PARTYINFO

 

STRAHOV OPEN AIR

Datum konání:
11.10.2006 - středa
Místo konání:
Praha - Strahovské Koleje
Live:
Mig 21, Southpaw, Moimir Papalescu & The Nihilists, Sto zvířat, Big Mama, Vladivojna La Chia & Banana
Info:
http://www.strahov-open-air.cz...
 
 
Strahov Open Air 2006 již tuto středu
Uteklo to jako voda a tak se letos už podeváté můžete kulturně vyžít v prostoru mezi Strahovskými kolejemi, kde se bude konat Strahov Open Air 2006! Ten také tentokrát proběhne pod hlavičkou Radia Akropolis, klubem Studentské unie ČVUT a lákavý je opět seznam vystupujících: Mig 21, Moimir Papalescu & The Nihilists, SouthpawSto zvířat, Big Mama, Vladivojna La Chia & Banana.  V tiskovce najdete také program přilehlého Klubu 001 a Klubu 007, na své si přijdou sportovci a soutěžit se bude také o mobily! Že i tentokrát bude vstup zdarma, už snad není ani nutné zdůrazňovat...
 

Strahov Open Air 2006

Hlavní pódium

T.O.P. Dream Company
Kapela T.O.P. Dream Company se nechává inspirovat funky-soulovou hudbou. Jejich vzory jsou kapely jako Tower of Power nebo Earth, Wind and Fire, které svou energií uchvátily již několik generací hudebních posluchačů. T.O.P. Dream Company můžete slyšet zejména v Lucerna Music Baru, a dále na různých festivalech, plesech a soukromých akcích.

Vladivojna La Chia & Banana
Skupina BANANA existuje od roku 2002.
Dravé, energické a mnohdy netradiční koncerty skupiny s extravagantními převleky a kostýmními kreacemi Vladivojny La Chia a díky jejímu velice zvláštnímu, pěveckému projevu mají vliv na to, že již v roce 2003 získává skupina nahrávací smlouvu s hudebním vydavatelstvím UNIVERSAL MUSIC a vydává svoje první CD Banana, roce 2004 pak akustické Trip. Sdělovací prostředky píší o novém objevu na české hudební scéně.
V prosincovém čísle časopisu ELLE vychází Vladivojně velká fotka s rozhovorem a v březnu na předávání cen akademie populární hudby ANDĚL za rok 2005 vystavuje Vladivojna La Chia své obrazy. BANANA COLOURS TOUR 2005 s hlavním sponzorem Českou Spořitelnou a natáčení třetího CD s pomocí evropské produkce. Tuto produkci má na starosti producent z Hannoveru, Vladivojna La Chia spolupracovala na novém CD LENKY DUSILOVÉ, připravuje svůj autorský, pravidelný pořad o hudbě pro celostátní stanici Českého rozhlasu VLTAVA. Dále se připravuje natáčení anglické verze třetího CD skupiny VLADIVOJNA LA CHIA A BANANA s pracovním názvem : J U N G L E , se kterou má německá produkce ve spolupráci s vydavatelem evropské záměry. Skupina odehrála za 4 roky na 135 koncertů a festivalů.

Sto zvířat
Průkopníci ska v české kotlině vznikli již v roce 1990. V té době většina dnešních protagonistů tohoto stylu byli žáky základní, maximálně střední školy. Od té doby přibylo na kontě „zvěřince“ devět dlouhohrajících desek a nejčerstvěji také dvojité DVD „Jste normální?“, které je nejen svérázným výběrem toho nej z repertoáru kapely, ale navíc páteří záznamu je řada písniček s hosty zvučných jmen (Marek Eben, David Koller, Meky Žbirka, Gabriela Demeterová, Honza a Matěj Homolovi ze skupiny Wohnout, Saša Langošová ze skupiny November 2nd, Marka Rybin ze skupiny Gaia Mesiah a Jarda Svoboda z Trabandu). Jedenáctičlenná kapela je přímo pověstná svými živelnými koncerty, takže se máte na co těšit!

Southpaw
Inspirována kapelami britské kytarové scény, především pak legendárními The Smiths zakládá v roce 1996 parta středoškoláků skupinu. Jméno si vypůjčují z titulu slavné Morrisseyho desky "Southpaw Grammar". První ještě "čistě" kytarové koncerty kapela absolvuje v legendárních klubech 007, Batalion nebo Belmondo. Éra kytarové psychedelie je však v polovině devadesátých let pomalu na ústupu. Southpaw na koncertech ničí počítačové klávesnice. Právě oni jako jedni z prvních u nás začínají do své tvorby implantovat prvky elektronické hudby. V roce 2001 se začíná naplňovat osud formace. Sestavu doplňuje klávesista Karzi, který se postupně stává hlavním skladatelským partnerem Gregoryho Finna. Kapela podepisuje kontrakt s firmou EMI, na jejíž značce Escape vychází regulérní debut "Pop Secret". Druhé album nazvané "Pleasure You Can Measure" na sebe nenechává dlouho čekat. Vychází v roce 2003 na labelu U:BAHN Records. Southpaw se skladatelsky posouvají od taneční hudby směrem k aranžérsky dokonale propracovaným popovým skladbám. Po odchodu bubeníka Davida Kerpowa je angažován zkušený Tomáš Konůpka. S ním se skupina vrhá do příprav třetí, překvapivě přímočaré kytarové desky "Boys Make Noise" (I'm Recorded). Na přelomu roku 2005/2006 Southpaw pod dohledem respektovaného producenta a zvukaře Ondřeje Ježka a s novým bubeníkem Honzou Janečkou dokončují dvojalbum "Heart Disk", jež slibuje být zatím hudebně nejpestřejší kolekcí pražské formace.

Moimir Papalescu & The Nihilists
Toto seskupení se dalo dohromady na počátku léta 2003. Jejich hudba je směsice experimentální elektroniky, new wave počátku 80. let, postpunkových kytar, diskotékového pozlátka a rock ,n, rollového klišé. Vlivů je ale mnohem víc a tak můžeme u MP and the Nihilists najít stopy po staré americké country, garážovém rocku a psychobilly (Velvet Underground, The Cramps), obskurním psychedelickém popu (Lee Hazlewood), či minimalistickém elektru (D.A.F, Suicide).

Koncerty MP and the Nihilists jsou pak divoká elektro rock ,n, rollová show, plná nespoutané energie. V říjnu roku 2004 vyšlo jejich debutové album s názvem Analogue Voodoo (X Production/Manipulation records), které bylo záhy rozebráno a jeho následná reedice na jaře 2005 již vyšla pod záštitou spřízněného berlínského labelu Pale Music producenta a dj Steva Morella se kterým spolupracují umělci jako La Nouvelle Vague, Mignon, Peaches, Kid Congo Powers, Cobra Killer, Alexander Hacke, Der Plan a mnoho dalších.

MP and the Nihilists jsou držitelé ocenění Anděl 2004 za album roku (Analogue Voodoo) v žánrových cenách, dále cen v soutěži Dance Awards za album roku (Analogue Voodoo) a singl roku (Summer Deviation) a ocenění časopisu Report v soutěži Žebřík v kategorii překvapení roku.

V září jim čerstvě vyšla nová deska Lewis Neptune.


Big Mama (Francie)
Jsou to již téměř dva roky, kdy se v Praze představila francouzská banda Big Mama v doprovodu spřízněných slováků Polemic. Kapela vznikla v roce 1996 a se čtyřmi alby a čtyřmi kompilacemi je jejich Big Mama System jednou z největších sítí aktivistů na dnešní indie scéně. Jejich upřímnost a velkomyslnost se pak stává ještě zřetelnější při poslechu jejich hudby. Mocné kytarové riffy, impozantní dechová sekce, sedmdesátkové klávesy, jejich hudba je čistá energie!! Rock, Ska, reggae, funk, dub, punk-rock, ragga, jungle, techno a další v živelné Big Mama směsi jasně ukazuje, že se nejen kapela moc dobře baví, ale že onu radost umí šířit i dál. Ať už během proslulých divokých koncertů či při poslechu jejich desek, vždy jsou posluchači strženi bláznivými Big Mama rytmy.

Mig 21
Hlavní tahák letošního festivalu, kapela Mig 21 se dala dohromady 21. září roku 1998. Podle muzikantů se jejich styl nedá blíže charakterizovat, ale kapela prý pracuje jako dobře fungující žací samovázací stroj, ve kterém se rytmy funky, blues, jazzu, rapu, twistu, latiny a dalších proudů samoseženou a samosvážou v jeden výsledný produkt, který je posléze předkládán posluchačům. MIG 21 je kapela, která by chtěla, aby se všichni lidi na světě měli rádi. Už první album „Snadné je žít“ se hned po svém vydání stalo nejprodávanější deskou v České republice a tento post na několik týdnů neopustilo! Následující „Udělalo se nám jasno“ přišlo na pulty obchodů v říjnu roku 2002. I na tomto albu je především patrné motto: „Bavme se, ale hlavně se proboha neberme příliš vážně“.  Na současné třetí album měla skupina dva roky. Novinka „Pop pop pop“ vyšla v říjnu 2004 a obsahuje dvanáct skladeb. Mj. žalm nad ztrátou hokejových iluzí Jaromíre, indiánskou hříčku Ho-Ka-He, originální anglický retrosong Here Comes The Gun či protiválečně laděné Vlajky vlají. Koncerty MIG 21 jsou kapitolou samy pro sebe. Energie, spontánnost a radost, která z koncertů vyzařuje, je naprosto jedinečná a neopakovatelná. Kdo neviděl a neslyšel MIG 21 naživo, ten jako by ani nebyl!

Klub 001

Admirál Kolíbal a spol.
Ahoj, asi už víte, že pouštím desky a zpívám, píšu o muzice a od ledna ´05 se intenzivně věnuji produkci a bookingu pod hlavičkou JahMusic.net & Promotion. Kouzlu vinylů jsem propadnul před devíti lety díky dvojce DJs jménem Angel Dust, ale to pro mně ještě byly časy experimentálního hiphopu, triphopu, lounge, d´n´b a anglickýho dubu. Od té doby jsem se díky pouštění desek s Beatz Smokin Weedz (Captain Oneheartman & General Kryshpeen) začal čím dál tím více soustředit na jamajskou scénu, aby se následně můj fokus opět rozšířil na muziku, kterou mně baví poslouchat a hrát lidem kolem sebe (v poslední době vedle reggae a dancehallu hlavně world music a nebráním se ani kvalitnímu r´n´b). Za ta léta jsem měl čest hrát před či po koncertech muzikantů, jako jsou Black Uhuru, Julian Marley, Lee Scratch Perry, Dub Syndicate nebo Hypnotix a Zion Train. Minulý rok mi byl asi největším impulsem pro maximální nasazení jamajský zpěvák Mr. Mention, který mně trénoval v rámci společných setů. Možná díky tomu se mi v roce 2005 podařilo vyhrát turnaj selektorský turnaj 45Clash, a hlavně si vychytat, že selektor pouští v první řadě pro lidi, ne jen pro sebe.
Na Radiu AKROPOLIS poslouchejte Admirála Kolíbala každé úterý od 13:30 v pořadu Reggae Session!

Stepforward DJs

Breakbeat, reakz, hiphop, jungle/dnb, raggajungle – to všechno ve svých Djských setech míchají Kamcza a spol. DJ’s, kteří na Radiu AKROPOLIS vedou stejnojmenný pořad již třetím rokem. Poslechnout si je můžete každé pondělí od 12:00.

Klub 007

Neural Implant
Pražský projekt Neural Implant není na naší scéně až tak neznámou záležitostí a to i díky několika zdařilým koncertům a skutečnosti, že se v jeho řadách objevují Neural a Were z No Name Desire a Fousage z Immunology.
Drsný cyberpunkový světonázor šíří trojice stejně drsným způsobem ve své hudbě, kde se spojuje nekompromisně přímočarý přístup v mixování výbušných EBM pasáží, hlukových náloží ostré metalové kytary, samplů a nesmlouvavě divoké rytmiky. Navíc vynikající Neuralův vokální projev u nás nemá obdoby, což zároveň při využití českého jazyka v textech žene drtící industriální soukolí kupředu.
To, že N_I je nejen u nás ojedinělým příkladem agresivně a přitom technicky podané elektroniky, dokázala kapela i svým notně našlápnutým vystoupením na Electro Prague Festivalu 4 na jaře tohoto roku. Nezbývá než doufat, že spolek vydá v nejbližší době oficiální nahrávku, protože už v současnosti patří k tomu nejlepšímu, co je na našich podiích k slyšení.

Depressive Disorder
Depressive Disorder (Patrik Lev a Radim Čáp) je dnes již jedním z nejvyhlášenějších a nejkvalitnějších českých EBM hudebních projektů. Vzniká na konci roku 2001. Prvním počinem je demo "Near To Death" ,které vychází (na vlastní náklady) v létě 2002 a v zimě téhož roku vychází EP "Another Step To Death" , které obsahuje remixy z prví desky plus několik nových skladeb.
V té době kapela začne svoji muziku představovat i na živých vystoupeních. Ukazuje se, že koncerty Depressive Disorder jsou víceméně úspěšné a kapela začne pracovat na novém CD. Po roce a půl práce přichází na svět deska "Ultima Ratio" a o její vydání projeví zájem nově vzniklé kladenské vydavatelství Monopol records. Na jaře 2005 deska konečně vychází a dostává se do německé i americké distribuce, hraje se v rádiích a sklízí pozitivní recenze a odezvy. Depressive Disorder se mimo jiné představili jako předkapela legendárních Die Krupps při jejich vystoupení v Praze. Letos kapela dokončila nové CD "In Depth", které vyšlo v květnu tohoto roku.

Fourth Face
Historie Fourth Face svými kořeny sahá až do bohatě spletitého podhoubí někdejší sokolovské hardcorové scény r. 1994. K založení kapely dochází zejména na základě rozpadu dvou legendárních formací Svobodnýho slova a Stresu. Po několikaletém působení (zejména v oblastech západočeské klubové scény) kapela začíná pronikat na větší a významnější akce, často po boku mnoha zavedených jmen.

V této etapě samotnou formací prochází více hudebníků, r. 1997 dochází k přesunu FF do Prahy. O tři roky později vychází debutový počin Bad Times (Plazmic Rec.), kapela pravidelně koncertuje po celém území Čech a Moravy a začíná směřovat své aktivity i do zahraničí. Roky 2001/2002 přináší nové personální změny a druhé CD Tváří v tvář (Darkside Rec.), které je ve srovnání s debutovým albem značně barvitější, instrumentálně propracovanější, méně přímočaré.  V tomto období FF spolupracuje s kytaristou Blazzem (Shatter) = ˝ roční hosting, posléze trvale rozšiřují řady o druhého kytaristu (J.T.), se kterým v zimě 2005 kapela nahrává nové, třetí řadové album "Analogy". To vychází v červenci 2005 (Cecek Rec.), s ním zároveň klip "Vrať se z5", později pak klip ke coveru "Take On Me" a "Ve jménu integrity". FF nepřetržitě koncertují a představují nové album, mj. vystupují společně s Lord Bishop (USA), či Waltari (FIN).

Podzim r. 2005 znamená pro FF další markantní změny. J. Švec úspěšně boduje se svým projektem "Temperamento", což předznamenává pozdější smlouvu s BMG a vydání se vlastní cestou. Zároveň dochází ke změně druhého kytaristy, jehož post dočasně přebírá Radim Věžník (ex. Rattle Bucket ) a později stabilně nahrazuje David Bursík (ex. Mass Madness). Basu přebírá Tomáš Sečkář (ex. Onset) a Inci se věnuje pouze zpěvu společně se Zbyňkem Pošmurou (ex. Joy)  Nové Cross/core-ové album je plánováno na začátek roku 2007.

 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016