PARTYINFO

 

METROLINE

Datum konání:
21.10.2006 - sobota
Místo konání:
Praha - CZ Beat
DJs:
Monotype (techno.cz), Mind, Drex, Gary Slater (techno.cz), Beewitz, Šmuk
Popis:
start 20:00
Line-up:
20:00 - 22:20 Šmuk
22:20 - 23:40 Gary Slater
23:40 - 01:00 Drex
01:00 - 02:20 Mind
02:20 - 03:40 Monotype
03:40 - 05:00 Beewiz
 
 
Další Metroline proběhne koncem října v CZ Beatu
V sobotu 21. října 2006 se v prostředí klubu CZ Beat v Praze uskuteční special akce DJe Minda, která ponese název Metroline.
 

Jestli již  znáte tuto akci z dřívějších dílů, určitě víte, že se bude jednat vždy o tu nejpestřejší směsici kvalitního undergroundového techna. Kdo přijal pozvání nyní? Z Prahy to jsou djs Monotype (Encore, AON), Gary Slater (AON promotion) a rezident klubu CZ beat dj Šmuk, z Brna přijede zahrát svůj industriální set dj Beewiz (beewiz.cz). Dále západočeští Drex (djdrex.com) a rezident párty Metroline dj Mind. Podrobnější info o djs najdete níže. Start párty bude okolo 21:00 tak určitě dorazte včas.

Jelikož je tato akce dělaná hlavně pro Vás party lidičky, je samozřejmě vstup zdarma!


DJ Monotype (AON, Encore)

Linky na sety

Monotype definitivně přestoupil od CD techniky ke gramofonům v roce 2001, kdy ho pro svět objevili DJ Sarc’o’Fucque a šéfredaktor serveru Techno.cz Mellow. Monotype se věnuje nejen djingu, ale i pod pseudonymem Pav novinařině v redaktorské funkci serveru Techno.cz. Má za sebou desítky reportů, úvah, recenzí, biografií a rozhovorů.

Jako DJ se podíval do hodně menších klubů především v severních a západních Čechách, nechybí mu však ani zkušenosti z významných klubů jako Roxy, RadostFX, Posilovna, Účko (SK) atd. Monotype se presentuje dlouhými mixy monotónních a často velmi agresivních skladeb. Velký důraz klade na vývoj setu a dějovost. Je rezidentem domácí party série serveru Techno.cz Connect Yourself a její mladších sester spolupracujících s dalšími zásadními servery a promotéry české klubové scény (Connect2…)


DJ Mind (djmind.net, metroline)

Link na set

Již od útlého věku měl silný vztah k hudbě. Spolu s kamarádem na základní škole (1995), byl u vzrodu snad prvního elektronického projektu na Chodsku, který si říkal The Kabareth. The Prodigy, Leftfield, Moby to jsou jména, která ovlivnila další jeho vnímaní k elektronické hudbě. Postupem času ho začal stále více fascinovat djing. V roce 2003 si pořizuje první gramofony. Začínal hrát hip-hop, z kterého později přešel k taneční muzice. Jeho styl byl silně ovlivněn devadesátými léty, detroitskou school a anglickou scénou, kdy tato hudba zažívala největší vývoj. Jeho styl by se dal popsat jako tech-house a techno s prvky detroit, deep, funky, groove, acid a old school plný mohutných basů. Jeho setům nechybí kvalitní scratching, ani desky s pořádnou gradací, kterým málokdo odolá...

Jako promotér má na svědomí uspořádání kolem desítek různých parties, převážně techno akcí. Poslední dobou se čím dál více prosazuje v ČR. Je také znám svou rezidentní akcí zvanou Metroline, kterou se snaží reprezentovat po různých koutech republiky. V září 2005 se dostal do finále soutěže DJ CHAMP 2005 v Praze, na které skončil druhý!

Support – Junkmale(uk), Nika77, Monotype, Chris Sadler, Josef Sedloň, Tamak Kuraj Time, Drex, K.Sandra, Martin Trax, a další.

Clubs – Liberec (Liquid), Praha (CZbeat, Bordo), Karlovy Vary (Tomares), Hradec Králové (Event), Vlašim (Úlet), Plzeň (Mix, Karlov, Inspiral, New club, Ripley), Domažlice (Moskyto, Fontána), a další.


DJ Beewiz (beewiz.cz)

Linky na sety

4. místo v soutěži amatérských DJů z České a Slovenské republiky 2005, známé jako DJ CHAMP.
2. místo v soutěži Mucholapka II od vinylshopu NULA2.cz (Daho & Ginger).
Narozen 1981 v Praze, nyní žije sám v Brně.
Zájmy o hudbu od roku 1992, o klubovou scénu od roku 1997 (tech-house), a od roku 2000 doteď techno.
Styl: temné tvrdé techno s mnoha experimentálními prvky, nekomerční uderground :)

Oblíbení DJs a producenti: Takaaki Itoh, Loktibrada, Rumenige, Boss, Hu, Agent, Daho, Ginger, Fishguard, Supagrupa, Surgeon, Regis, Female, Christian Wünsch, Oscar Mulero, Makaton, Reeko, Richard Turner, Daniel Havrancsik :) a další.

Specialita: Tracky od Broken Mirrora aka Mute, ve skupinách: Beewiz vs. Broken Mirror, s člověkem Ojo si říkají Collecting Scars (Maďarsko).


DJ Drex (djdrex.com)

Linky na sety

Drex, vlastním jménem Tomáš Kafka, se začal o hraní zajímat již v roce 1998, kdy experimentoval a začal zkoušet mixování hudby na počítači. Později, v roce 1999, kdy už měl zažité základy mixování, přešel na CD přehrávače, a už si občas zahrál na soukromých akcích. Hrával tehdy ještě tvrdší house. Začal více navštěvovat akce a přemýšlí o hraní z gramofonů. Na začátku roku 2000 se stává majitelem gramců a začíná každodenní trénink. V té době stále hraje house, ale častějším navštěvováním techno akcí pomalu začíná vnímat energii tohoto stylu a před začátkem roku 2001 se již technu naplno věnuje. Začíná také pořádat vlastní akce a tím pomáhá ještě s dalšími oživovat téměř mrtvou taneční scénu v Domažlickém kraji, kde bydlí. V té době se ho začínají všímat lidé, kteří ho zvou na akce. Začíná se dostávat do podvědomí lidí... Prošel různými styly techna, ať už melodickým pomalejším, tak i energickým tvrdším technem. Zkouší oba styly skloubit dohromady, tím vytváří velice energické sety, které zároveň nepostrádají melodii a "atmosféru". Začíná dostávat stále více nabídek na hraní, nejen v jeho kraji, ale v různých místech Čech. V roce 2003 se krom jiného zúčastnil soutěže djs LIVC/BASSLINE CUP - western region a skončil na druhém místě. V roce 2004 se stává členem bookingu Techanalitic production. Začíná se zdokonalovat v hraní ze 3 gramofonů, ve kterém si zakládá na promyšlených energických setech, plných experimentů, ploch a energických gradací.

Zkouší také producentskou dráhu. Chtěl by jednou vydat desku. Na začátku roku 2005 se začíná více věnovat hraní a produkci vlastní hudby. Začíná do svých setů vnášet vlivy slovenské a anglické (birmingham) produkce, ve které našel zalíbení. Pomalu také začíná připravovat své LIVE vystoupení. Plánuje i koupi hardwaru, který chce použít i ve svých setech v kombinaci 2 až 3 gramofony a sampler. Od začátku roku 2006 již slovenskou a anglickou (birmingham) produkci zařazuje pravidelně do svých setů, kdy v kombinaci 3 gramofonů s původním energickým technem, ovlivněným Anglií a Detroitem, vytváří na parties neopakovatelnou atmosféru, za kterou již sklidil mnoho úspěchů a uznání. Od poloviny roku 2006 hraje i house, jako svůj druhý styl po technu.

V tomto stylu si zakládá na tom, aby jeho house sety byly melodické a energické. Za tu dobu, co se pohybuje za gramofony, už si zahrál v mnoha klubech a místech v celé České republice a vyskytl se po boku několika českých i zahraničních "hvězd". Tom je zároveň pořadatelem a spolupořadatelem několika dobrých parties. Někteří o Drexovi tvrdí, že je jedním z nejtechničtějších DJs v západních Čechách, co se délky a přesnosti mixů týče.


DJ Šmuk (rezident Cz Beat)

Link na set
















 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016