PARTYINFO

 

RETRO SESSION

Datum konání:
15.12.2006 - pátek
Místo konání:
Brno - Perpetuum
DJs:
N-kyp, Shkobiss, R.A.D.E.K., Vik, Javas, Koala
 
 
Metropolis Retro Session dnes v Perpetuu

Ani jsme se nenadáli, rok nám uběhl jako voda a přichází druhý ročník vzpomínkového večírku, který se loni tolik vydařil. Retro session vám nabízí jedinečnou příležitost, jak se s notnou dávkou nostalgie přemístit o více než 10 let zpátky do minulosti a pokusit se vrátit neskutečnou atmosféru oné vpravdě revoluční doby, kdy techno a housepárty byla nová a vzrušující slova, slibující nepoznané.

Máme možnost opět potkat staré přátele a známé, zatancovat si na originální desky 90. let a přiblížit se nezapomenutelným okamžikům, které jsme tehdy společně prožívali. Proto bychom chtěli co nejsrdečněji pozvat všechny pamětníky a příznivce začátků klubové scény v Brně a v České republice vůbec.

Stejně tak však rádi přivítáme i příslušníky mladší generace, které jistě zajímá, jak asi probíhaly mejdánky v těch dávných dobách a jaká hudba se tehdy vůbec hrála. Podle toho jsme také samozřejmě postavili line-up celé akce.

Hlavním hostem nemůže být nikdo jiný než DJ N-kyp, který v roce 1993, tehdy ještě jako DJ Nákyp, první párty v Brně na 'Favále' rozjížděl. Jeho energií nabité sety, které dokázaly pro elektronickou hudbu nadchnout nejednoho návštěvníka, jsou do dneška v živé paměti všech zúčastněných. V průběhu let se z N-kypa stal uznávaný techno DJ, v současné době hraje podle vlastních slov téměř vše, i když opět preferuje spíše house music. A na to, jak si zahraje svoje staré pecky z 90. let, se opět moc těší, podobně jako DJ Shkobiss, který tehdy na prvních parties Nákypa doplňoval.

DJ R.A.D.E.K. má na rozvoji a vůbec vzniku párty kultury na Moravě doslova lví podíl. Právě on v břeclavském kulturáku a místním Dance Hall Koruna organizoval snad první párty v našich končinách a byl i jedním z prvních vinylových DJs. A to v té době vyžadovalo kromě spousty dalších věcí také notnou dávku odvahy.

Celý line-up potom doplní trio Javas, Koala a Vik, bývalí residenti klubu Mersey, kteří nechají pamětníky vzpomenout na jejich oblíbené hitovky z této pro klubery požehnané doby.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016