PARTYINFO

 

HOOVERPHONIC

Datum konání:
13.10.2006 - pátek
Místo konání:
Praha - Abaton
Live:
Hooverphonic (be)
Popis:
start 20:00, vstup 350 czk + poplatky/450 czk
 
 
Hooverphonic v Praze přidávají koncert
Belgická kapela Hooverphonic se rozhodla přidat v Praze ještě jeden koncert, a to 13. října v Abatonu.
 

Belgická kapela Hooverphonic, která v Česku vystoupila letos již na festivalu Love Planet Prague měla na říjen naplánovány dva koncerty a to 12. října v pražském Abatonu a 15. října v brněnské Flédě. Vzhledem k tomu, že o jejich pražský koncert je v Praze velký zájem, rozhodla se kapela přidat v Abatonu ještě jedno vystoupení navíc. Stane se tak v pátek 13. října, od 20:00 hodin. Vstupenky na koncert v Abatonu můžete zakoupit v předprodejích sítí Ticketpro za 396,- Kč a Ticketportal za 350,- Kč + poplatky, na místě za 450,- Kč.

Hooverphonic pocházejí z Belgie, malé evropské země se silnou hudební scénou a tradicí hudebních open-air festivalů sahající až do roku 1959. Hooverphonic byli už od počátku své hudební kariéry celosvětově známí, a to díky italskému režisérovi Bernardo Bertolucci, který si jejich song 2 Wicky vybral do svého filmu Svůdná krása (Stealing beauty). Od té chvíle se jejich hudba objevovala ve filmu, televizních pořadech a reklamách v Americe, Španělsku a Japonsku.

Zatímco jejich debut z roku 1997 A New Stereophonic Sound Spectacular odkazuje na trip-hopové kořeny, skupina se během pěti let vyvíjí a postupně vydává tři nová alba. V roce 2001 vystupují jako headlineři před davem 50.000 lidí na Wrechter festivalu. V roce 2003 vydávají alum Sit Down and Listen to Hooverphonic, nahrané živě se smyčcovým kvartetem. Následovalo turné po devíti zemích, kde odehráli přes šedesát vystoupení.

Hooverphonic hrají už osm let ve stejné sestavě – skladatel a producent Alex Callier na basu, je hlavním hnací silou, společně s kytaristou Raymonem Geertsem. Oba pocházejí z městečka Sint-Niklaas. V roce 1997 se k nim ve věku pouhých 17 let připojila Geike Arnaert, která propůjčila skupině svůj hlas.

Poslední album Hooverphonic se jmenuje No More Sweet Music a právě s tímto albem absolvují své letošní turné, v jehož rámci vystoupí také v ČR.

Více informací najdete na
www.hooverphonic.info
www.hooverphonic.com 
www.prostorabaton.cz
www.dsmacku.com

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016