louis Elio, Sebastien Léger (intec, fr), Tvyks, Vectif, Lillou, Vik, Newmi, Carl King, Mindhole, Peal, Ala, Insect Elektrika, Subsist, Skank, Milosh, Hugo Strike



Info:
http://www.hradhouse.cz
Line-up:
Clockhouse Stage

17.00 Click Joe (Magion,CZ)
18.00 Clara Bailar (Mainrecords,CZ)
19.00 Inger Svensson (Wien,AT)
20.00 Javas (PE!,CZ)
21.30 LaDiDa (Article,CZ)
23.00 Marco Carola (Zenit,IT)
00.30 Carola vs. Beyer
01.00 Adam Beyer (Drumcode,SWE)
03.00 Christian Fischer (Definition,DE)
04.10 Michal Poliak – natáčení videoklipu
04.30 Hydrophonic (Sound Of Mersey,CZ)
05.30 Orbith (Sound Of Mersey,CZ)
06.30 Loutka (Roxy,CZ)
08.00 end

Semtex Dnb Stage

17.00 Cosmic Cube (ShitMusic,CZ)
18.00 Kiara (Female Pressure,SK)
19.30 Koogi (Shadowbox, CZ)
21.00 Xmorph + Buraak – flute live (Redrum, CZ) + MC Vaant
22.30 LOZ (Chibuku,UK)
00.00 Red One (RAM,UK)
01.30 Andy C + Mc Rage (RAM,UK)
03.30 Katcha (Roxy,CZ)
05.00 Juanita Juarez aka Brooklyn (Horizons,CZ)
06.30 Marcco (Perpetuum,CZ)
07.30 end

Metro Luxury Stage

17.00 Wally D (Brno)
18.00 Guga (Sound Of Mersey, CZ)
19.00 Ibe (Perpetuum,CZ)
21.00 Jerry (Apokalypsa,CZ)
22.00 Dan Cooley (Roxy,CZ)
23.30 Louis Elio (Sound Of Mersey,CZ)
01.00 Sébastien Léger (Intec, FR)
03.00 Tvyks (Radost FX,CZ)
04.00 Vectif (Radost FX,CZ)
05.00 Lillou (Roxy,CZ)
06.30 Vik (Perpetuum,CZ)
07.30 end

Klika Minimal Stage

17.00 Newmi LIVE (Klika/Letohrad crew, CZ)
18.00 Nakedman (D.K., CZ)
19.00 Hugo Strike (Bastion, CZ)
20.30 Mindhole LIVE (Beatbutchery, CZ)
21.30 Ala (Klika, CZ)
23.00 Insect Elektrika LIVE (Central Park Prague)
00.00 Subsist (Klika/Leporelo, CZ)
01.30 Peal – 3 gramo set (Leporelo, SK)
03.00 Raganova LIVE (Sologroove/Leporelo, SK)
04.30 Carl King (Phonoline, CZ)
06.00 chilling
07.30 end
 
 
 
Rozhovor se šéfem zvuku a světel na sobotním Hradhouse
Zvuku a světel se na 10. ročníku Sony Ericsson Hradhouse ujme renomovaná firma T Servis, která i zastřeší celé horní nádvoří pro případ deště. Pořadatelé proto vyzpovídali zástupce této firmy, Jiřího Topola, který bude mít techniku na akci na starosti.
 

Máš zkušenosti z velkých akcí v Praze – z Paul Van Dyka či Transmission v T Mobile areně, z pardubického Summer of Love, Mácháče atd … která akce tě nejvíc bavila?

Největší vztah mám k Summer Of Love. Bude to nejspíš tím, že jsem na SOL jezdil za zábavou dlouho před tím, než jsem začal pracovat pro T servis a dostal se tak k akcím tohoto rozměru. Už tehdy jsem byl uchvácen, mimo jiné, velkým zvukový systémem a silou jeho basu. Pamatuji si na ten den, kdy jsem se dozvěděl, že budu dělat zvuk na SOL. Dalo by se to přirovnat k radosti malého dítěte...

Jaký zvuk a světla použijete na Hradhouse?

Letos poprvé v Boskovicích na hradě zazni L-ACOUSTIC. Je to pojem, kterému jsem nedokázal dat tu pravou váhu do té doby, než jsem na vlastní uši neuslyšel. Je to zvuk té nejvyšší kvality a technických parametrů. Pro Hradhouse jsme zvolili systém dV-dosc od L-ACOUSTIC. Nejpodstatnějšími výhodami tohoto systému je možnost počítačového zpracováni auditoria do kterého hrajeme. Tak jsme schopni optimalizovat zvuk na všech místech kde se nachází posluchač. Díky tomu je zvuk všude kde má frekvenčně vyrovnaný a neztrácí akustický tlak s přibývající vzdáleností od PA tak jako u konvenčních systémů. Zjednodušeně řečeno, hraje to prakticky všude stejně.
Světelný park letos bude postaven na inteligentních světlech firmy Martin, Mac spot a wash, nebudou chybět ani klasická světla PAR, stroba, Blindery. Velká pozornost bude také věnována nasvícení hradu, té nejlepší kulisy pro takovou akci.

Hlavním podiem na Sony Ericsson Hradhouse je horní Clockhouse stage a zde se chystáte posunout dje do hradního výklenku a vytvořit tak větší plochu pro lidi a zároveň celé prostranství zastřešit. Řekneš nám k tomu něco?

Když jsme se dostali k nabídce zajistit technicky letošní jubilejní 10. ročník Hradhouse, přemýšleli jsme, jak ho pozvednout oproti předešlým letům. Výsledkem našeho snažení bude speciální stage pro DJs, zapuštěna do hradní bašty, což by mělo vytvořit nový, dle našeho názoru, velmi působivý design celé scény. K tomu jsme přidali střechu nad roztančené clubbery, která umožňuje velkolepější světelný park a přijde vhod i samotným návštěvníkům v případné nepřízni pocasí. Přejme si, ať se druha výhoda neprojeví

Jeden z požadavků Adama Beyera je mít mixpult Allien Heath Xone 92, máš s ním nějaké zkušenosti, má lepší zvuk např. než Pioneer DJM 800 ? Který mixpult preferuješ ty?

S DJs mixy nemam příliš vlastních zkušeností, neb nejsem DJ, ale zvukař. Co ale vím je, že pulty A&H jsou jedny z nejlepších a používají je ty největší hvězdy. Ve srovnaní s Pioneerem 800 je lépe koncipován pro zvuk samotný, pioneer je spis zaměřen na efekty. Zvukově je A&H rozhodně dál. Protože mě spíš zajímá kvalita zvuku, než efekty, které v hudbě onen producent stejně nechtěl, tak preferuji pulty s méně efekty a lepším zvukem. V tomto případě tedy Allen Heath.


 
V čem je odlišné zvučení a svícení tanečních akcí a koncertů?

Jsou to vlastně dvě odlišné disciplíny. U tanečních akcí se na pódiu staráte „jen“ o jednoho DJ, zatím co u koncertů to muže být třeba i 60 lidí. Koncerty jsou pro zvukaře těžším zadáním, ale odpovědnost je stejně vysoká. A koncertní svícení se věnuje téměř výhradně pódiu a kapele na něm, na rozdíl od tanečních akcí, kde se věnuje velká pozornost taneční ploše, tak aby atmosféra byla výborná.
 
Ty sám jsi příznivec taneční scény. Jaké Dje a producenty máš rád?

Nejvíce mi k srdci přirostl Acid Trance. Muže za to jistě anglicky producent a DJ Choci, který stal při zrodu tohoto směru taneční hudby. Se kterým jsem zažil jednu nezapomenutelnou akci v brněnském clubu Perpetuum. Nejspíš i proto mě v poslední době zcela omráčil projekt Infected Mushroom. Jejich zvuk a arange je ohromující. Neméně jsem ale zvědav na Adama Beyera.

Jaký výkon bude mít aparatura na hlavní stagei?

Není to tak jednoduché, neb výsledná síla zvuku závisí na více parametrech, ale v onom klasickém údaji watů jsme letos na 45 kW. V jazyce Jaguaru, výkon bude jistě dostatečný...(smích)
 
Jsi příznivec moderních ledkových světel, skenerů, či dáváš přednost klasickým parům?

Musím se přiznat, že ledková světla mě ještě nepřesvědčila. V mnoha parametrech ještě zaostávají za výbojkovými světly. Těch jsem naopak velkým příznivcem. Velkým zážitkem pro mě byl koncert Stinga, který mel komplet cely light design v inteligentech, "hlavách". Ale i klasicky PAR je světlo k nezaplacení, zejména při koncertních set upech.
 
Který DJ na Hradhouse tě nejvíce zajímá?

Jak už jsem se zmínil, jsem, tak jako většina, zvědavý na headlinery. Spíš mě ale vždy zajímá pocit z cele akce. A proto udělám všechno pro to, aby zvuk váš pocit z letošního výročního Hradhouse umocnil.

Děkujeme za rozhovor
Ptal se Pavel Tesař
 

 
Poslední pokyny před sobotním Sony Ericsson Hradhouse Náhledy hlavní stage na letošním Hradhouseu Finální line up a mapka festivalu Hradhouse Hradhouse: výsledky grafické soutěže o telefon Historie Hradhouse festivalu Christian Fischer : Definice dobrého života je mít dobrej mix všeho... Andy C headlinerem dnb pódia na festivalu Hradhouse Javas: Existuje i něco jinýho než pop techno a euro trance Aktuality jednoho z headlinerů festivalu Hradhouse Marca Caroly Adam Beyer a Marco Carola zahrají na Hradhouse společných 30 minut Soutěž pro grafiky: vyhraj mobil se SE Hradhouse! Stahujte sety headlinerů letošního Hradhouseu Hradhouse letos podesáté Marco Carola na Hradhouse!

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Pořadatelé 10. ročníku Sony Ericsson Hradhouse hodnotí 10 ročník
 

Fotoreporty

 
dan
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016