PARTYINFO

 

WARM UP CYBERTRONIC

Datum konání:
08.12.2006 - pátek
Místo konání:
Ostrava - Fabric
DJs:
Clara Bailar, Simon Sayz, Hydrophonic, Molczik,
Michal Polaik aka BB Mike, Martin Hloch, Tarabass
Info:
http://www.cybertronic.dj
Popis:
vstup 100 czk
 
 
Informace o zítřejším ostravském warm upu k Cybertronicu

Cybertronic se nezadržitelně blíží a společně s jeho termínem konání rostou i připravené warm-up párty po celé České i Slovenské republice. Příležitost ochutnat atmosféru, která na vás čeká již 22. 12. v Boby centru dostanou tento pátek 08. 12. všichni budoucí návštěvníci na severní Moravě. Jeden z nejlepších klubů v zemi, ostravský Fabric připravil společně s pořadateli kvalitní line-up, laser show a pochopitelně i odpovídající ozvučení. Na akci své umění jako hlavní hvězda představí také přírůstek do mejdanové rodiny Cybertronic DJs, Clara Bailar. Těšíme se na viděnou!


Rozhovor s Clarou Bailar

Klárko, musím říct, že když jsem si přečetl tvojí biografii, byl jsem mile překvapený. Očividně za sebou máš minulost velké umělkyně:) Tanec, hra na klasické instrumenty, spisovatelská dráha…Tys k takovým věcem byla v rodině někdy vedena? Přeci jen takováhle koncentrace aktivit není u mladých lidí úplně obvyklá…

No. Já jsem se do všech kroužků sama vždycky hlásila. Naši pak jenom obdrželi složenku. :-) Samozřejmě, když už jsem tam chodila, tak se starali o to abych nic nezanedbala. Někdy to bylo docela k vzteku. Co se týče aktivit v pozdějším věku tak to tak nějak vždycky vyplynulo ze situace..... Dostala jsem možnost něco vyzkoušet, tak jsem neváhala a šla do toho. Lepší je vyzkoušet si a omakat všechno, než si pak jednou tlouct do hlavy a říkat si: Proč jsem tenkrát neudělala tohle a tohle. Mohla jsem být tam a tam.
Vrhnout se do toho. pokud to jde je to fajn, pokud ne, nevadí.
Vždycky je všechno k něčemu dobré a k užitku. Doufám, že toho ještě stihnu více.

Postupem času ses začala věnovat DJingu. Myslím, že takové to období naprosto fanatického nadšení do taneční scény a párty se nevyhnulo nikomu z nás, ale stejně, uměla by porovnat svůj pohled na to všechno dnes a tehdy před několika lety, když jsi začínala?

Tehdy to bylo super. Vždycky , když se někde potkám s bývalými tanečníky, nebo kolegy z tehdejších dob tak strašně rádi vzpomínáme. Nevím jestli je to tím, že už přece jenom tímto žiji strašně dlouhou dobu, nebo tím, že už přece jenom svoje bouřlivý léta mám za sebou, ale zdá se mi, že v dnešní době je scéna taková chladná a v podstatě nic neříkající. Dneska lidem a promotérům jde o uplně jiné věci než tenkrát. Apelovalo se na detail. Taky těch akcí je v dnešní době strašně moc. Tenkrát jich bylo pomálu a člověk potkal na jedné akci všechny. Dneska je to rozházené. Zase na druhou stranu, tenkrát nemělyalternativní styly a odnože elektronické hudby takové moznosti jako dnes. Což je naprosto super a má k těmto stylům přístup každý kdo má aspoń trochu zájem. Dnes si můžeš hrát naprosto cokoliv a můžeš prorazit. Je to takové otevřenější. Každá doba má své plus a mínus a hlavně každý člověk to vidí po svém. Tenkrát jsem si to moc užívala. Dnes už přednost dávám jinačím věcem a pro život důležitějším. Už mi taky není 16 let. :-)

Hudební vývoj je jedna z věcí, která jasně udává tvář každému DJi, který aktivně hraje. Jaký byl ten tvůj? Z toho, co vím se teď věnuješ poměrně inteligentním odnožím elektronické hudby…

Tak můj vývoj byl docela divoký. Doma třeba elektronickou ani jinou taneční hudbu vůbec neposlouchám. Poslouchám Nine Inch Nails a Depeche Mode. Jako malá jsem jezdila s tátou po country festivalech a poslouchala Madonnu. Když jsem začala hrát tak jsem začínala s tvrdým loopovým technem. Každý Dj se nějak vyvýjí, kdyby ne, tak je určitě něco špatně a ten člověk by měl na hraní zapomenout. Hrála jsem chvíli trance, který mě za půl roku přestal bavit. Porád jsem hledala něco svého, co bude vyjadřovat moji osobu a mě samotnou. Takže jsem momentálně zakotvila u minimalu a jemu podobných stylech. Tady jsem se našla.

Nedávno jsi se objevila coby přírůstek na lineupu největší taneční party v prosinci, Cybertronic. Jaký máš z halových akcí na Boby centru osobní pocit?

Tak já celkově halovky jako  takové vůbec nemusím. Paradoxem je, že se mi na takových akcích většinou hraje velice dobře. A Boby je taková klasika. Jsem tam jako doma. Prožila jsem tam nejlepší roky mého tanečního mládí. Takže teď když se tam občas vracím jako Djka tak mám z toho takový hřejivý pocit, že jsem se někam posunula.

V pátek se podíváš na poměrně kvalitní akci také do Ostravy. Můžeš říct, že máš připravené něco speciálního?

Tak připravené nemám vůbec nic. Ale minimal určitě hrát nebudu. Akce Cybertronicneni o minimalu :-) Takže proběhne určitě nějaké electro, tech electro v mém podání. Miluji Anthonyho Rothera, takže si ho s chutí zahraji. :-) V Ostravě publikum znám, takže snad nebude takový veliký problém lidem nabídnout hudbu, která se bude líbit.


Cybertronic proběhne v čase těsně před Vánoci. Máš nějaký návod, jak tohle období bez újmy přežít?

Nemám a jestli někdo má tak ať mi napíše :-) Vždycky mám nějakou újmu, stres z vánoc, pak narozeniny a silvestr.  Takže jako celek je to vždycky o zdraví :-)

Klárko já ti poděkuji za rozhovor a možná jen…co nějaký vzkaz fanouškům? Na závěr a nashlednou. Hm?

Nemáš vůbec za co a pokud nějací fanoušci jsou, nebo se za ně považují, tak ať nechybí na Cybertronicu a hlavně ať se baví. O to jde hlavně. Vypnout, zapomenout na všední starosti a udělat si taky chvilku na sebe a jít se bavit.

Clara Bailar - bio
Od svých čtyř let se věnovala hře na klavír. Později následovaly další hudební nástroje – flétna a kytara. Tato záliba ji zůstala dodnes, kdy zjišťuje, že umět hrát na nějaký nástroj je v dnešní době veliké plus. V osmi letech začíná zpívat, o pár let dosahuje velikých úspěchů na hudebním poli. Jako dívka školou povinná začíná hrát na školních diskotékách a věnuje se tančení latinsko amerických tanců. Později přechází na hip hop, break a electric boogie.Ve svých patnácti letech poprvé navštívila party v brněnském klubu Dominik. Byl to pro ní velký zlom. Náhodou se seznamuje s místními DJi a z Mersey agency u které začíná tancovat jako jejich přední tanečnice. Během pár let se stává jednou z nejuznávanější tanečnicí jak v ČR, tak i v zahraničí  a zakládá svoji vlastní taneční skupinu Molotov Dancers. Od roku 2000 se naplno věnuje DJingu, který od svých 18ti let kvůli tančení zanedbávala .V roce 2003 má svoji premiéru v klubu Krokodýl v Brně. Její kariéru, ale pořádně odstartovalo její účinkování na akci s názvem Eternity. Díky jejímu smyslu pro hudbu hrává po celé České republice a hlavně v zahraničí, kde má své pravidelné učinkování.

Stává se rezidentkou některých akcí (napr. Bass BBQ – Mainz/DE ), stává se členkou frankfurtské bookingové agentury Mainrecords a píše pro německo český web – Partysan.net, který je známý po celém světě a zahrnuje i takové země jako – Thajsko, Belgie, Maďarsko, Švýcarsko. Začíná pořádat parties s názvem Snipers. Své DJské umění předvedla na takových akcích a open airech jako Paradog a Techno Lom na Slovensku, Into the Groove v nìmecku, Progressive Zoneu v Brně, Solaru v Olomouci, Genetixu a Bassnightu v Ostravě, Apokalypse v Brně, Freaky Friday v Linzi/Rakousku, Explozion v Českých Budějovicích, Kamikaze v Jindřichově Hradci, nebo úèinkování v jednom z nejznámějších klubů v Německu – Prison clubu, nebo v Zenithu v Maďarsku. Prošla velice pestrým hudebním vývojem od hip hopu a latinských rytmu až k dnešnímu stylu, který nerada škatulkuje. Hraje od minimalu, přes tech house, electro, house až po techno.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016