PARTYINFO

 

THE GODFATHER OF SOUL LIVE IN PRAGUE

Datum konání:
04.11.2006 - sobota
Místo konání:
Praha - Aréna HC Sparta Praha
Live:
James Brown (usa)
Info:
http://www.innervisions.cz
 
 
James Brown přijede koncertovat do Prahy
Ano, zhruba po dvou letech se budeme znovu divit kolik energie je v této třiasedmdesátileté legendě soulu a funku. V pražské T-Mobile Aréně zazpívá se svou kapelou 4. listopadu.
 

Hello Prague! Do you feel good?

The Godfather Of Soul, Mr. Dynamite, Soul Brother Number One – opět vezme Prahu útokem. Přesně po 26 měsících se James Brown vrací na místo činu, aby podruhé – tentokrát 4. listopadu - zahrál i se svou fantastickou kapelou před obecenstvem v T-Mobile aréně, kterou před dvěma lety bez sebemenších problémů nejen celou roztančil, ale i beznadějně vyprodal.

Jeho první vystoupení bylo návštěvníky i hudebními kritiky označováno za hudební událost roku 2004. A bez pochyb bude patřit také mezi hudební klenoty roku letošního.
Lístky na listopadový koncert budou v prodeji od zítra, tedy středy 6. září. Prvních 1000 nejrychlejších zájemců si bude moci pořídit vstupenku na stání za pouhých 490,- Kč. Poté cena vzroste na 690,- Kč. V nabídce budou i vstupenky ke stání přímo před pódiem za 1.200,- Kč, vstupenky k sezení budou v prodeji za 740,- Kč. V nabídce jsou i VIP vstupenky za 1.500,- Kč jejichž cena zahrnuje také občerstvení. Vstupenky zakoupíte exkluzivně v síti Ticketpro.

James Brown
Soulová legenda James Brown patří mezi nejúspěšnější zpěváky všech dob. S počtem 96ti hitů, které se umístnily v první stovce žebříčku Billboard Chart je právem označován za žijící legendu. Více singlů v TOP 100 měl už jen Elvis Presley, a ani mimořádně úspěšná soulová Diva Aretha Franklin se s jeho úspěchem nemůže rovnat.
Svůj první singl s názvem Plesase, please, please vydal James Brown se svou kapelou Famous Flames již v roce 1956. Od té doby daroval "kmotr soulu" světu nespočet hitů, z nichž se 17 umístilo na nejvyšší příčce R&B hitparády. Za zmínku jistě stojí např. revoluční singl Papa‘s Got a Brand New Bag z roku 1958, který poznamenal vývoj soulové hudby na několik příštích dekád a vedl osm týdnů žánrový žebříček. Připomeňme ještě skladby jako Living in America – ústřední píseň z filmu Rocky IV, singl I Got You (I Feel Good), za kterou si James Brown odnesl cenu Grammy za nejlepší skladbu ve stylu R&B.
Od roku 1986 je členem rock’n’rollové Síně slávy, v roce 1992 získal cenu Grammy za celoživotní dílo. O pět let později jeho přínos žánru rhythm&blues ocenila i nadace Rhythm&Blues Foundation v rámci vyhlašování svých výročních Pioneer Awards.
James Brown oslavil letos v květnu 73. narozeniny, je však stále ve skvělé kondici. Diváci se mohou těšit na nevídanou show plnou tance, skvělý výkony doprovodné kapely, nádherných vokalistek a divokých tanečnic.

"…Výborně vypadá a hlas má pořád jako zvon. Když promluví, zní jako stařec, ale jakmile se opře do zpěvu, podlamují se kolena. Občas předvede svůj pověstný skřek, případně náznak slavného "velbloudího tance", k tomu si diriguje orchestr a soustředěně hraje na klávesy. Se špičkovou kapelou v zádech si může občas dovolit ustoupit do pozadí, dynamický hudební nášup, který svádí k tanci, se tím ani nezpomalí. Tím víc si poté Brown vychutná zklidnění rytmu a vytvoří v hale i silné okamžiky přesahující jeho hudbu: to když vzpomněl nedávno zesnulého Raye Charlese či když v rámci skladby It's A Man'sWorld požádal obecenstvo, aby uctilo chvilkou ticha mrtvé rukojmí v Severní Osetii.
Na závěr došlo i na očekávané velké hity jako I Got You (I Feel Good) či Sex Machine a opětné sborové vyvolávání zpěvákova jména jako na rituální pobožnosti…."
(zdroj i-dnes, září 2004)

"…Poměrně dlouhý koncert mě ani chvíli nenudil, notoricky známé skladby zněly v novém hávu skvěle! Vzpomínalo se i na nedávno zesnulého Ray Charlese, jemuž Brown věnoval jeden song, ukázal se také jako slušný varhaník, což jsem opravdu netušil. Samozřejmě nemohly chybět největší hity v čele s I Feel Good nebo Sex Machine. Ohromujícím zážitkem byla mrazivě soulová It Is A Man's Man's Man's World, kterou Brown s nesmírnou naléhavostí přednesl nedutajícímu davu.
Show zkrátka neměla chybu!..."
(zdroj Freemusic.cz, září 2004)

 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016