PARTYINFO

 

MAGICO

Datum konání:
08.12.2006 - pátek
Místo konání:
Brno - Perpetuum
DJs:
Slacker (uk), Roman Rai (roxy), Bo-dan (solstice), Muzzy
 
 
Hostem pátečního Magica v Perpetuu bude Slacker

Prosincové vydání party Magico přivítá speciálního hosta z Anglie, producenta, DJe a veterána klubových akcí - Shema McCauleyho aka Slackera, který je pokaždé zárukou pekelně rozjetého mejdanu. Shem za svojí kariéru sjezdil 3/4 světa, vydal na tři desítky desek a remixů a jeho DJské kvality jste mohli na vlastní uši otestovat už na několika dřívějších parties především v pražské Roxy. Spolu s britským hostem zahraje resident a producent Roman Rai a jeho host Bo.Dan. Moravské barvy bude hájit oblíbený resident klubu Perpetuum dj Muzzy.

Bio Slacker
Slacker si v polovině osmdesátých let říkal DJ Streets Ahead a byl jedním z vůdců anglické hip-hopové "scratch" scény. Hrával po parties a raves a kombinoval triky s plynulými sety. Na počátku své producentské kariéry pracoval s velikány jako Tim Simeon a Norman Cook (aka Fatboy Slim) v Londýně a Brightonu a brzy se stal vyhledávaným jménem díky remixům, které udělal pro James Browna, Was not Was apod. Také se podílel na evropském turné She Rockers a Bomb The Bass. Studoval v Brightonu a brzy potkal "houbující" housovou clique a ujal se pořádání řady večírků na jížním pobřeží UK.

Na počátku devadesátých let potkal Shem muzikanta a producenta v jedné osobě, Simona Rogerse, a založili spolu sdružení Ramp. Z jejich produkce pochází takové hity jako "Rock The Discotek" či "Stomp" a remixy pro Armanda Van Heldena a Boy George. V tomto období také začal Shem vyvíjet své alter ego "Slacker". Jeho samostatná produkce, především tracky "Feel Space" , "Jukebox in The Sky" a "Flying Baby" zabodovaly jako velké undergroundové hity. Jeho třetí singl "Scared" byl silný atmosferický housový groove, který měl po dobu 5 měsíců v držení pouze sám DJ SASHA. Další remixy ve spolupráci se Simonem vznikly pro Prodigy a Locust.
V roce 1998 se Shem konečně zase v plné míře vrátil ke své prvotní zálibě, k mixování desek. Tato romance se velmi záhy obnovila v plné míře a Shem začal opět točit desky po celém světě.

V tomto roce se Shem opět vrátil do studia, aby remixoval tracky jako proslulé "Voices" od formace Bedrock či tracky partiček jako Breeders. Nyní se věnuje především svému labelu Jukebox In The Sky, u kterého nepřetržitě vydává své nové tracky..


Rozhovor Roman Rai

Ahoj Romane, jak se máš?

Zdar.. Mám se fajn, trošku unavenej hrál jsem včera nečekaně na Free Mondays :-) ale jinak pohodka

Jak ti běží život a tvoje projekty? Ptám se taky proto, že se ti někdy před týdnem nedalo dovolat, protože jsi prý byl hrozně daleko.. ;-)

Život běží fajn.. Mám teď na muziku opravdu hodně času, což sem moc rád. Jinak určo narážíš na můj booking v Japonsku... jo hrál jsem v pátek a sobotu v Tokiu a ve městě Nagoya.. hrál jsem live sety což znamená, že jsem přes Ableton míchal jen své věci... gigy dopadly nadmíru dobře, byl jsem fakt spokojenej...

Řekni mi ještě nějaké novinky ohledně tvé produkce, díky níž máš vlastně tyto živá zahraniční vystoupení..

Co se týče produkce, udělal jsem teď ofiko remix pro známou partu Deep Forest a to na jejich megapecku Sweet Lulaby. Track vyjde na kanadském labelu Existence.. pak sem taky zremixoval trance projekt Vibrasphere a tenhle remix vyjde u Tribal Vision. U téhle značky mě taky zrovna teď vychází vinyl 4am ep s tracky 4am, Inspiration a 4am Parham and Plaza mix.. pro Tribal Vision taky připravuju na březen maxi ep s osmi tracky.. na tom dělám intenzivně nyní.

Jaký to je mít internetový vydavatelství? Nemáš někdy chuť vydat si aspoň jednu vinylovou desku? Ptám se, protože u mé generace to byl v podstatě sen kazdýho DJe..

Internetové vydavatelství má jednu velkou výhodu... musíš tomu věnovat práci, ale minimálně finančních nákladů... trh s deskama jde tak z kopce, že zainteresovaní mu dávají max jeden dva roky života.. pak už bude na deskách vycházet opravdu jen málo co... desky se špatně prodávají... krachují distribuce viz Intergroove... hodně jsem to zvažoval, ale asi se víc zaměřím na to propagovat svou hudbu na net obchodech, tady je určitě budoucnost a nebudu riskovat v odvětví, které se tak tak drží nad vodou, byť ta nostalgie k desce tu taky pořád trošku je :-)

Poslední otázka musí nutně směřovat k tvé páteční párty v klubu Perpetuum s názvem Magico a k tvému hostu Slackerovi - už jsi se s ním několikrát potkal v Roxy, takže ho nejspíš docela znáš. Jakej teda je, co od něj máme v pátek vlastně čekat a co čekat od Magico všeobecně?..  ;-)

Slacker je fajn týpek. Dlouholetej producent, jehož tracky využívají DJs těch nejzvučnějších jmen.... Pokaždé když přijede tak hraje trošku něco jiného a tak sem teda sám zvědav :-) každopádně počítejte se smrští pozitivních house a electro beatů :-) 

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016