PARTYINFO

 

Datum konání:
01.11.2006 - středa
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
Quetsche (fr), Hlavolam (sk), Profesor Z (sk)
Live:
Abuse (sk)
 
 
Slovenští Abuse vystoupí v Crossu
První listopadový den v Praze opět po delší době vystoupí slovenský soubor Abuse se svým originálním pojetím emocionální elektroniky kořeněné živými rytmy a scratchingem.
 

Jeho downtempo - ambient - jazzy - experimentální koláž vedle elektronického základu živě doplňuje baskytara (Turzz, Nylon Union) a bicí (Mates, Nylon Union) a dále přední slovenský turntablista DJ
Hlavolam.

Večer se svým eklektickým mixem uvede speciální host z Francie DJ Quetsche a po koncertě své djské umění předvedou DJ Hlavolam a Profesor Z.

Abuse

Původně čistě elektronický projekt experimentátora Vlada Ďurajky se po demo nahrávkách Prozac ep (1997) a Silk (1998) a ep 4th Floor Sinking (2000), která spadají do žánru poslechové elektroniky (IDM), usídlil na slovenské značce Deadred Records. Tam v roce 2002 vychází první regulérní ep Sleepfields a o dva roky později velmi kladně hodnoceným debutem The Great Outdoors, které překvapilo komplexnějším pojetím a velkým podílem živých nástrojů. Živě se Abuse představili mj. na letošním festivalu Sziget a do Prahy přijedou rozehřátí z koncertů v Jihlavě (28. 10.) a z francouzského festivalu Picardie Mouv Festival. 23. 11. pak budou Abuse v Bratislavě předskakovat britské kapele Cinematic Orchestra.


DJ Hlavolam

Podtatranský mistr za gramofony a hiphopový DJ, nositel řady ocenění. Vedle sólových vystoupení a koncertů Abuse vystupuje společně se slovenskou hiphopovou veličinou MC Zverina.


Další koncerty Abuse:

28.10.06 IDFF Jihlava, CZ
30.10.06 Picardie Mouv Festival, Creil (FR), w/ Cleaning Women
01.11.06 Cross Club, Praha (CZ)
04.11.06 Zverina & Dj Hlavolam, Alcatraz, Vyskov, CZ
23.11.06 Bratislava, Zrkadlový háj, w/ CINEMATIC ORCHESTRA
25.11.06 Bari (IT) Collezionami Festival
(tba) Budapest (HU) @ Social Club (w/ Eat Me)
(tba) Kosice (SK) @ ICCT (w/ Eat Me, Jelly Belly)

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016