PARTYINFO

 

OLMECA GOLD PARTY

Datum konání:
09.11.2006 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
Joost Van Bellen (nl), Tvyks, Lucca, Mucho
Info:
http://www.olmeca.cz
Popis:
start 20:00, vstup 150/200
Line-up:
19.00 hod open door
20.00 hod DJ Tvyks
22.00 hod DJ Joost Van Bellen
23.00 hod Diesel Dance Show
23.15 hod DJ Joost Van Bellen
00.00 hod Překvapení večera
00.10 hod Druhé překvapení večera
00.20 hod DJ Lucca
02.20 hod dle vašeho zájmu o tanec DJ Mucho
 
 
Kompletní line-up na dnešní Olmeca Gold Party
Rozhovor s Tvyksem
Už teď se můžete naladit na čtvrteční Olmeca jízdu, na kterou vás osobně zve DJ Tvyks.
 
Začínal jsi jako houseový dj. Kdy sis uvědomil, že je ti tahle škatulka úzká?

Před pár lety, kdy mě začalo bavit hrát cokoliv, co se mi líbí. Vždycky jsem měl rád otevřená dvířka k dalším stylům. Jednu dobu jsem koketoval s breakbeatem nebo junglem. Teď pustím klidně rock'n'roll nebo Sabrinu, pokud mám pocit, že se to v danou chvíli hodí.

Proslul jsi svými různorodými sety. Je těžké smíchat disko s hardrockem?

Není to těžké, ono ani leckdy nelze některé desky míchat. Stačí zatřepat a pustit. (smích)

Jak vzpomínáš na spolupráci s Darou Rolins a vaše společné akce Suiit?

Občas si na to vzpomenu, když Daru někde vidím. Byla to jedna z mých etap, rozhodně zajímavá zkušenost. Moc jsem si to tenkrát užil. A teď hurá vpřed!

Vedle pověsti jednoho z nejzábavnějších českých DJs máš na kontě i řadu vlastních skladeb. Kde se cítíš líp? Ve studiu nebo za gramofony před lidmi?

Tohle nelze srovnávat. Obojí má mnoho do sebe. Teď jsem ve studiu celkem hodně a baví mě to čím dál víc. Skvělý pocit je, když se najednou při tvorbě skladby něco stane a já cítím, že teď je to ono. Fakt je to silný a slovy těžko popsatelný pocit. Hraní má veliké kouzlo v kontaktu s publikem, můžu se přitom hodně realizovat a navíc i slušně vyřádit. A vlastně hrát i vlastní skladby!

Jednou z tvých nejoceňovanějších skladeb je Norr/Vychod, která vznikla spoluprací s osobností světové elektronické hudby Hakanem Lidbem. Jak jste se seznámili?

Poznal jsem Hakana v Praze, když přijel hrát na naši akci Suiit. Padli jsme si do noty a sám spolupráci nabídl, čehož si dodnes vážím.

Je pro tebe jako DJe důležitá móda? Přikládáš oblečení na párty velký význam?

Pro mě je oblečení součástí osobního projevu. Rád se oblékám dle nálady a nebojím se vzít si na sebe cokoliv, pokud mám pocit, že to splní účel. Občas mě hodně zajímá reakce okolí. Je to částečně zábava, rozhodně to beru s nadhledem.

Na jakou párty vzpomínáš nejradši?

Na všechny, které mi přinesly zajímavý zážitek. Těžko vypíchnout jednu. Teď mě hodně potěšily akce v Le Paris Paris v Paříži, kde lidi skákali po sedačkách, dvě hraní v Brně na Elektře a v Perpetuu při Plastique. Nebo třeba Halloween party v Berlíně, kde tekla krev proudem! A při Plastique v Radosti to taky bývá často pěkně vypečené!

Zahrál jsi si po boku světoznámých DJs. Které setkání pro tebe bylo nejzásadnější?

Je sice skvělé hrát se známými jmény, ale nejvíc mi dávají setkání s lidmi, se kterými jsme na podobné vlně. Takže teď můžu jmenovat kolegy jako je Joost van Bellen, Hakan Lidbo, Pascal H. & Rentboy, Vicarious Bliss nebo dvojice Uber Audio Bros, s nimiž jsem letos nahrál v Londýně několik skladeb.

Jaké jsou tvoje nejbližší plány?

Zrovna domícháváme první track "How Much Is That Milk?" s chlapíkem, který si říká Jesus Chrysler. Pokud vše dobře dopadne, skladba se objeví už letos v prosinci na promo vinylu. Jinak mě čeká řada zajímavých hraní, hodně se těším do Říma.
 
Rozhovor s Luccou Soutěž s Olmeca Gold Party Olmeca Gold Party

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
dan
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016