PARTYINFO

 

901 - ZLOMENÁ SOBOTA

Datum konání:
30.12.2006 - sobota
Místo konání:
Praha - Hala Harfa
DJs:
main floor - Bad Company aka Maldini & Vegas (bc records, uk), Ska (killaz crew, de), Babe LN (roxy/tribo), Sayko (dvoikatroika), Peet (dynamic line)
second floor - Monotype (encorebooking/techno.cz), Subgate (encorebooking), Mooris (dynamic line), Spyro (kne'deep), Resolut (sukulent) vs. Decades (jihlava-underground)
Info:
info@encorebooking.com
Line-up:
main stage
20:00-00:00 - Sayko vs. Peet
00:00-02:00 - Bad Company
02:00-04:00 - Babe Ln
04:00-06:00 - Ska

2nd stage
20:00-22:00 - Resolut vs. Decades
22:00-00:00 - Mooris
00:00-02:00 - Monotype
02:00-04:00 - Subsist
04:00-06:00 - Subgate
 
 
Na Zlomené sobotě festivalu 901 bude znít i minimal
Bad Company se představí na festivalu 901

Zlomená sobota jak již samotné jméno předposledního dne tohoto roku napovídá patří především drum and bassu. Headlinery není nikdo jiný než Maldini a Vegas aka Bad Company UK spolu s berlínským DJ Ska. Kvalitním doprovodem je Babe LN a zajímavostí 4hodinový back2back set se severočeským matadorem Peetem.

Bad Company UK
(BC records/UK)

Po celé řadě undergroundových pecek vydaných na labelu BC Recording, z nichž některé se umístili i v oficiální UK Top 60 změnili BC strategii a v roce 2003 spatřil světlo světa jejich první počin zaměřený na mainstreamové posluchače. Vokály s jasným odkazem na reggea ve spojení s Vegasem, to byly ty pravé ingredience, které udělali z Mo-Fire totální vypalovačku, která to dotáhla až na 21 místo v UK Chart a v UK Dance Chart sestřelila z no.1 pozice krále popu Michaela Jacksona. A to byl jenom začátek, na který navázali D-Kay, Epsilon a Stamina s Barcelonou, která šla až na 14 příčku; v TOP20 zůstala 4 týdny. Tento track již vychází na jejich novém společném labelu, kterému právě vdechli život a který využijí jako platformu pro produkci novátorských drum'n'bassových tracků, později okořených experimentálními vokály.

Po komerčním úspěchu, který zaznamenali se všeobecně očekávalo, že BCUK budou nadále spíše jen těžit z nové popularity, jako mnoho dalších umělců před nimi, ale k velkému uspokojení svých fanoušků se touto cestou nevydali. Dokázeli nejen sobě, ale také kritikům, že mohou být na svou tvorbu právem hrdi. Od té doby se jejich další tvorba stala mnohem temnější, tvrdší a hustší než kdykoliv před tím. Jako by se komeční úspěch stal katalizátorem pro jejich další profilovou tvorbu, která ukázala jejich další kreativní možnosti. Dalším výrazným počinem se po Mo-Fire a Barceloně stala jejich EP z roku 2003 "The Bullet Time", která se bez většího překvapení dostala okamžitě na No.1 v BBC drum&bass Chart. Zničující sound tohoto tracku zabodoval na parties doslova po celém světě. A nedlouho na to si na své konto připsali další "bombu" v podobě tracku "True Romance", který vyšel na legendárním Goldieho placce vydané na Metalheadz. Tahle věc je ostatně na předních místech playlistů těch nejlepších d&b DJs dodnes.

V roce 2004 spustili kluci z BCUK další ze svých labelů pod názvem BC Presents. Na tomto labelu Vegas a Maldini začali představovat nové a zajímavé současné d&b projekty z celého světa. Během roku si tento label připsal celou řadu svělých placek včetně svělého remixu Fresh and Vegas pro Sonic a Silver. Rok 2005 byl pak hlavně ve znamení jejich prvního LP počinu, který vyšel pod názvem "Bad Taste" a totálně všechny zválcoval. BCUK ale i nadále pomáhali nováčkům a díky nim se na scéně podařilo výrazně se prosadit mnoha skvělým producentům jako jsou Body & Soul, Chase & Status, The Upbeats, State Of Mind, The Alliance etc. Je bez diskuze, že právě BCUK mají opravdu masivní vliv na současný vývoj d&b nejen v domovské Anglii. Je opravdu na co se těšit!

Ska
(Killaz Sound System/DE)

DJ Ska se věnuje DJingu již od roku 1992. Jako zakládající člen Alian Pulse Agency se rychle stal jejím hnacím motorem a jeho freestylové sety si mohli vychutnávat návštěvníci akcí po celé Evropě, od Amsterdamu, přes Paříž, Londýn, Řím, Lisabon a Berlín se jeho hudba šířila nezadržitelně dál. Žádné město nebylo ani dost velké, ani naopak dost malé, aby v něm DJ Ska odmítl vystoupit.

DJ Ska předvádí na svých cestách svůj vlastní, léty vybroušený styl, který bývá označován jako bass beat'tastic. Jsou v něm jasně zřetelné vlivy Dub, hip-hopu, acid housu, hard tekna; to vše se odráží v jeho vlastním pojetí junglu -tvrdém, nekopromisním a strhujícím.

Jako dlouholetý matador teknivalové free scény spolupracoval Ska s mnoha dalšími projekty, z nichž jistě stojí za zmíňku: (sound systémy) Spiral Tribe, Bedlam, Total resistance OQP, Chiba City, Pure Profit, Lego,Teknocrats, Fakom, Mayapur a další.

Ze solo umělců, pak nesmíme zapomenout na taková jména jako jsou Crystal Distortion, 69db ,DJ Tal, IXXY, Meltdown Mikey, Mc Tabloid, Kaos, Liberatos, Congo Natty, Triky D, Renegade Hardware...

Babe LN
(Tribo, Radio1)

Jedna z prvních žen v Čechách, které učarovaly gramofony. V současnosti v povědomí převážně jako dnb djka, jejíž sety jsou citlivou syntézou různých stylů. Začínala kolem roku 93 během studia na AVU, nejprve na školních parties a jako chilloutová DJka. Po okouzlení pomalejšími beaty a produkcí labelů Ninja Tunes, Mo Wax či Shadow records postupně přechází k breakbeatu a (s odbočkou k rovným beatům) k dnb. Kromě vystoupení v klubech a na festivalech v Čechách opakovaně zahrála na Slovensku, v Rakousku a Německu, ale také v UK,  Portugalsku, Polsku, Francii (Festival Les Printemps de Bourges), Bosně a Hercegovině a JAR.

V dnešní době je Babe LN především maminkou a hudba a vystupování, přestože je miluje, logicky hrají až druhý part v jejím životě. Nenechte si tedy ujít její vystoupení zvláště v tomto rodinném čase.

Sayko
(Dvoika.Troika)

Matador severomoravské zlámané crew Dvoika.Troika Sayko je vyhlášeným bavičem a kaličem. Jeho sety jsou doslova přeplněné pozitivní a přitom hodně extrémní energií. Jeho jméno patří do špičky české dnb scény stejně samozřejmě jako zákaz stání před Úřadem vlády. Po dohodě s Peetem se na 901 představí ve společném 4hodinovém setu.

Peet
(DynamicLine)

Vlastním jménem Petr Chovanec, za gramofony se poprvé postavil začátkem roku 1999.
Od počátku byli "dvě cesty" Drum & Bass & Techno. Počátkem roku 2001 nastala hlavní proměna,a to že se Petr rozhodl pro jednu cestu, Drum & Bass. Co se týče stylů, tak má rád neurofunk, techstep, hardstep, ale i atmosferické, vokálové skladby. Sety jsou tvořené temnými plochami, valivými beaty, pulzujícimi linkami, nebrání se ani experimentování. A právě toho se dočkáme na 901!

Spojení Sayka s Peetem vytváří hodně třaskavou směs, nemyslíte?

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016