PARTYINFO

 

LOOKBETTERNAKED RED LIGHT EDITION

Datum konání:
07.10.2006 - sobota
Místo konání:
Praha - Mecca
DJs:
Chris Cox (usa) feat. Peyton (voc, usa), Texx, Rob Smile, Ivan M. (sax)
Info:
http://www.lookbetternaked.cz
Popis:
start 22:00, vstup 290/390 czk, VIP 450 czk
 
 
Chris Cox: "Hudbu jsem chtěl skládat už od šesti let."
Sobotní Look Better Naked v Mecce se kvapem blíží a my vám čekání na vystoupení Chrise Coxe pomůžeme zkrátit krátkým rozhovorem. Chris v něm například prozrazuje s kým by rád spolupracoval, co ho ovlivňuje a pokusí se popsat co vlastně hraje jako DJ.
 

Máš za sebou dlouhou kariéru, zůstaly ti ještě vůbec nějaké sny a ambice?

Samozřejmě! Každý kdo je přestane mít je podle mě vlastně mrtvý. Pořád miluji skládání, remixování, DJing i cestování, ale přiznám se, že mě vždycky potěší zahrát si zase s kapelou. Trochu mi chybí ta kreativní energie a spolupráce uvnitř skupiny muzikantů. Také bych moc rád zkusil hudbu k filmu a zkouším čím dál více spolupracovat s dalšími umělci ve studiu.

S kým bys rád spolupracoval jako producent? A komu bys rád zremixoval nějakou skladbu?

Můj sen je pracovat s Princem. Byl vždycky neskutečný talent a jedním z lidí, kteří mě nejvíce inspirovali. Podobný sen by byl spolupracovat se Stevie Wonderem. Jako producent dělám rád hlavně se zpěváky, teď mám vyhlédnutých několik talentů jako je Steve Vai, Michael Brecker a Neil Pert.
  
Co se remixů týče, tak tam jsem měl příležitost si většinu snů již splnit. Pokud mám říct dva hlasy, které bych chtěl použít do svých remixů, pak je to George Michael a Robbie Williams. Velkou ctí by mi bylo spolupracovat s Olivií Newton John. Má perfektní popový hlas a navíc byla mou první láskou!

Co a kdo tě ovlivňuje?

Tak ovlivní mě všechno co vidím a slyším. Poslouchám spousty jiné hudby než jen tu taneční, ale když jsem ve studiu, stejně mě vždycky napadne něco nečekaného, co mou prácí ovlivní nejvíce. Beru inspiraci z televize, filmů, ale i ze zážitků ze života. Vždycky se snažím tvořit tak, aby to vyvolávalo nějaké emoce. Toho se dá docílit melodií, zvukovými aranžemi, textem nebo dynamikou skladby. Hudbu jsem chtěl skládat už od šesti let. Začal jsem sbírat hudbu a pouštět jí kamarádům a zatímco ostatní děti chtěly být astronautem nebo hasičem, já chtěl skládat hudbu! Byl jsem hudbou úplně učarován a chtěl jsem to dělat celý život!

Co si myslíš, že je nejdůležitější pro dobrou party?

Dobrá party je vždy kombinací všech součástí ve správný čas. Pro mou práci je velice důležitý dobrý sound system (Chris vždy trvá na dlouhé zvukové zkoušce, kde spolu se zvukařem osobně ladí nastavení sound systemu – pozn. překl.). Ale party nikdy není perfektní ani bez skvělého osvětlovače a příjemného prostředí klubu. Za ty roky jsem si také uvědomil jak je důležitá promotion party a také to, jestli ji lidé berou za svou. Skvělá party je jako sportovní team, pokud každý hraje skvěle na svém místě, vyhrají všichni.

Jak bys popsal styl který hraješ?

Energická, dynamická a našláplá party hudba! Miluju skladby, které ti zní v hlavě ještě pár dní po party. Nejraději mám house, tribal progressive a něco z electra. Miluju gradovat energii na parketu na nejvyšší míru a nakopnout lidi na dlouhou cestu. Miluju, když ráno nechávám lidi na parketě absolutně uštvané, vyčerpané, ale šťastné – je to jako sex!

 
Chris Cox na Look Better Naked + soutěž

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016