PARTYINFO

 

LOONALOOP

Datum konání:
28.09.2006 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Abaton
Live:
Loonaloop (aus)
Info:
http://www.dsmacku.com
Popis:
vstup 150 czk
 
 
Loonaloop v Abatonu už příští čtvrtek
Loonaloop vystoupí koncem září v Abatonu
V pražské prostoru Abaton zakončí 28. září své Česko-Slovenské miniturné australská taneční kapela. Kapela ze Sydney, která nedávno vystoupila velmi úspěšně na Love Planet Prague uspořádá v Česku a na Slovensku  další 3 koncerty, aby zde podpořila své poslední Album Images of Flying.
 

Loonaloop od protinožců roztančí Česko-Slovensko

V pražské prostoru Abaton zakončí 28.září své Česko-Slovenské miniturné australská taneční kapela. Kapela ze Sydney, která nedávno vystoupila velmi úspěšně na Love Planet Prague uspořádá v Česku a na Slovensku  další 3 koncerty, aby zde podpořila své poslední Album Images of Flying.

Loonaloop 

Australská elektronická taneční parta která se velmi úspěšně pohybuje na mezinárodní scéně. Kapely vystupuje na festivalových a klubových pódiích po celém světě a může se pochlubit účastí na takových festivalech jako například Glastonbury (UK), Beach Bop (NL), Love Planet (CZ), Big Day Out (AUS) a mnoha dalších.

Nejvýstižněji popsaní jako world beat/dance act pokrývají Loonaloop svojí tvorbou mnoho hudebních stylů: Drum´n´Bass, Trance, House Grooves, World Beats a další. Tato pětičlená formace je velmi dobře známa svojí nakažlivou a strhující živou produkcí. Charakteristický zvuk Loonaloop je ojedinělý a přitom velmi pozitivně přijímaný. Díky kombinaci živých nástrojů (tabla, didjeridoo, housle a živý zpěv) a použitých technologií (samplery, smyčky atd.) produkují Loonaloop progresivní melodické taneční tracky. Po svém vzniku v roce 2003 ( na troskách zaniknuvších Tribal Drift) a po dokončení debutového alba „Cleared 4 take off“ (Didgeridoo Records – www.didgerecords.com) odjeli několik po sobě následujících turné po Evropě a mají za sebou i mnoho vystoupení v Austrálii. Kapela loni vydala svoje druhé album „Images of Flying“ (opět na Didgeridoo Records), které vznikalo střídavě na pobřeží oceánu v Austrálii, v anglickém Essexu ale také na českém venkově. Na jeho podporu uspořádali Loonaloop letos evropské turné, v jehož rámci vystoupí 26.září v plzeňském klubu Anděl, den poté v SUB Klubu v Bratislavě a svou Česko-Slovenskou část turné zakončí 28.září v pražském prostoru Abaton.

Složení:

Shiney Le Fai   - zpěv, samplery, percuse
Cherekoe Lacy  - didgeridoo
Kim-O-Lin   - elektrické housle, klávesy
Andrew Byrnes  - bicí, percuse
Dougal Hallowes  - basa, didgeridoo


Vstupenky na pražský koncert v Abatonu zakoupíte v předprodejích sítí Ticketpro a Ticketstream za 130,- Kč včetně všech poplatků, na místě pak za 150,- Kč.

Více info na www.loonaloop.net a www.prostorabaton.cz.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016