PARTYINFO

 

ENCOUNTERS

Datum konání:
22.12.2006 - pátek
Místo konání:
Brno - Perpetuum
DJs:
David Bowles, Maxime, Rescue (pure rhythm), Ali
Popis:
vstup 50 czk, s registrací na perpetuum.cz zdarma
 
 
Encounters - nová klubovka v Perpetuu

V Praze žijící Pařížané David Bowles a Maxime budou spolu s DJem Rescue z Pure Rhythm sound systému hlavními tahouny prvního dílu nové netradiční klubovky Encounters, jako support zahraje brněnský DJ Ali. Tato párty bez stálého residenta by měla vždy nabídnout setkání zajímavých DJských hostů s podobnou hudební filozofií, premiéra se odehraje ve stylu dnes stále více populárního electra.

DJ Maxime je jedním z nejvýraznějších představitelů tohoto žánru u nás. Pravidelně ho můžeme slyšet na obou verzích české nejoblíbenější electro noci Elektra, tedy s jejími residenty Orbithem a Airtem jak v pražské Roxy, tak i na Flédě v Brně. Maxime od malička skládá hudbu a hraje na hudební nástroje, ovládá bicí, klasické piáno i kytaru. V klubu si poprvé zahrál v roce 2001 právě díky svému tehdy již ostřílenému DJskému kolegovi Davidu Bowlesovi a během krátké doby se stává velmi žádaným umělcem za gramofony. Do všeobecného povědomí vstoupil svým zajímavým projektem Openhouse, který probíhal v Roxy v letech 2002-2003, pamatovat si ho můžeme také z některé z mnoho jeho residencí, vzpomeňme alespoň Circus Maximus v klubu L’Enfer Rouge, Vertigo v Duplexu nebo Urban Strike party – French electro v Mecce. Jak by se u DJe jeho formátu dalo předpokládat, má i bohaté zahraniční zkušenosti. Zahrál si například v Německu, Švýcarsku a Srbsku, pravidelně vystupuje na Slovensku a samozřejmě ve své rodné Francii. Maxime je také členem sdružení Levelrise, které kombinuje živé nástroje (saxofon, perkuse, kytara a basa) s mašinkami a spolupracují s vokalisty se soulovými, etnickými a rockovými vlivy. Levelrise produkují vlastní elektronickou hudbu od downtempa až po techno a velmi úspěšně vystupují jako živá kapela. Mimo klubovou scénu se Maxime prosadil jako autor hudby k několika krátkým art filmům a reklamám.

David Bowles je jedním z veteránů taneční scény v České republice, kde se před více než desíti lety rozhodl usadit. Tento dnes již zdomácnělý DJ s citem pro správnou desku ve správný okamžik, také však v Paříži studovaný studiový technik, má za sebou nespočet hraní po klubech u nás i v zahraničí a snad na všech našich větších festivalech. Několik jeho vlastních tracků  vyšlo na domácích kompilacích, spolu se Stephunkem vydali desku na francouzkém labelu X-Records. Dnes už ho sice v důsledku pracovní vytíženosti nepotkáte v klubech tak často jako ještě donedávna, o to více si to však, jak sám říká, dokáže užít. Z jeho současných energických setů plných moderních electro beatů je zřetelně znát výborný přehled o tom, co se na poli elektronické taneční hudby děje nového, stejně jako vyjímečný muzikální cit.

DJ Rescue vstupuje na českou klubovou scénu v roce 1999, kdy díky úspěchu své první demonahrávky získává residenci v klubu CZ Beat. Nedlouho na to už si zahrál s DJem Trávou v Roxy a ještě roku 2000 se stává členem Pure Rhythm sound systému. Toto seskupení má dnes za sebou řadu úspěšných akcí, jako například residentní večery v Roxy s názvem Pure Rhythm Session, Sail with Pure Commando na houseboatu U Bukanýra,  Boombastic v klubu Bang Bang nebo Funky Piranha v Ultramarinu, mnohokrát také hostovali na velmi oblíbených pondělních akcích v Roxy uváděných jako Free Mondays. Jednou z posledních aktivit tohoto sdružení je open air pořádaný na hradě Borotín, který měl letos již několikáté pokračování. Rescue ve svých setech dokáže navodit atmosféru burcující euforie s možností dokonalého odreagování. Nejde však jen o neosobité kopírování, dává do hraní veškeré své zaujetí a energii a proto jsou jeho vystoupení naprosto jedinečná. S nemenším nadšením se věnuje výrobě originálních modelů oblečení, spoluzaložil značky Pure Rhythm wear CO. a Starford.

Encounters je jednou z akcí se vstupem zdarma pro všechny registrované členy klubu Perpetuum.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016