PARTYINFO

 

ROE DEER - KŘEST ALBA TAKE

Datum konání:
04.10.2006 - středa
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Roe-Deer, Fortunas Favourites (at)
Popis:
start 19:30, vstup 120/150 czk
 
 
Roe-Deer pokřtí nové album v Akropoli
Pražská kytarová parta Roe-Deer si na říjen letošního roku naplánovala vydání svého nového alba Take. Na křest tohoto alba se můžete těšit 4. října 2006 od 19:30 v Palácí Akropolis. Jako hosté kapely vystoupí také rakouští Fortunas Favourites.
 

Roe-Deer - profil

Skupinu Roe-Deer založili v létě roku 1999 Šmity, Ema Brabcová a kytarista Vráťa Kugler. Na podzim přichází klávesista Karel Drašnar (EOST) a bubeník Jan Malich a na jaře 2000 vychází vlastním nákladem EP "Roe Deer". Píseň Latina vychází na kompilaci časopisu Cosmopolitan a Whisper Of Now časopisu Rolling Stone. Ještě téhož roku dočasně kapelu opouští Malich a definitivně Drašnar a Kugler, na jehož post přišel Filip Míšek.

Skupina dál funguje jako trio s hostujícími bubeníky, natáčí cover songu Lucky Boy pro bonus CD Samotáři a začíná připravovat a natáčet debutové album, které vychází na podzim 2001 pod názvem Everforever. Ohlasy na desku jsou nad očekávání příznivé, začíná spolupráce s D_Smack_U Promotion, přibývá koncertů (mimo jiné s Low, Laika, Xaver Fischer Trio...), na post bubeníka nastupuje Fenek Steiner (Wohnout).
Vzniká Khoiba. Už v jemně nejisté atmosféře probíhá na podzim 2002 zkoušení materiálu na novou desku a Khoiba vydává EP Dilemma.

Na jaře vychází CD Aquaparty, následuje vystoupení před Sneaker Pimps, turné s Tata Bojs, letní festivaly a Ema s Filipem ohlašují odchod z R-D.

Šmity se rozhodne pokračovat ve zcela nové sestavě, přichází zpěvák a kytarista Andrzej Palec (ex Sick Models) a začína téměř nekonečné období hledání vhodných spoluhráčů...
Hned zkraje roku 2004 improvizovaná sestava natáčí singl The Stranglers a začíná znovu koncertovat, nejčastěji spolu se Southpaw. Na přelomu jara a léta se zdá, že sestava (a.m.Almela - guitar, Jára Rolc - drums) je konečně definitivní a ocitá se ve studiu,kde natáčí album Lollipop, ktere vychází v září. Koncem srpna ještě přichází nabídka dělat support Franz Ferdinand. Do konce roku ovšem stačí odejít i Rolc i Almela a kolotoč sestavy se točí dál... V lednu se na guestbooku objevilo: "tak vemte mě:Adam." a kytarista by tedy byl - Adam Voneš. Za bicími se i nadále objevoval Fenek, až v půli léta přichází bubeník Marek KlasnA (EOST, Folk3mail) a zdá se, že kapela je konečně definitivně pohromadě a mohlo se začít s přípravou nového alba.

Na jaře 2006 vydali Roe-Deer singl 2nd Boy Floor, který byl přijat dobře nejen kritiky, ale i v tuzemských hitparádách. V říjnu 2006 vydávají dlouho očekávané album Take se kterým se chystají též na krátké turné do Rakouska a Slovinska, kde odehrají celkem 5 koncertů.

Vstupenky na křest alba Take můžete zakoupit v předprodeji Paláce Akropolis za 120,- Kč, v síti Ticketpro za 140,- Kč a na místě před koncertem za 150,- Kc.

Více informací najdete na www.roe-deer.cz a www.palacakropolis.cz.

 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016