PARTYINFO

 

15. NAROZENINY MINISTRY OF SOUND

Datum konání:
09.12.2006 - sobota
Místo konání:
Praha - Mecca
DJs:
Jazzy M (ministry of sound, uk), Neo (subliminal), Kuba Soulcheck, SElectro (cy), guests
 
 
Ministry Of Sound po 15 letech aneb jak to vlastně začalo..
Jistě už víte, že slavný britský klub slaví 15 let existence a jedna z oslav proběhne už tuto sobotu v pražské Mecce. Narozeniny přijede oslavit jeden ze zakládajících DJů - Jazzy M, se kterým jsme vám včera přinesli krátký rozhovor. Dnes nabízíme přehledně zpracovanou historii klubu a ostatních aktivit Ministry Of Sound.
 

Klub Ministry of Sound otevřel své brány světu v září roku 1991. Od té doby vytvořil kult, který začaly následovat miliony příznivců taneční hudby po celém světě. Zakladatel a vizionář Ministry of Sound James Palumbo se při zakládání nového klubu v prostorách někdejšího nefunkčního autobusového depa u stanice Elephants & Castle nechal inspirovat americkou vlnou house music přelomu poloviny 90. let, pro kterou byly typické podobně drsné skladištní prostory jako vybral James. Jeho idea byla založena na importování těch největších světových jmen do Británie a umožnit ostrovním fanouškům chodit na akce, kde by hrály hvězdy, které obdivovali a jejichž desky milovali. A samozřejmě vymyslet dokonalý soundsystem, který ještě nikdy nikdo na tanečních akcích neměl možnost slyšet, protože hloubka hudebního prožitku je přímo úměrná zvukové kvalitě. Ministry je dodnes považováno za světovou špičku v tomto ohledu a je ve filozofii Ministry of Sound velmi hluboce zakořeněná. V současné době promlouvá Ministry of Sound ke svým fanouškům mnoha směry počínaje internetem, přes mobilní technologie, radio, TV, vlastní vydavatelství, až po klubové akce a vlastní kluby po celém světě. Zde je stručný přehled fascinující historie jedné značky:

1991 – Oficiální otevření klubu. Jazzy M pokládá první vinyl na gramce.

1992 – První světové tour Ministry of Sound.

1993 – Poprvé představeno veřejnosti logo Ministry of Sound. V klubu se začíná prodávat alkohol. Tony Humphries namixoval první Ministry of Sound CD a tím se zrodilo i později legendární stejnojmenné vydavatelství.

1994 – Ministry se poprvé přesouvá na Ibizu. Vznikají první páteční techno večery, na kterých pravidelně přivádějí Derrick May, Carl Craig a Green Velvet přítomné návštěvníky k šílenství.

1995 – Ministry zavádí svou historicky první jungovou noc AWOL! Klub se rekonstruuje a zaniká mnohými do té doby oblíbený kinosál.

1996 – Ministry of Sound pokrývá Buckinghamský palác - sídlo královny Alžběty II. tanečními projekcemi. Ojedinělý projekt přináší klubu další proslulost. Vzniká webová adresa www.ministryofsound.com

1997 – Vzniká Ministry of Sound Radio, na kterém živě z klubu hraje David Morales. První čínské Ministry of Sounf Tour.

1998 – Vzniká časopis Ministry, ke kterému vydal první CD Judge Jules. Ministry of Sound začíná pořádat první obří halové akce. V Káhiře přiláká akce 10.000 Egypťanů.

1999 – Ministry of Sound poprvé vydává hit, který se dostane na první příčku britské hitparády ( ATB 9 pm till I come). Ministry of Sound pořádá akci v australském Perthu, kde se pár nechá oddat na tanečním parketu.

2000 – Vzniká nová páteční klubová noc Smoove, která je v klubu až dodnes a vzniká Ministry of Sound Australia.

2001 – Ministry of Sound pořádá již desítky obřích festivalů jako například v Knebworth či v The Dome s headlinery jako Jamiroquai, kteří už překračují rámec taneční klubové hudby.

2002 – Akce The Dome přilákala více než 50.000 fanoušků.

2003 – Masters at Work hrají poprvé společně po pěti letech od svého vystoupení v Británii v Ministry of Sound. Otvírá se nový klub Ministry of Sound v Tai Peii.

2004 – Track Ministry of Sound od Ericka Prydze (Call On Me) se drží 16 týdnů na špičce celonárodní britské hitparády, převálcuje všechny hvězdy světové pop music a provokativní klip se záběry ze cvičení aerobiku vyvolává šílenství.

2005 – Otevírají se kluby Ministry of Sound v Hurgadě v Egyptě na pobřeží Rudého moře, v Singapúru a Ministry of Sound Bar v Harrogate v hrabství Yorkshire.

2006 – Ministry of Sound slaví 15 let!

 
Rozhovor s Jazzym M k sobotnímu vystoupení v Mecce Ministry of Sound oslaví narozeniny v Mecce

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016