PARTYINFO

 

ELEKTRA

Datum konání:
01.12.2006 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Orbith, Maxime, Ian Fuzzy, Michael Scuberman
Live:
Vitalic (fr), Southeast
Popis:
vstup 200/250 czk
Line-up:
21:30 Ian Fuzzy
23:00 Maxime
00:20 Southeast live
01:00 Vitalic live
02:00 Orbith
04:00 Michael Scuberman
 
 
Poslední informace k páteční Elektře ve Flédě
Na brněnské Elektře se v prosinci představí Vitalic
Agentura Level B production přiváží do brněnské Flédy Pascala Arbeze-Nicolase aka Vitalica.
 

Chcete zažít klubovku podzimu? Pak Elektra 1. 12. je to pravé. Dlouho se nechávali fanoušci tohoto geniálního producenta čekat, ale čas uzrál a jedna z největších osobostí elektra přijíždí v české premiéře na Flédu! Vězte, že jsme – Level B production -  na tomto bookingu pracovali od začátku roku a nachystali jsme tak pro vás pravděpodobně dosud největší událost na moravské klubové scéně. Osobnosti jako Vitalic tu opravdu nejezdí každý den… Na Flédě bude ten večer posílený světelný park a Design club 67 chystá speciální dekorace.

Vitalic
Podle mnohých zdrojů původem Ukrajinec pocházející z tradiční ukrajinské rodiny živící se prodejem kožešin. Po pádu berlínské zdi emigroval do Německa, kde přežíval díky krátkodobým pracím a dokonce i prostituci. Ale nevěřte všemu, co se napíše.

Vitalic je Francouz vlastním jménem Pascal Arbez-Nicolas a podle všeho má i hodně bujnou fantazii. Pascal často o svém aliasu Vitalic mluví ve třetí osobě a ve zprávách o jeho životě si nikdy nemůžete být jistí, zda je to pravda či ne. Stoprocentně jisté je ale to, že Vitalic je skvělý muzikant, kterého díky jeho produkci zná celý svět.

První Pascalova produkce se oficiálně dostala na svět v letech 1996 a 1997 prostřednictvím lokálního labelu Choice. Tehdy ještě vystupoval pod pseudonymem Dima. V roce 2001 vyšel na V/A kompilaci labelu Kobayashi Records první track pod pseudonymem Vitalic nazvaný Everything Is Ok.

Zlom nastal tehdy, když se seznámil s Michelem Amatem aka The Hackerem, a ten poslal některé Vitalicovi tracky Dji Hellovi. Tomu se jeho produkce zalíbila a v roce 2001 vyšel na labelu Gigolo records release nazvaný Poney EP – deska o bolesti poníků v zábavních parcích. Tento dvanáctipalec se stal jedním z neprodávanějších a hráli ho snad všichni od Aphexe Twina, přes Richie Hawtina, Erola Alkana, 2 Many DJs až např. po Laurenta Garniera a Tigu.

Díky Poney EP, na kterém najdete hned čtyři fantastické electro tracky, se francouz Pascal Arbez aka Vitalic stal znamým po celém světě a tato kultovní deska ho odpálila do pozice světové superstar.

Po několika dalších 12” a remixech např. pro Daft Punk, Bjork či Royksopp, spatřilo v roce 2005 světlo světa první Vitalicovo album nazvané OK Cowboy. Toto album, které vyšlo jak na 2 LP tak na CD obsahuje hned 13! tracků. Při tvorbě vokálů používá, jak sám říká (otázkou je, jestli je to pravda?), program Brigitte, díky kterému vytvářel vokály např. pro album OK Cowboy.

Pascal na tvorbě hudby spolupracuje např. s DJ Toniem, zpěvačkou Lindou Lamb (naposledy na tracku The Bells) a s již zmiňovaným The Hackerem.

Po zaregistrování se na www.vitalic.info si můžete stáhnout spousty živých záznámů Vitalic live a shlédnout videa z jeho hraní, kde vám naplno dojde jak strhující show Vitalic live je…

www.vitalic.info
www.vitalic.org

Vstupné:
200,- + poplatky prodejci / 250,-

Předprodeje:
TicketStream a TicketPortal.
Bar klubu Fléda, Indies, Dům pánů z Lipé, Brněnské kulturní centrum, Wolf Music

 

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Čtenářský report z Elektry ve Flédě
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016