PARTYINFO

 

BUSH

Datum konání:
15.12.2006 - pátek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Dieselboy (usa), IM Cyber (roxy booking), Koogi (shadowbox.cz/techno.cz), Beast 67 (drumandbass.cz)
chillout - Heytos, Kenny
Popis:
start 22:00, vstup 200/250 czk
 
 
Dieselboy se představí poprvé v Praze

Americká drum´n´bassová legenda konečně míří do Prahy. Zapomeňte na import britských vyměklých zpívánek. Tohle je pořádná temnota a masakr, tohle je Dieselboy! V pátek 15. prosince bude hlavní hvězdou Bushe v Roxy Damian Higgins aka DJ Dieselboy, andílek s ďáblem v těle a mimo to jeden ze zakladatelů americké drum´n´bassové scény, první Amík, který se v anketě časopisu DJ Mag umístil výš než dnb kolegové z UK a bezpochyby nejlepší zámořský dnb DJ. A pozor, všechny superlativy, které jste kdy o něm slyšeli, jsou pravda, žádné marketingové kecy.

Svůj cit pro rytmus a energii testoval jako bubeník ve školní kapele. Začátkem 90. let zkoušel štěstí jako rozhlasový DJ a už tehdy sbíral desky (které teď zaplňují polovinu jeho bytu ve Philadelphii) a věděl, že chce hrát pro lidi a dát tomu maximum. Zajímal ho rock, metal, industrial a taky všechny odnože elektroniky. Hned se chytil nově se formujícího drum´n´bassu a snažil se ho protlačit do povědomí veřejnosti. Hrával spolu s rockovými stars na velkých festivalech, vnášel do dnb invenci v podobě kytarových samplů nebo hiphopu a jeho CD se začala velmi dobře prodávat. Svým mixovaným kompilacím mimochodem tenhle perfekcionista věnuje maximální péči –  CD, připravovaná z vlastních tracků nebo speciálně vytvořených remixů od drum´n´bassové elity, mají vždy své koncepty založené třeba na Damianových oblíbených filmech nebo počítačových hrách. Odpovídá jim i booklet nebo mluvená intra, která si Dieselboy sám píše. Loni vydal další 2CD, The Human Resource, které představuje to nejlepší z jeho labelu Human Imprint, zaměřeného na temný drum´n´bass, metal a grindcore.

Na živo od něj můžete čekat promyšleně gradované sety s intenzivní vlnou ostré hudby v precizních mixech. České publikum už mělo možnost ochutnat tenhle americký živel dvakrát, v zimě 2004 v Brně a v létě 2005 v Jablunkově. Pokud prahnete po "pořádném drum´n´bassu", nenechte si jeho pražskou premiéru ujít, mohli byste litovat.

www.djdieselboy.com
www.myspace.com/humanimprint

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
rav
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016