PARTYINFO

 

ELECTRONIC BEATS

Datum konání:
28.10.2006 - sobota
Místo konání:
Praha - Veletržní palác
DJs:
Carl Craig
Live:
Prodigy (uk), Slam (uk), N.O.H.A. a Yonderboi
Popis:
vstup 330/450 czk
 
 
Jak sehnat vstupenky na Prodigy?
Indoorový festival Electronic Beats je už vyprodaný, ale ještě neházejte flinty do žita, šance na získání vstupenky tu ještě je. Pořadatelé slibují uvolnit ještě pár stovek lístků do prodeje a navíc můžete zkusit štěstí v soutěžích, které na oficiálním webu poběží až do 26. října.
 

Jako hlavní hvězda festivalu ´electronic beats´, který se uskuteční ve Veletržním paláci v sobotu 28. října, vystoupí skupina The Prodigy.

Vstupenky na ´electronic beats´ jsou z předprodeje v současné době plně vyprodané, organizátoři uvolní do prodeje na místě ještě několik set lístků. Na webových stránkách festivalu  -  http://www.electronicbeats.net/cz -  bude od 16. do 26. října probíhat každý den soutěž o vstupenky a dárky od ´electronic beats´.

Na festivalu vystoupí také zahraniční kapely Slam, N.O.H.A., Yonderboi a DJ Carl Craig, které doplní čeští DJs: Josef Sedloň a Ladida.

Skupina Slam, kterou tvoří Stuart McMillan a Orde Meikle, se stala synonymem pro undergroundovou klubovou scénu v Glasgow a pro tamější hudební vydavatelství Soma. Dvojice si získala reputaci jako DJové a vynikající studioví umělci.

Formace N.O.H.A. na sebe výrazně upozornila již svým debutovým albem Noise Of Human Art (1997), které ji okamžitě zařadilo k předním umělcům tvořícím ve stylu pop-avantgarde v Evropě. Po dalších deskách No Slack (2001) a Next Plateau (2003) vyjde brzy čtvrté album skupiny N.O.H.A. s názvem Base From Above.

Za pseudonymem Yonderboi se skrývá László Fogarasi. Začínal hodinami kytary na základní škole a dotáhl to k eklektickým deskám, které v současnosti prezentuje po klubech po celém světě. Vyrostl v malé maďarské vesnici a snad právě proto dostal na své první album Shallow and Profound klidnou atmosféru se směsí trip-hopu a jazzových melodií šedesátých let, které nahrál po přestěhování do Budapešti na levném počítači a klávesách. Po úspěchu debutového alba zformoval doprovodnou skupinu Yonderboi Quintet a výrazně změnil přístup k hudbě i k tvorbě desek. Zkomponoval filmovou hudbou ovlivněné album Splendid Isolation, na kterém se nepochybně podepsal vliv holandského hudebníka Toma Holkenborga (Junkie XL), se kterým se László potkal v Amsterdamu v roce 2003.

Carl Craig je jedním z umělců, kteří dovedou poskytnout svému publiku výbornou taneční hudbu a navodit vynikající atmosféru. Jako experimentátor taneční muziky, světoznámý DJ a špičkový producent techna má Carl Craig málo sobě rovných hudebníků. Craigova hudební tvorba se začala formovat pod vlivem legendárního techno producenta Derricka Maye v 80. letech minulého století. V roce 1989 pak Craig začal vydávat své vlastní nahrávky nejprve pod Derrickovou značkou Transmat, posléze i pod vlastním labelem Planet E Communications.

Projekt ´electronic beats´ společnosti T-Mobile zaměřený na hudbu, životní styl a komunikaci je určený pro lidi, kteří se chtějí vyjádřit prostřednictvím toho, co je baví. Média, festivaly, živá vystoupení a kulturní akce organizované v rámci projektu ´electronic beats´ umožňují lidem s podobným životním stylem a názory setkávat se, poslouchat hudbu a sdílet své zážitky.

Více informací o festivalu ´electronic beats´ je možné najít na internetových stránkách http://www.electronicbeats.net/cz  a http://www.electronicbeats.net/.

 
V rámci electronic beats vystoupí The Prodigy

Reporty

 
Report z Electronic Beats od Romana
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016