PARTYINFO

 

901 - ZLOMENÁ SOBOTA

Datum konání:
30.12.2006 - sobota
Místo konání:
Praha - Hala Harfa
DJs:
main floor - Bad Company aka Maldini & Vegas (bc records, uk), Ska (killaz crew, de), Babe LN (roxy/tribo), Sayko (dvoikatroika), Peet (dynamic line)
second floor - Monotype (encorebooking/techno.cz), Subgate (encorebooking), Mooris (dynamic line), Spyro (kne'deep), Resolut (sukulent) vs. Decades (jihlava-underground)
Info:
info@encorebooking.com
Line-up:
main stage
20:00-00:00 - Sayko vs. Peet
00:00-02:00 - Bad Company
02:00-04:00 - Babe Ln
04:00-06:00 - Ska

2nd stage
20:00-22:00 - Resolut vs. Decades
22:00-00:00 - Mooris
00:00-02:00 - Monotype
02:00-04:00 - Subsist
04:00-06:00 - Subgate
 
 
Na Zlomené sobotě festivalu 901 bude znít i minimal

Přestože je Zlomená sobota, jak název napovídá, zasvěcena hvězdám Bad Company z UK, Ska nebo domácím matadorům Babe LN a Saykovi s Peetem, nabízí druhá stage opravdu nezvyklou alternativu. Minimal techno, micro house, minimal breakz, ambient. To jsou hudební škatule, ve kterých se pohybují Subsist, Monotype, Mooris, Subgate a Resolut s Decadesem.

Subsist
(Klika, Leporelo.sk)
Subsist aka Petr Toman započal se svými hudebními aktivitami v roce 1998 v letohradském klubu Bristol. Časem poznal kouzlo minimalu a i přes prvotní intenzivní nepřízeň publika, byl napevno rozhodnut, jakým směrem chce jít. Poctou a příjemným završením prohlubování komunikace se Slovenskem, které je téměř vždy o krok napřed v hudebním vývoji než Česko, mu je členství v tamnější minimalové crew Leporelo. Subsist používá Final Scratch, který mu pomáhá dokonale reagovat na potřeby náročeného publika. Subsist nejen objíždí jako jeden z předních minimalistů české kluby, ale také pořádá vyhlášené minimalové večírky Klika.

Monotype
(Encore, Techno.cz)
Monotype patří poslední léta k těm nejtalentovanějším na poli klubového techna. Paralelně však věnuje svoji pozornost i formám minimal techna a clicks’n’cuts. I v těchto vodách se pohybuje jako štika a dává pravidelně o sobě vědět. Monotypův minimal je hodně dynamický a především taneční. Nebývá neobvyklé naměřit při jeho setech rychlosti, které se blíží k technu. V kufru vozí dílka od Sutekha, Twerka, Stewarta Walkera, Baby Forda a dalších producentů prvních minimalových generací.

Mooris
(DynamicLine)
Přes house, tech-house, breakbeat a techno našel nakonec Dan Morávek aka Mooris to pravé ořechové v minimalu a micro house. Technicky dobře vybavený neměl žádný problém na sebe ihned upozornit nejen odbornou veřejnost. Jeho dema First a Second jsou dokonalým nástrojem ke vzdělávání nových generací posluchačů.

Subgate
(Encore)
Subgate je v minimalových vodách nováčkem. Především díky technologii Final Scratch a obrovskému množství muziky na síti našel zalíbení ve šlapavé a melodické hudbě, která se místy blíží k deep technu.

Resolut
(Sukulent)
Mistr ambientu z Vysočiny, stojící za výtečnými poslechovými večírky a festivalem Roots of Sound. Hraje z Abletonu a klade důraz především na výběr skladeb a jejich logické postavení v setu. Resolut ve společném setu s Decadesem otevřou druhou stage Zlomené soboty.

Decades
(Jihlava-underground)
Decades není žádný nováček. Od roku 1996 se věnuje vlastní produkci a od roku 2001 míchá desky pod pseudonymem Phaces. Decades je extra alter ego, které se spojuje pouze s minimalem a ambientem. Phaces tvůrčím členem projektu Cosmic Punk, který se pohybuje na hranicích nu-jazz, dubstep, 2step a melancholického elektronického písničkářství… o Lukáši Francovi aka Decades aka Phaces aka Cosmic Punk ještě hodně uslyšíme.

 
Bad Company se představí na festivalu 901

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016