PARTYINFO

 

MOVE FESTIVAL 2006

Datum konání:
09.10.2006 - pondělí
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Micro Audio Waves (pt), Khoiba
Popis:
start 19:30
 
 
Move přiváží do Prahy nejkvalitnější evropské kapely
Micro Audio Waves a Khoiba odstartují festival Move
Festival MOVE odstartují v pondělí v Paláci Akropolis kapely Khoiba a Micro Audio Waves.
 

Micro Audio Waves (Portugal)

Původně duo, z prosluněného Portugalska, vtrhlo se svými elektro výboji na tamní scénu v roce 2000. Jejich eponymní debutové album vydané v roce 2002 v sobě skrývá kompozice ovlivněné experimentální elektronickou hudbou a neskrývanou zálibou v minimalismu. Nový směr jejich tvorba nabírá až s příchodem zpěvačky Claudie, díky které se skladby od čistě elektronického vyznění více ubírají k elektro-akustickým kompozicím, aniž by však rozrušovaly svůj experimentální nádech. Výsledkem jejich snažení je album No Waves (2005), se kterým kapela sklízí úspěch na mezinárodních festivalech (Londýn, Paříž, Madrid, Barcelona ...) a které je také vyhlášeno nejlepším albem prestižních Qwartz Electronic Music Awards udělovaných v Paříži.

www.microaudiowaves.com
www.myspace.com/microaudiowaves


Khoiba

Kapela Khoiba vznikla v roce 2002 tvůrčím setkáním zpěvačky Emy Brabcové a kytaristy Filipa Míška. Sestavu doplňují Petr Šámal (baskytara) a Yonatan Omer (bicí). Zvuk kapely je směsí elektroniky, melodických kytar a "strašidelných kláves," které ve spojení s rozervanou rytmikou vyluzují zcela jedinečnou atmosféru. Živá khoibí vystoupení je možné spatřit na mnoha klubových či festivalových pódiích v České republice, ale i na Slovensku, v Německu, Rakousku, Holandsku, Francii či Norsku.

"Živá vystoupení jsou pro nás velmi důležitá, vždy je v nich plno emocí. Jsme rádi, když se publikum nechá hudbou unést a pošle nám zpět na pódium nějakou pozitivní zpětnou vazbu," říká kapela jednohlasně. Albový debut Nice Traps (Globus Music 2004 v ČR,  Mole Listening Pearls 2005 v Německu) je distribuován nejen v rámci celé Evropy, ale třeba také v Rusku, USA a brzy i v Japonsku. V těchto dnech Khoiba intenzivně pracuje na svém druhém albu, které vyjde začátkem příštího roku a DVD Tortourism. To se objeví již v polovině letošního října.

www.khoiba.org
www.myspace.com/khoiba

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016