PARTYINFO

 

DARKNESS 01

Datum konání:
03.11.2006 - pátek
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
Grievous (future sickness, be), ZubCore (future sickness, at), RDS (future sickness, fr),
Lollita (future sickness), Rido (drumandbass.cz), Technical (bassys.org), Touchwood (kaktusrecordings.org), Suki (letitroll.cz), Ark & Neoto (sound.nano.cz)
Live:
Current Value (soothsayer rec., de) feat. Snow (voc, it)
Info:
http://www.darkness.cz
Popis:
vstup 140 czk
 
 
Darkness01: páteční d'n'b mejdan v Crossu
V pátek 3. listopadu se do futuristicko industriálním prostoru holešovického klubu Cross přesune doslova a do písmena část "hudební temnoty" Evropy.
 

Především jde o jednoho z prominentů současné avantgardní drum and bass scény (a avantgardy jako takové), který se stále víc stává synonymem těch nejšílenějších rytmů, jaké doposud na světové scéně zazněly.

Current Value, aneb berlínský producent Tim Elliot, se s elektronickou muzikou potýká už od roku 1992. Společně s Panaceou byl od svých prvních počinů považován za experimentátora, který vývoj drum and bassu posouval dopředu a mísil ho s dalšími, netradičními prvky. Zjednodušeně se dá říct, že to bylo především typické subtilní industriální zabarvení bicích, atmosféra odcizení, technologický chlad a ultra inteligentní minimalistické zvuky, které z jeho muziky udělaly už v té době kultovní záležitost, jak pro hledače nových postupů, tak u DJů, kteří chtěli svoje sety opepřit něčím naprosto ojedinělým.

S nástupem nového milénia zůstal stát, stejně tak jak většina "staré epochy", ve stínu nastupujících nových trendů. (liquid-neurofunk atd.) V roce 2005, který je považován za zásadní pro vývoj alternativních forem d`n`b definovaných především temnějším a tvrdším zvukem, se Current Value vrací slavně na scénu a přináší muziku úplně odlišnou od všeho, co se doposud na scéně objevilo. To, co dokázal Limewax rozsekáním smyček od Technical Itche, to Current Value očistil o jakýkoliv náznak podobnosti s čímkoliv, co jste doposud v klubech slyšeli. Jeho technika stavění a vrstvení bicích je zcela originální, způsob vývoje skladby je naprosto omračující a přitom pořád muzikální. Skladby jako Excellence, Brainwashing, The Unspoken a mnoho dalších, vyvolaly celou vlnu následovatelů. Rozluštění záhady jeho beatu a jeho následná konstrukce ala Current Value byla pro mnohé nové tváře na scéně právě tou vstupenkou, která jim umožnila podepsat svoje první smlouvy s vydavateli. Jedním z těch úspěšných a na scéně uznávaných je i český Gasmask 71, v Rusku třeba Mark Tailor, v Kanadě Dave Akuma a tak dále.

Na hlavním pódiu vystoupí s Current Value jeho přítelkyně, charismatická zpěvačka Snow. Jejich hudebně ambivalentní symbióza je konkrétním příkladem toho, čemu se říká metoda cukru a biče. Hlas Snow je nadpozemský, moudrý, vzrušující a naprosto podmanivý a až zde i ti největší skeptici o smyslu hudby Current Value pochopí.

O další zbytek noci se postarají představitele belgicko - francouzsko - britského labelu Future Sickness.
Ten je alternativou k "mafiánským" Freak Recordings, G2, či Tech Itch, kde na rozdíl od vzpomenutých můžete uslyšet i zcela nové, neokoukané producenty, ale i kultovní postavy hard&dark scény, jako právě Current Value, Mumblz, Empire X, slovenský B-Complex, či Frenzyho Lollita.

Zubcore je rakouský dlouhán (přes 2 metry) a pravděpodobně nejtvrději a nejtemněji znějící producent a DJ od naších jižních sousedů. Je to rakouská spojka, prostředník pro organizování vídeňských Therapy Sessions a pravděpodobně do Crossu přiveze absolutní novinky jak od Dylana, tak od ostatních spřízněných labelů.

Grievous (BE) a RDS (FR) jsou zde jako zakladatelé Future Sickness, moderátoři několika radiových pořadů, jak na vlnách FM, tak na internetu, popularizátoři a jedni ze strůjců návratu darkside v Evropě. Zahrají b2b výběr těch nejlepších dubů, které se k nim po netu sjíždějí z celého světa. Můžete čekat hodně hybridních rytmů, zasahujíce od darkstepu až někam do gabba, či happy h/c.

Dále jim budou kontrovat pražští producenti: neurofunkový mág Rido, zdrcující darkstepový parní válec Lollita v jeho oblíbené plynové masce a neplánovaný bonus večera v podobě Unsane Viruses. Českobudějovické duo se pražákům ukáže po svém veleúspěšném vystoupení  s Panaceou.

Na menším pódiu se vystřídají renomovaní čeští DJs: Technical, Suki, Touchwood a nové naděje Ark & Neoto. Celou akci bude podbarvovat VJ Clad.


Current Value se pokusí nalákat "nevěřící" rozhovorem na Radiu 1, který si můžete poslechnout v pátek od 14:00.

Mrkněte na www.darkness.cz.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016