PARTYINFO

 

HAPPY MONDAYS DJ SET

Datum konání:
24.11.2006 - pátek
Místo konání:
Praha - Radost FX
DJs:
Gaz Whelan & Kav Sandhu (happy mondays, uk), Loutka, Tráva, Vectif
 
 
DJ set Happy Mondays tento pátek v Radosti FX
Happy Mondays - to je synonymum jedné klubové éry. Ovlivněni kapelami jako Joy Division, Johnem Calem se na začátku 80. let objevili jako přelud v čele s kontroverzním šílencem Shaunem Ryderem. V pátek budeme mít možnost užít si v Praze mejdan s členy Happy Mondays za gramofony...
 

Jejich první album produkoval Martin Banner, který již předtím pracoval s celou řadou manchesterských kapel včetné zmiňovaných Joy Division.

Posléze dochází i na remixy, o které se postaral Paul Oakenfold a Happy Mondays se stávají kultem na klubové scéně. Jejich sound je naprosto ojedinělý. Vychází Hallelujah, které záhy boduje v UK top 20. Společně s Stone Roses v té době patří k tomu nej, co britská scéna nabízí. Třetí a patrně nejlepší album Pills & Thrills se stává číslem 1 v britské hitparádě a Happy Mondays se stávají hybnou silou popového průmyslu.

Kapelu později zařezávají především drogové excesy a jiné závislosti spojené především s osobou zpěváka Sauna Rydera. Jakýsi pokus o znovuzrození zažívají v kapele Black Grape. Později dochází na několik občasných živých koncertů, ale Happy Mondays zůstavají dodnes ikonami jedné doby. Byla to doba, která byla pro další pohyb klubové scény naprosto zásadní.

Po letech mlčení jsou zde znovu a v plné síle. Po koncertním turné se kapela vrací také zpátky do klubů, kde čerpala náměty pro odkojení celé jedné generace posluchačů a i v Radosti FX si budeme moci vyslechnout něco z jejich hudebního vkusu. Zůstávají stále neuvěřitelně zábavní a sví.
V pátek 24. 11. 2006 se o tom budete moci sami přesvědčit.

Happy Mondays dj set feat. Gaz Whelan & Kav Sandhu

Happy Mondays duo Kav a Gaz jsou definitivně tou pravou  dvojkou, která vám předvede, jak dělat věci trochu odlišněji. Od jejich slavných dní na manchesterské klubové scéně na počátku 80. a posléze 90.let jsou dodnes kultovními ikonami britského hudebního průmyslu. Jejich eklektický muzikální talent je vedl i k další spolupráci a tak je dnes můžete vidět a slyšet za gramofony během naprosto fantastických djských setů.

Kav a Gaz Vám nabídnou hudební cestu, která povede přes indie, dance, funk, klasické skladby a také některé raritní kousky z archivu Happy Mondays.
Každý si v jejich setu najde to své a tak se můžete těšit na naprosto skvělý hudební zážitek.

Happy Mondays doplní za gramofony DJ Tráva. Připravil si pro vás naprosto unikátní a eklektický set. Takový jaký jste od něj neslyšeli již hezkých pár let a věřte, že vás úplně rozseká. Nemůže samozřejmě chybět ani DJ Loutka. Oba dva si své vystoupení po boku Happy Mondays prostě zaslouží.
O hudební intro večera se postará DJ Vectif.

www.radostfx.cz
www.onelovemusic.co.uk
www.myspace.com/blissnight

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016