PARTYINFO

 

ADAM FREELAND – HEAVY METAL EDITION

Datum konání:
27.10.2006 - pátek
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
Adam Freeland (marine parade, uk), Kapsak, Machine Funck
Live:
Törr
Popis:
start 22:00, vstup 199/300 czk
 
 
Freeland, satan, heavy metal a vodka
Vlasta Henych z Törr: "Chceme zkusit všechno."
Přesně za týden si můžete zajít trsnout do Abatonu na Adama Freelanda a domácí breakbeatovou squadru. Jistě už víte, že kromě vinylových desek rozezní prostory Abatonu i živá hudba. A docela tvrdá. Vystoupí totiž kapela Törr, jejíž člen Vlasta Henych poskytl pořadatelům krátký rozhovor.
 

Tvrdá rocková a tvrdá elektronická hudba k sobě měly vždy poměrně blízko. Jaký je váš vztah k elektronice?

Můj osobně velmi kladný. V každém žánru existují perly a shit. Nechci se okrádat o zážitky v životě posloucháním jednoho druhu hudby.

Před pár lety jste na svých deskách kombinovali metal a elektroniku. Jaké to mělo ohlasy mezi fanoušky?

CD ‚Tanec svatého Víta‘ vyšlo v roce 2000 a tady tento styl ještě nikdo nehrál (vyjma pár sklepních experimentátorů). Být průkopníkem neznamená vždy ůspěch. Kritika ohodnotila tento pokus kladně (CD bylo nominované na cenu Gramy). Naši fans ovšem tuto desku nepřijali. U nás jsou lidi více konzervativní než venku.

Co si myslíte o technu, house, breakbeatu?

Vyrůstal jsem na rocku 70tých let a to ovlivnilo můj vkus. Jak jsem ale už řekl, poslechnu si rád cokoli, co ve mně něco probudí. Nejraději mám to míšení elektroniky s elektrickou kytarou, ale dokážu rozpoznat třeba i kvalitni hip hop od komerční sračky.

Byli jste někdy na nějaké taneční párty?

Dosud jsem neměl tu příležitost. Napravím v Abatonu!

Nepřemýšleli jste někdy o remixu na nějakou vaši skladbu?

Nemáme kontakty v této branži a dosud se nám neozval nikdo, kdo to  umí a měl by chut to namíchat. Jinak bych do toho šel.

Pozvali jsme vás na breakbeatovou party se slavným britským DJem Adamem Freelandem a vy jste pozvání přijali. Co od tohoto večera očekáváte?

Ha, ha... Uvědomujeme si, že jsme na této akci mimo mísu, ale život je příliš krátký a chcem zkusit všechno. Buď nás tam lidi vyrajčatujou, nebo vyslechnou. Nebojíme se ničeho a pro to jsme nabídku přijali. Bereme to jako výzvu.

Budete mít připraveno něco speciálního?

V březnu nám vyšlo aktuální CD Törritorium a z něj, kromě starých hitů, zahrajeme. Asi největší překvapení pro zůčastněné bude už jen naše přítomnost.

Podobně jako v elektronice se i v metalu objevují kapely, které podlehnou svodům a stanou se prodejnými třeba jako Kabát. Neměli jste někdy taky chuť být skutečně slavnými?

Každý "umělec" chce aby jeho "dílo" poznalo co nejvíce lidí, pro to to dělá. A slávu už jsme si zažili. Prodali jsme statisíce desek a na přelomu 90tých let hráli po stadionech pro tisíce lidí a nemuseli jsme podléhat žádným svodům. Měli jsme jen trochu štěstí a tvrdě jsme pracovali. Stejně tak jako dnes Kabát. Kluky znám osobně velmi dobře a tak vím, že jejich ůspěch je zasloužený. Když se ti totiž podaří x hitů, které osloví větší počet lidí, takzvané slávě se nevyhneš a byl by jsi divnej se jí bránit.

Co pro vás znamená heavy metal, potažmo death metal? A jak byste sami sebe stylově zařadili?

Jen škatulky hudebních stylů, nic víc. V 86 roce jsme začínali jako první blackmetalová kapela u nás. Postupem času jsme se od škatulek distancovali a vytvořili vlastní tvář - Törr.

Jakou muziku máte nejraději?

Tu která nám dá radost, rytmus, sdělení a emoce.

Děkuji za rozhovor a nashle v 27.10. v klubu Abaton.

 
Adam Freeland & Törr v říjnu v Abatonu

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z Freelanda od Romana
 

Fotoreporty

 
dan
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016