PARTYINFO

 

YVONNE SÁNCHEZ

Datum konání:
05.12.2006 - úterý
Místo konání:
Brno - Mersey
DJs:
Roman Green
Live:
Yvonne Sánchez + Brazilian Mood
 
 
Yvonne Sánchez navštíví brněnský klub Mersey

Ačkoli Yvonne Sánchez původně nezamýšlela stát se jazzovou zpěvačkou, bylo jí osudem jít touto cestu. Tato polsko-kubánská vokalistka s medově sametovým hlasem okouzlila obecenstvo celého světa. Z rodného Polska se přestěhovala do Německa a v roce 1994 do Prahy, kde potkala saxofonistu Mika Tramonta a kytaristu Maxe Voegleram, kteří jí pomohli objevit její hlas.  Během několika měsíců se Sánchezová stala pilířem pražské jazzové scény.

Yvonne je úplný samouk a má unikátní styl interpretace. Čistota jejího hlasu a smyslná interpretace ji vysloužila srovnání s hudebními velikány. Účinkovala v Německu, Izraeli, Portugalsku, Francii, na Kubě a ve Spojených Státech.

Poté, co vybočila mimo konvenční pojetí jazzu, přijala za svou hudbu svého latinského původu, tedy Bosa Novu a Sambu. Tento vliv je slyšet na jejím debutovém albu „Pozvání“ z roku 2001, jenž byl nahrán ve spolupráci se slavným Triem Roberta Balzarala. Rok nato bylo „Pozvání“ nominováno na cenu Česká Grammy.

V Brně Yvonne vystoupila nedávno, a to v rámci Latin Festu. Již 5.12. do Brna zavítá znovu a do podstatně komornějšího prostředí – do klubu Mersey. Koncert začne ve 20 hodin, po jeho skončení naváže DJ Roman Green (latino, funky).

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016