PARTYINFO

 

MOVE FESTIVAL 2006

Datum konání:
09.10.2006 - pondělí
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Micro Audio Waves (pt), Khoiba
Popis:
start 19:30
 
 
Move přiváží do Prahy nejkvalitnější evropské kapely
Dnešním dvojkoncertem domácí bludičky semielektronické scény Khoiby a podobně smýšlejících Portugalců Micro Audio Waves v Paláci Akropolis začíná druhý ročník kooperujícího festivalu Move. A jeho line-up se za ten rok vytáhl na světovou úroveň.
 

Přehlídka je kooperující proto, že na pódiích se budou potkávat čeští hudebníci a jejich podobně smýšlející kolegové z okolních zemí. V programu mají místo divadla a filmové projekce, ale hlavní místo patří samozřejmě muzice. Až do soboty budete moct v Paláci Akropolis, Crossu, Matrixu, Rock Café, Roxy a Abatonu ochutnat ty nejlepší plody současné evropské hudby. Hlavní slovo bude patřit té elektronické.

Vrchol festivalu Move přijde ve středu, kdy se Česku poprvé předvedou Jonathan More a Matt Black aka Coldcut. Black se už Praze sice ukázal se svým vedlejším projektem Zen TV, ale Coldcut v plné kráse, to tady ještě nebylo. Tihle pionýři elektronické hudby a zakladatelé dnes už vyčpělé legendy Ninja Tune jsou jedni z mála, kdo současné muzice dodává invenci a neustále formuje její experimentálnější odnože do tvarů atraktivních i pro mainstreamového posluchače. 

Vedle nich patří hlavní pozornost rakouským kytarovým mudrcům Sofa Surfers, britské úderce Visionary Underground, francouzským Le Phase houpajících se v sítí inteligentního drum´n´bassu nebo londýnskému DJi Warlockovi experimentujícímu s beaty všech rychlostí.

Co dodat? Celý program si můžete prohlídnout na stránkách festivalu. První koncert festivalu Move proběhne sice až dneska večer, ale už teď je jasné, že dramaturgové odvedli zatraceně dobrou práci. Tak si ten třetí podzimní týden roku 2006 pořádně užijte.

www.movefestival.eu

 
Micro Audio Waves a Khoiba odstartují festival Move
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016