PARTYINFO

 

HIGHWAY

Datum konání:
16.12.2006 - sobota
Místo konání:
Praha - Chapeau Rouge
DJs:
Rich Sutcliffe (robsoul rec./richsutcliffe.com, uk), Jan Drahota, Lukáš Mička (tech-house.cz)
Popis:
start 22:00, vstup zdarma
 
 
Rich Sutcliffe hostem sobotní Highway v Chateau Rouge

Rádi bychom vás pozvali v sobotu 16. 12. 06 na speciální vydání večírku Highway do klubu Chateau Rouge v samém srdci Prahy. Jako hosta jsme si pozvali zástupce britské deep, jackin a tech-houseové scény, producenta a Dje Rich Sutcliffe, který je svojí produkcí podepsán pod takovými labely jako jsou např. Robsoul, D'lectable, Doubledown a samozřejmě pod jeho vlastním Jack The System. Jeho vystoupení podpoří Jan Drahota a Lukáš Mička, takže se můžete tešit na elektronickou jízdu po celý večer. Noc, jak je tomu obvyklé, odstartuje na minutu přesně v 22 hod a potěšující okolností je vstupné zdarma.


Biografie Rich Sutcliffe

Rich Sutcliffe se vždy o hudbu intenzivně zajímal, přičemž v šestnácti letech si pořídil první gramofony. Tehdy byl zvyklý skoro každý víkend navštěvovat party Slinky v Bournemouthu, což pro něj znamenalo první kontakt s undergroundovou taneční scénou.

Po několika letech clubbingu a chápání elektronické hudby, kdy se mu od svých přátel dostávala do rukou CD od Digweeda, Sashy, Fortiera, Tyranta, Jona Marshe nebo Tyler Stadiuse, se začal formovat jeho vlastní zvuk.
Nyní, kdy je mu 23 a stále žije v anglickém městě Southampton, plně našel svůj vlastní sound. Richův styl je kombinací deep, dubby, jackin tech-houseu, prokládaného acid a deep technem.

V současné době Richard tráví hodně času ve studiu, odkud jeho práci oceňují Djs jako např. Phil Weeks, Sound Navigators, Tyler Stadius, Lady D nebo Corrie. Rich také při skládání hudby kooperuje s Richardem Bottomem a Johnem Barberem pod pseudonymem B.A.S.S., což ve zkratce znamená Barber And Sutcliffe Sound.

Rich vždy svojí přítomností podporoval lokální večery, rozdával svá mixovaná CD Djům a promotérům. Skrz těchto aktivit měl možnost hrát na mejdanech Mojo společně s Paolo Mojo, Philem Thompsonem, Steve Gerrardem, svým vystoupením zahříval dav pro Pole Foldera při příležitosti jeho album - křestu vydávaného pro label Bedrock. Mezi jeho další vystoupení patří sety na noci Toma Buddena v Southamptonu pod názvem Short Circuit, dále na The Gallery v londýnském Turnmills a Rich je také residentem na mejdanu Johna Barbera Electric Playground, který informuje lidi o stylu jeho zvuku na jižním pobřeží Anglie. Pokud bychom měli uvést několik osobností, které ovlivnily Richovu produkci a styl djingu, tak mezi ně patří lidé jako Tyrant, Terry Francis, Nathan Coles, Dj Sneak, No Assembly, A Jackin Phreak, Chris Carrier, James Zabiela, Tyler Stadius, Brett Johnson, Jay Tripwire, Eddie Richards nebo Dj Buck.

Rok 2005 byl první pro Riche bohatý na vystoupení, zamiloval se do získávání potřebných zkušeností a potkávání podobně hudebně smyšlejících, muziku milujících lidí. Rok 2006 se pro něj vyvíjí zatím velice slibně a Rich se těší být součástí undergroundové scény a vývoje svého vlastního soundu.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016