PARTYINFO

 

NEW NEW! 2006

Datum konání:
16.11.2006 - čtvrtek
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Tvyks, Funk Halen vs. Trick
Live:
Miwon, Namosh, Rechenzentrum, MidiLidi, Candie Hank, Dodgy Stereo (sk) , Player 1 (uk), Isobutan (sk)
Info:
http://www.newnew.cz
Line-up:
main stage:
19:00-20:00 Rechenzentrum Workshops
20:00-21:00 open / DJ Debbie ill21:00-22:15 Rechenzentrum (De) 22:30-23:45 Miwon (De)
00:00-01:15 Namosh
01:30-02:45 Midi Lidi
03:00-04:15 Candie Hank
04:30-06:00 DJ Tvyks

metropolis stage:
21:00-22:00 Dodgy Stereo (Sk)
22:15-23:30 Player 1 (Uk)
23:45-01:15 Isobutan (Sk)
01:15- end Djs Funk Halen vs Trick

 
 
New New!: informace o workshopech
Druhý ročník mezinárodního festivalu neobvyklé hudby a filmu New New! 2006 letos nabídne kromě dvou filmových a tří hudebních dní ještě jeden bonus navíc.
 

Budou jím workshopy a přednášky zabývající se tématy úzce souvisejícími se zaměřením New New!. Ve dnech 16. – 18. listopadu to bude každý den jeden workshop. V rámci německého hudebního dne „Neu Neu“ (16/11) to budou od 19 do 20 hodin němečtí umělci Rechenzentrum, kteří pak vystoupí v žívém koncertu.
V pátek (17/11)  nás budou mezi 14 a 18 hodinou učit dovednostem vjingu (neboli práci s obrazem v reálném čase) na workshopu s názvem Vjing? Dejme tomu  VJ Kolouch. S trochou historie z tohoto oboru nás seznámí umělec a pedagog brněnské FaVU Filip Cenek.

V sobotu (18/11) bude mezi 14. a 18. hodinou učit zájemce o práci s  hudebním softwarem Ableton Jiří Bílek, známější pod přezdívkou Jergen, jež je členem elektronického projektu Southeast.
Všechny tři workshopy proběhnou v prostorách klubu Fléda na Štefánikově ulici č.p. 24.
Důležitou informací je to, že účast na workshopech je zdarma, nutná je pouze registrace, z důvodu přehledu o počtu účastníků. Registrace na webových stránkách festivalu www.newnew.cz .

Stačí napsat o svém zájmu na email info@newnew.cz, kde uvedete jen své jméno a název workshopu, kterého byste se rádi zůčastnili.

Popis:
16/11 v 19 hodin: Rechenzentrum

Na zhruba hodinové přednášce Rechezentrum je velmi zajímavá i
biografie přednášejícího, z níž lze odvodit, kterým směrem se přednáška přibližně bude odvíjet:

Německé trio Rechenzentrum vydává hudbu na renomované německé značce Kitty-Yo. Rechenzentrum tvoří Christian Conrad (hudba), Marc Weiser (hudba) a Lillevan (film/video). Původně se věnovali audiovizuálnímu umění a až později sami sebe definovali jako kapelu. Videotvorba ovšem i nadále zůstala plnohodnotnou součástí Rechenzentrum. Skupina na toto téma uvedla: „Používáme video jako další nástroj, naše hudba je velmi vizuální. Animace, quicktime movies a DVD jsou integrovanou součástí naší tvorby, ne jen jakýsi bonus.“ O Rechenzentrum projevil zájem i slovutný John Peel, čehož důkazem se stalo rok po vydání debutu album The John Peel Sessions, které vyšlo v roce 2001.

V přednášce trio ozřejmí mnohé ze svých tvůrčích postupů , ale nezůstane jen u suchých informací o tom „jak na to“. Dozvíme se také něco o německé elektronické scéně, mezi jejíž „matadory“ toto trio rozhodně patří. Kapela se dle svých slov těší na dotazy z publika doufá, že se přednáška vyvine v plodnou diskuzi. Jedinečnou možnost setkat se s s těmito významnými umělci budou mít tedy i jejich fanoušci .

17/11 od 15 do 18 hodin:  Vjing? Dejme tomu.
Neformální setkání, jehož předmětem bude práce s pohyblivým, v reálném čase editovatelným a komponovatelným obrazem. Po ukázkách z prací lidí, kteří ve správné době obsadili hraniční oblasti nikoho a zavedené, rutinní postupy vizualizace uvedli do zajímavých střetnutí, se podstatnější část přednášky odehraje v režii VJ Koloucha, který svými poetickými sety doprovodí na festivalu New New! 2006 například projekty Ježíš táhne na Berlín, Miss Hawaii, Machine Funck či Cooler. Kolouch nám neopakovatelným způsobem odprezentuje vlastní produkci a prakticky ukáže jeden z nejrozšířenějších přístupů k živé manipulaci s animovaným obrazem. Do historie tohoto způsobu práce s obrazem nás zasvětí Věra Lukášová.

18/11 od 14 do 18 hodin: Ableton live – software, který vám prodlouží ruce
"Máte vlastní kapelu a chtěli byste si všechny živé nástroje nahrát do počítače? Všechny najednou, každý v jednom kanálu, samostatně, a to vše pak znova pustit a pracovat s jednotlivými nástroji? Jste DJ a rád byste obohatil svůj set? Chcete hrát živě své věci a moci je na pódiu jednoduše upravovat ? A nebo prostě jen máte rád to kouzlo? Potom by vás mohla zajímat novinka německé firmy Ableton, malou revoluci v pojetí komponování hudby - audio software Ableton Live".

Ableton live je hudební software, který na elektronické hudební scéně během posledních několika let způsobil pozdvižení, jako se to povedlo málokterému digitálnímu produktu před ním. Svojí variabilitou, kompaktností a možnostmi zcela intuitivního ovládání ukázal cestu, kterou by se mohl svět hudebního software ubírat. Jako jedni z prvních vytvořili tvůrci Abletonu live program, který má v sobě integrována plnohodnotná prostředí pro živé vystupování – ovládání programu v reálném čase a stejně tak i prostředí pro ničím neomezenou tvorbu doma či ve studiu.

Workshop povede Jergen – člen etablovaného elektronického projektu Southeast. Společně se svým hudebním partnerem Hubbisem se jim za poslední 2 roky podařilo významně tento program zpropagovat v ČR. Sami jej ve své tvorbě používají a píšou o něm do médií (XMAG, Rave.cz atd).
 

Program festivalu:
středa 15. 11. od 18:00 „Politika forem“
– své filmy osobně představí režiséři Mark Ther (CZ), Michal Pěchouček (CZ), Petr Marek (CZ), Jesper Alvaer (N) a Radim Špaček (CZ)

čtvrtek 16. 11. od 20:00 „Neu Neu!“ – Namosh (D), Rechenzentrum (D), Candie Hank (D), Miwon (D), Midi Lidi (CZ), Player One (UK), Isobutan (SK), Greatest Hits Collective (CZUK)

pátek 17. 11. od 20:00 „Influenced by h-h“ – Otto Von Schirach (USA), Jahcoozi (D), Miss Hawaii / Pap A Rapper (JAP), Karaoke Tundra & Peťo Tázok (SK), Ježíš táhne na Berlín (CZ), Dva (CZ), Dj Valoa (CZ), Djs Machine Funck (CZ)

sobota 18. 11. od 20:00 „Indietronics/lo-fi“ – Liger (AT), Pendler (AT), Pink Big Pig (SK), Laila (SK), Mateřídouška (CZ), Hananita (CZ), Dj Banyek a.k.a. Soutien Gorge (HU), Cooler (HU), Dj FH (SK/CZ), Dj Click Joe (CZ)

neděle 19. 11. od 19:30 „Anna Sanders Films“ – Pásmo krátkometrážních filmů francouzských umělců a režisérů: Pierre Huyghe (FR), Charles de Meaux (FR), Philippe Parreno (FR), Xavier Veilhan (FR) + živé vystoupení projektu Janošikov trip (SK)


Vstupné:
333,- Kč – permanentka na všech 5 festivalových dní (15-19/11)
155,- Kč – na jednotlivé hudební dny v předprodeji
199,- Kč – na jednotlivé hudební dny na místě
80,- Kč – na filmové projekce (15 a 19/11)


Předprodeje:
TicketStream a TicketPortal
Bar klubu Fléda, Indies, Dům pánů z Lipé, Brněnské kulturní centrum, Wolf Music

 
Rozhovor s Miwonem k festivalu New New!
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016