PARTYINFO

 

SALVATION

Datum konání:
16.09.2006 - sobota
Místo konání:
Praha - Valentino
DJs:
Elliot J. Brown (uk)+ live vocals by Tonnic (usa), Texx, Tommy Rogers
Popis:
vstup 200 czk
 
 
Rozhovor s Texxem k Salvation
Největší česká G/L diskotéka Valentino se už tuto sobotu promění v příjemný klub a přivítá legendární ostrovní gay party Salvation. V pozadí její organizace stojí také bývalý šéfredaktor XMAGu, Štěpán Dlouhý. Na to, jak bude akce vypadat, jaký má vztah k sexuálním menšinám a co se změnilo v jeho životě v posledních měsících jsme se zeptali v krátkém rozhovoru.
 

Štěpáne, přednedávnem jsi se pustil do organizování různých gay friendly párty, z nichž je kromě oblíbené "metrosexuální" Look Better Naked asi nejvíce známá Salvation. Můžeš našim čtenářům popsat co to pro tebe znamená a jak vlastně taková gay akce na český způsob obvykle vypadá?

Ahoj, takže než jsem se dostal k LookBetterNaked tak musím přiznat, že jsem nikdy na žádné gay-friendly party nebyl a abych byl úplně upřímný, ani mě to vzhledem k mé heterosexuální orientaci nijak nelákalo. Ale dnes mám mezi homosexuály opravdu hodně kamarádů a řadu z nich považuji za své úplně nejbližší. Navíc gay publikum je asi nejvíce bezprostřední a velice emotivní, takže hrát pro něj je pro každého DJe, který netrpí nějakými hloupými předsudky, úplná paráda. Nebojím se tvrdit, že Salvation a zejména LookBetterNaked patří mezi nejlepší party v Praze, i díky spoustě performance. Jsme totiž v Čechách jediní, kdo pravidelně vozí nejlepší světové zpěváky a zpěvačky a vystoupily u nás i legendy jako Hannah Jones nebo Valerie M. z Groove Armady. Nakonec nejlepším důkazem kvality je pravidelná vysoká návštěvnost. Není divu, že celá taneční scéna vlastně vznikla mezi gay komunitou.

Mnoho lidí, kteří patří mezi sexuální menšiny pravidelně navštěvuje zaběhnuté kluby jako je Termix nebo Valentino. Salvation tuto sobotu proběhne právě ve Valentinu. Pro ty, kteří tento klubík ještě nenavštívili: jak vlastně vypadá a na co se návštěvníci mohou ve své návštěvnické premiéře těšit? Slyšel jsem, že mají třeba dobré a levné pivko…

Valentino je charakteristické členitým prostorem, rozděleným do několika pater. Díky tomu si každý může vybrat jestli chce tancovat nebo chvíli v klidu posedět se známými a dát si pár panáků na baru. Každopádně je pravda, že ve srovnání s ostatními pražskými kluby mají ve Valentinu pivo určitě nejlepší:))

Ve Valentinu se tančí kromě pár dní celý týden. Salvation, ale prostor trochu změní a nabídne kluberům několik "novinek". Co jste pro ně připravili a čím bude party takříkajíc výjimečná?

Tak prostor se nezmění trochu, ale úplně. Vše začne už u vyzdobeného vchodu, který bude lákat ke vstupu do klubu. Všechna patra pak doslova zaplní spousty dekorací, jednak našich, které jsme připravili speciálně pro Salvation tady v Praze, jednak obrovské množství dalších dorazí přímo z Londýna. Spolu s dekoracemi samozřejmě dorazí i majitelé značky Salvation, kteří vždy přísně kontrolují zda je vše v takové kvalitě, na jakou jsou zvyklí z Londýna.

Teď trochu odbočím, když jsme spolu mluvili naposledy, prozradil jsi mi, že už nepracuješ v DownTown Café s nímž bylo tvoje jméno po odchodu z XMAGu celkem dlouho spjato. Copak se stalo a kde tě můžeme najít v současnosti?

V Downtownu jsem skončil jen částečně, stále se podílím na programu a pravidelně tam hraji – například teď v sobotu 16. září warm up party před Salvation. Přesto, že teď pracuji v přední české eventmarketingové agentuře Key Production, Downtown je a asi i dlouho bude mou nejoblíbenější kavárnou.

OK. Zpátky k Salvation. Hodně lidi si stěžuje, že ve Valentinu není nijak kvalitní zvuk. Budete aparaturu nějakým způsobem posilovat. Přeci jen – zpěvačka podobného typu si to minimálně zaslouží…

Tohoto problému jsme si vědomi od začátku – na obvyklém zvuku by zpěvačka jako je Tonnic v životě nevystoupila! Proto jsme se rozhodli k razantnímu kroku – celý zvuk v klubu předěláme a postavíme vlastní sound system. Díky tomu se návštěvníci mohou těšit na kvalitu, na jakou jsou u LookBetterNaked Productions zvyklí.

V posledních pár letech se začíná dbát na dress code. Budete ho zavádět i vy, nebo je Salavation přístupná všem bez rozdílu?

V Čechách bohužel lidé nejsou zvyklí přispívat k zábavě – to je chronický problém všech karnevalů a party s dress codem. Naše produkce dress code uplatňuje jednou za rok na White Party a musím říci, že to funguje a dodává party zcela jinou atmosféru. Ale na Salvation dress code nebude.

Tak fajn. Pojďme do finále. Co říkáš na registrované partnerství a kdy tě konečně uvidíme s nějakým pěkným borcem? :)))

Jsem myslím celkem liberální člověk, pokud má někdo chuť něco takového uzavřít, nechť má na to prostor. Já osobně zatím na svůj vztah s přítelkyní papír nepotřebuju, ale vím, že to jednou přijde, tak by měl mít tuhle možnost každý.

 
Salvation v sobotu v klubu Valentino

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016