PARTYINFO

 

MECCAMIX WITH PACHA IBIZA

Datum konání:
02.12.2006 - sobota
Místo konání:
Praha - Mecca
DJs:
main stage - Andy Baxter (pacha ibiza), Ivan M (sax), Marty Crow
second stage - Bon Finix, Scar Coke & Stevon, Selectro
Popis:
start 20:00
 
 
Meccamix with Pacha Ibiza: Rozhovor s Andy Baxterem
Hostem sobotního Meccamixu bude DJ Andy Baxter z klubu Pacha Ibiza, který vystoupí v Čechách úplně poprvé. Při té příležitosti s ním produkce klubu Mecca "spáchala" krátký rozhovor.
 

Co to je klub Pacha Ibiza?

Pacha na Ibize je bez nadsázky jedním z nejluxusnějších klubů světa. Na ostrově Ibiza – hlavním světovém centru taneční hudby, je to legenda. Klub Pacha totiž letos oslavil 40 let existence, takže je zároveň  nejstarším. Pravidelně každé léto se tam zavítá pobavit celá řada celebrit, neexistuje DJská legenda, která by tam nehrála. Jade Jagger, dcera Mika Jaggera, pořádá každý pátek v Pache své vlastní party… Na terase uprostřed palmového háje se v obří skleničce šampaňského koupe půvabná "vodní panna", zatímco uvnitř hraje Roger Sanchez – to je Pacha!

Kdo je to Andy Baxter?

Andy je jedním z několika málo DJů, kterému se podařilo stát se rezidentním DJem klubu Pacha Ibiza. To v praxi klade na DJe nepředstavitelné profesní nároky. Takový DJ musí být schopen hrát třeba 8 hodin v kuse v předem určeném stylu na špičkové úrovni, takže pokud je večer zapotřebí hrát hip-hop, musí návštěvníky bavit tím nejnovějším a nejvytříbenějším právě z tohoto stylu. Na Meccamixu to bude tradičně to nejlepší ze světové house music.

Co dalšího je v sobotu v Mecce připraveno?

Kromě Andyho vystoupí dalších pět DJů na dvou pódiích, tanečnice z Ibizy a připravena je skvělá světelná show. Hvězdnou sestavu doplní fenomenální saxofonista Ivan Myslikovjan, který jako jediný Čech živě vystupuje s legendární americkou soulovou zpěvačkou Barbarou Tucker a je oficiálním residentem jiného věhlasného klubu na Ibize – Space.  Klub Space se na Meccamixu představil již v říjnu.

Zájemci mohou využít speciální "MeccaBusy", které budou odjíždět v sobotu večer mezi 22.30 – 01.30 ze středu Václavského náměstí přímo ke klubu každých deset minut!

 

Interview s Andy Bexterem

Jak ses stal rezidentním DJem jednoho z nejslavnějších klubů na světě? Mnoho DJů o tom jen sní…

Pacha tenkrát hledala univerzlního DJe, který dokáže zahrát stejně dobře škálu tanečních stylů od house přes R&B až po lounge. Začal jsem tím, že jsem nahrál pro Pachu několik mixů v několika stylech a v roce 2002 jsem se stal jejím rezidentem. Od té doby hraju každé léto převážně na druhém největším pódiu v klubu Pacha s názvem Global Room, ze kterého jsme od té doby vytvořili stage, kde se střídají nejrůznější taneční styly.  

Jaké to je hrát pro Pachu a co to pro DJe znamená?

Je to určitě skvělá příležitost a pro DJe obrovská čest. Já osobně se navíc snažím poskytnout lidem tu nejlepší možnost, aby mohli zapomenout na své každodenní strasti a problémy.  Dále je mojí prací samozřejmě kreativita a invenční přístup ve vztahu k nové i klasické hudbě, jejich prolínání a vymýšlení nových postupů. To je to co mě velmi baví.

Pro Pachu tedy hraješ již čtvrtým rokem, co se od té doby odehrálo?

Tento rok jsem se rozhodl, že stáj Pacha opustím, protože chci rozjet vlastní sólové projekty, založit vydavatelství, zastupovat se sám atd. To ovšem neznamená, že mě fanoušci v Pache na Ibize neuslyší. Tam budu hrát i nadále, i když už asi ne šestkrát do týdne celé léto jako doposud.

Ibiza tě však natolik uchvátila, že ses tam zhruba před pěti lety odstěhoval. Jaké to je stát se Ibizanem?

Začít nový život na Ibize bylo nesmírně vzrušující, je to přeci nádherné místo plné úžasných lidí z celého světa. Ibiza sama je proslavená jako světové centrum všech parties a nočního života, což je zvláště pro DJe velmi zajímavé. 

Co právě dělá Andy Baxter – producent? Co chystáš do budoucna?

V současné době skládám hudbu se svým švédským kamarádem Tomasem Hedbergem, některé skladby je možné si už poslechnout teď na internetu na mých stránkách.  Jak už jsem nastínil, hlavně se chci zcela osamostatnit, hrát více po světě, potkávat zajímavé lidi a daleko více než doposud se věnovat vlastní hudební produkci. 

Jak se těšíš do Prahy?

Moc sem o Praze slyšel a vzhledem k tomu, že jsem tu ještě nikdy nebyl, tak velmi.

 
Meccamix přiváží Andyho Baxtera z Ibizy

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016