PARTYINFO

 

NOC U MERKURA

Datum konání:
15.09.2006 - pátek
Místo konání:
Pardubice - Žlutý pes
DJs:
Loutka (Roxy Booking), Mr.Pupitz, Hech, Klubo
Popis:
vstup 89 czk
 
 
Loutka na další Noci u Merkura
Na první Noci u Merkura po prázdninové pauze vystoupí jeden z našich nejznámějších a nejvíce žádaných housových DJs - Loutka. Michala není třeba moc představovat neboť se na naší scéně pohybuje od začátku.
 

Bio Loutka
DJe Loutku lze po právu považovat za základní kámen české taneční především klubové scény. Nepočítáme-li jeho počátky v klubu Futurum, kde se jako DJ věnoval více kytarovým a new wave projektům (jeho nejoblíbenější skupinou byli Duran Duran), byl Loutka u zrodu téměř všech důležitých momentů vzniku a vývoje české klubové scény. Po první house party v klubu Meloun byl neodvratně lapen houseovými rytmy. Odjíždí do Amsterdamu, kupuje gramofony, mixpult, první desky a v neformálním seskupení ToMaMi stojí u zrodu prvních parties v české produkci. V roce 1993 se stává spoluzakladatelem agentury Roxydust House Factory později jen Roxydust - a společně s Jardou Krampolem a Petrem Hoškem startuje první pravidelné party v KD Ládví.

Rok 1994 je pro Loutku rokem zlomovým - DJ Joost Van Bellen ho zve do amsterdamského klubu Roxy, kde se zasluhuje o další prvenství, jako první český DJ vystupuje v zahraničním klubu. V letech 1994 a 1995 dostává v Amsterdamu angažmá takřka ve všech předních klubech (Chemistry, Mazzo, Paradiso, Richter, Waakzaamheid) a sbírá cenné zkušenosti, které ve spojení s jeho přirozeným hudebním talentem a citem pro atmosféru pasují Loutku na nejoblíbenějšího českého DJe.

V Praze nechybí na programu žádné větší party, objíždí taneční akce po celé republice, má rezidentní noc v pražském klubu Radost FX a podílí se na produkci agentury Roxydust, která v roce 1996 rozjíždí Loutkovu rezidentní noc Shake v klubu Roxy. Shake se stává v prvních dvou letech fenoménem a Loutka pomalu, ale jistě legendou taneční scény. V rámci této noci, vůbec poprvé, zajistil program Shaku výhradně on, počin, kterým se žádný český DJ nemůže pochlubit. Vystupoval po boku mnoha velkých jmen, jako například Darren Emerson, Terry Francis, Robert Owens, David Alvarado, Josh Wink, Jost Van Belen, Erick Morillo, Dimitry (Deee Lite), Mr.C, Westbam, Bushwacka, DJ Sneak, Dimitry (Amsterdam), Koenie, Marcello, Eddie Amador, 4 Hero DJs, UFO, Jazzanova, Silicon Soul, Junior Sanchez, Knee Deep a řady dalších. Dále také hrál po live vystoupeních Chemical Brothers, Underworld a Masive Attack. V roce 2001 se Loutka výrazně zaměřil na vlastní tvorbu. Výsledkem jeho počínání byly hned dva 12" singly Second a Third, které oba vyšly u labelu BeesWax Record. Single Second přinesl také bližší spolupráci se známým DJsko/producentským tandemem Silicone Soul, kteří tento singl také uvedli v Anglii na Radio 1 Essential Mix a zremixovali.

V současnosti má DJ Loutka společně se svým dlouholetým kamarádem DJem Trávou velmi úspěšnou rezidentní noc v klubu Roxy nazvanou MIXER, kam společně zvou nejrůznější zajímavé hosty z Česka i zahraničí. Hraje po celé české a slovenské republice a bez přestání je jedním z nejbookovanějších českých DJs.

Noc u Merkura Historie
Po založení kamenného krámku jsme hledali možnosti jak hrát taneční hudbu a zároveň zpropagovat náš obchůdek. Výchozí možností se stala spolupráce s R-klubem, který byl v roce 2000 na počátku svého nového rozjezdu.

Od samého počátku jsme chtěli nabídnout návštěvníkům opravdový večírek v rytmu tech-house, breakbeatu a funky techna. Jeho rezidenty se stala zakládající trojice projektu U Merkura - DJs Lulu_rulez, Mr.Pupitz & Hech. Postupně dostávají prostor i další členové našeho klanu Lucky Bob, Klubo, Maria.n, Lamber, Slam! a zapomenout nemůžeme na MC Vaanta.

Hned od první Noci jsme také rozjeli i chill-out, který byl v R-klubu opravdu vychytaný.
Důraz byl vždy kladen i na UV dekorace a originální projekci.

První Nocí u Merkura byla akce posledního března roku 2000. Hostem byl začínající producent Piky a také chrudimský rezident DJ Tosh. Party se po několika pokračováních docela zajela a okruh návštěvníků se ustálil. Z počátku jsme jako hosty zvali hlavně lidi z Pardubicka, neboť v té době bylo R-ko vlastně jediným klubem široko daleko. Prostor dostali Tunerider, Santa, Džejár či Yess.

První narozeniny jsme oslavili s naším kamarádem, DJem Formim. Právě na Formiho setík a vůbec celou akci vzpomínáme z prvního roku nejvíce. Atmosféra gradovala celý večer a končili jsme s rozbřeskem.

I další rok se v R-ku uskutečnilo několik vydařených pokračování s následujícími hosty: Josef Sedloň, DJ Kamil z Plastic Purity, Aiffel, Gen D, Blow, Chris Sadler, L.P.D & Coitus Exitus.

Celý rok 2001 byl pak zakončen druhými narozeninami, na kterých jste měli možnost slyšet koncert Patricka Bergmanna a v chill-outu kraloval všemi downtempovými mastmi mazaný DJ Blue.

V tomto roce se zároveň začala Noc u Merkura objevovat i v dalších klubech jako třeba Liquid Liberec, Sépie Týniště, El Diablo HK a asi nejlepší Nocí bylo pokračování v děčínské Besedě, kam nás pozval Mellow z Techna.cz. Celou party natáčel Paskvil Crew a reportáž byla opravdu vypečená.

Rok 2002 jsme začali opět vydařenou session s DJ-em Vectifem, který ukázal jak se hraje v Radosti. Zároveň se ustálilo obsazení chill-outu našimi breakovými DJs Lulu Rulez, Doc.torrem a Vaantem.

Po Vectifovi jsme měli čest dát prostor dalším talentovaným lidem jako je Alfonzo, Chris Sadler a Orbith.
Právě poslední párty s Orbithem dosáhla akce největší návštěvnosti v historii pořádání našich parties v R-klubu a to 300 lidí. Díky celovečerní barmanské exhibici kluků z pardubického Zanzi baru se stala mezi lidmi takřka nejlepší party v historii R-ka vůbec.

V současné době pokračuje dobrá tradice naší seance v pardubickém klubu Žlutý Pes, který byl v roce 2003 kompletně zrekonstruován a je zde kvalitní zázemí včetně nezvykle vychytaného, silného a čistého zvuku.
V prosinci roku 2003 jsme první Nocí v novém prostoru oslavili naše čtvrté narozeniny a akce se podařila více než dosti s obsazením kompletního U Merkura Soundsystemu včetně hostujícího hráče na bonga - Badyho.

Leden jsme vynechali a tak perfektní atmosféra panovala na únorové Noci, kde jsme slavili narozeniny DJ Hecha a na kterou přišlo přes třistapadesát lidí. Březnovou Noc jsme chtěli trochu obohatit živou hudbou a proto jsme pozvali vytříbenou funkovou formaci Daen & The Groove Company, kteří zahráli možná svůj životní koncert a Žluťák byl v době koncertu zralý na odlet .)

Na dubnovou Noc zavítala opravdová legenda Transglobal Underground.
Krátce po jedenácté hodině nastupují TGU a rozjíždějí dvouhodinový program plný známých hitů (např. TempleHead), ale i nových pecek z právě natočené desky Impossible Broadcasting. Koncert skončil něco po první hodině ranní a přesto, že mnozí odešli hned potom, co kapela slezla z pódia, byl Žluťák pořád stále plný. K Hechovi se přidal Vaant a Bady na bonga. První přišel Cyber, perkusionista Asian Dub Foundation, kterého Badyho umění nenechalo chvilku v šatně a hodně ho povzbuzoval. Postupně dorazili na pódium komplet TGU a to už se střídala u mikrofónu MC Lindee, která přijela s TGU jako jejich průvodkyně po Čechách.
Netrvalo dlouho a přidal se Tuup a to už nemá cenu dál popisovat. Ti, co odešli hned, si nechali ujít následující jam session s námi a musím dodat, že více než vydařený koncert si TGU pochvalovali jako nejlepší ze tří vystoupení v ČR.

Květnová Noc byla hodně ve znamení breakbeatu a jako host přijel do Pardubic Ricardo z dvoučlenného seskupení Over 3. V červnu jsme pozvali DJ Texxe z Funk Punx, což je dj team, ve kterém vystupuje společně s Alfonzem.
V srpnu vychází v X Magu report o našich večírcích u Žluťáka v rubrice X Night a jeho vyznění je více než pochvalné.)
V září 2004 jsme po prázdninách otevřeli druhou sezónu u Psa s naším dobrým kamarádem Chrisem Sadlerem, který nám například udělal remix na náš vinyl pro skupinu Blow. Celá akce už je v okolí Pardubic jistotou dobré zábavy a tak jsme se po třech měsících orazu sešli znovu v narvaném klubu. Následoval Roman Chmiel, který společně s Gen.D tvoří fan web Phathousefactory.com určený jak jinak než znalcům house music. Listopad patřil "zlomené" edici, která představila naživo právě sestavenou kapelu Alef Zero, na kterou svým rozjetým setem navázala Babe LN. Šesté narozeniny jsem si poslední měsíc v roce užili jak se patří. Naše překvapení pro všechny, kteří s námi přišli slavit rozsekalo asi každého a málokdo čekal takovou divočinu.) DJ Odalv, respecta!

Rok 2005 jsme pokračovali každý měsíc s následujícími hosty, v lednu přijel Larry + , slovenský producent dnb. V únoru jsme si dali znovu koncert Daen & The Groove Company. V březnu nás krom Vectifa opravdu dostal na kolena Marco Zaffarano, který díky Alešovi Blehovi vyskytl opět v Pardubicích. Do konce školního roku jsme uspořádali další tři akce s Koogim, Lucasem a IM Cyber.

Po prázdninách nás čekala první Noc, kterou jsme hodili zlehka do progressive house a zahráli Rai a živě Trancegate. Říjnová Noc byla hodně moc, protože díky klukům od Psa se nám podařil na Noci další koncert hodně respektované kapely,  jakou Zion Train po více než patnáctileté kariéře určitě jsou. Jako předkapela se nám podruhé přestavili Alef Zero. Listopadová Noc duněla především breakbeatovým rytmem v podání Josefa Sedloně z pražského Radia 1. Rok 05 nám uzavřely v prosinci naše šesté narozeniny. Dárkem z nějvětších pro nás byla performance Tomáše Kolomazníka z pardubického divadla, jehož kreace Samurai osvěžila minimálně stejně jako Odalvův set rok nazpět.

Šestý rok našich večírků začal návštěvou jednoho z nejdéle a také nejpozitivněji působících lidí na naší "scéně". Na lednové Noci odehrál svůj zlámaný set Stanzim z Radia 1, jehož hlas pravidelně podbarvuje reportáže magazínu Paskvil. V února potřetí a ne naposled odehráli v rámci NuM svůj koncert Daen & The Groove Company. Po roce od návštěvy Marca Zaffarana jsme pozvali Ladidu a zopakovali tak techno edition. Na další breakz edition si našla cestu další slečna za pultem - DJane Katcha. Květnový housový mejdan obstará Tráva, ke kterému není co dodávat.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016