PARTYINFO

 

PURE RHYTHM SESSION 7TH ANNIVERSARY!

Datum konání:
23.12.2006 - sobota
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Rescue, Canobee, Soda, Box
chillout - Vilém, Fun, Face
Popis:
start 22:00, vstup do půlnoci zdarma, poté 100 czk
 
 
Rozhovor s Pure Rhythm DJs

Známá djská parta Phure Rhythm působí na scéně již sedmý rok a my jsme s nimi u příležitosti velké party oslavy, která proběhne v klubu Roxy 23. prosince, připravili rozhovor:

Co vás vůbec přivedlo k taneční hudbě?

Taneční hudba sama, respektive, specifický zvuk některých djs nás ovlivnil natolik, že atmosféra, kterou navozovali nám učarovala a my jsme se chtěli naučit ji taky ovládat. To, že se to pro valnou většinu z nás stane jakousi životní vášní, nikdo z nás netušil.  

A který styl taneční hudby konkrétně preferujete a proč?

Určitě hrajem tak aby se to líbilo lidem, když už je to před publikem, jinak v soukromí to je jiný, tam je to čistě osobní záležitost. Není parket a můžeš experimentovat. ...Myslim že všichni rádi mícháme věci tak aby to mělo nějakej smysl a vývoj. Je jedno co je to za styl, protože na naší party zazní víc stylů, vlastně každý máme určitý styl. Je těžký nějakej upřednostnit a je těžký říct co každý z nás zahraje. V zásadě je to house v mnoha jeho tvářích. V sobotu by to mělo být určitě různorodý. Na svý by si měl přijít jak náročnější posluchač tak i člověk co si přijde zatancovat.

Máte v historii Phure Rhythm nějakou akci, kterou řadíte mezi to nejlepší, co jste kdy provedli?

Za těch 7 let jsme se podíleli na nespočtu menších akcí, když nepočítám klasické zaběhlé kluby jako je právě Roxy, které proběhly ve spíše netradičních prostorech. Nedá se říct, že by všechny překypovaly klubery, kteří spíše sázejí na klasické podniky, ale na těchto večírcích jsme si našli další posluchače, které jsme v ten večer dokázali přesvědčit o našem podání zábavy.
Většinu akcí v poslední době pořádáme se spřízněnými Southwork djs.
Za zmínku stojí náš večírek Zoo Station, který probíhal střídavě ve dvou podnicích loni na Jižním městě a byl určen těm, kteří nechtějí za zábavou putovat daleko do centra. Letos jsme tuto akci neuspořádali a soustředíme se převážně na studiovou práci.
V létě pak již tradičně 4. rokem spolupořádáme malý open air na jedné zříceníně, kam si každý rok nachází cestu víc a víc lidí, takže na nový ročník se již velmi těšíme. Tímto chci říct i díky lidem, se kterými to celé zajištujeme. Atmosféru můžete nasát na fotkách na našich stánkách.
Dálší srdcovkou pro nás a asi i tou největší jsou příležitosti k hraní právě v Roxy, kde to celý pro nás začlo.
Jestli můžu za nás za všechny pozdvihnout jednu jedinou akci na kterou vzpomínáme rádi, tak to bude asi ta před pár roky společně s djem Trávou na Pure Rhythm Session, Pure na 4 gramo a on sám pak na 3... Lidi se bavili a my taky.

No rozhodně neleníte.) A jak vidíte budoucnost vaší a budoucnost taneční scény vůbec?

To je záludná otázka?:)
Je na produkčních klubů koho nechaj u sebe hrát. Podle toho pak bude naše scéna vypadat. Každopádně na něco se tancovat musí. Nedá se ale odhadovat co přijde za trend... Kdo by před třema rokama řekl, že to ovládne německý elektro? V tý době ta jejich produkce byla v plenkách a pak začli sekat jednu pecku za druhou a strhli sebou uplně všechny.
Co se týče nás, tak my jsme čerstvě vstoupili do vod vlastní produkce a začínáme objevovat další level, kterej je zas o dalších letech sbírání zkušeností... Uděláš pecku a všechny strčíš do kapsy:))) Kdo ví…

Co třeba Phure Rhythm vs. minimal house?

Jsme u toho stylu zas:)
V poslední době dost frčí, určitě nás taky v nějakých případech oslovil.
Nemyslím, že by jsme se ale specializovali na jeden styl, takže můžete ho od nás slyšet, ale ne po celou noc.

Když už je řeč o vlastní produkci, kteří domácí a zahraniční producenti jsou nejvíc vaše krevní skupina?

Z domácích producentů nás až zas tak nikdo neoslovuje.
Jsou tu šikovný lidi jako je Rai a Braun, Moskito, WeKi, Afrodrops, co do toho jdou. Určitě jejich práce je hodnotná a kvalitní, která stojí za respekt. Jenže ptal ses na krevní skupinu a tu máme trošku jinou.
Takže z těch cizích producentů řeknu jen pár zásadních - Sycopath Slags, Loco Dice, Kiki, Laurent Garnier, Gabriel Ananda, Mandy, Chelonis r Jones, Steve Bug, Layo a Bushwacka samozřejmě....

Čím tedy bude specifická vašeprodukce?

To zatím nevíme, určitě se nebudem soustředit na jeden styl.
Budem se snažit pokrejt víc žánrů.
Základem by měl bejt vytříbenej zvuk podle kterýho bys poznal, že je to od nás.
Zatím je to v plenkách:) Musíme se najít.

A teď přímo k oslavě 7. výročí Pure Rhythm. Na co se všichni, kteří 23.prosince dorazí do Roxy, mohou těšit?

...Chcem je samozřejmě pozvat na našláplej mejdan, kterej odstartuje Vánoční svátky a doufám, že lidi si tu pohodu přinesou sebou a pomůžou nám to 7. výročí oslavit jak se má.
Těšte se na na kvalitní zvukovou produkci aktuální house music v našem podání samozřejmě, dále pak na projekce, které by měly být míchány společně s našimi jingles.
Něco málo dekorací v minimal stylu, na super chillout v podání Viléma, Funa a Myclika.
Jste srdečně zváni.

A na závěr klasická otázka.) Víte už o něčem, na co vaši současní i budoucí příznivci těšit v roce 2007?

Především na náš nový web, kterej by jsme chtěli začít stavět.
Měl by nabídnout více muziky pro lidi co o ni mají zájem a potřebujou jí k životu.

Tak to se určitě těšíme. Díky za rozhovor a vše nej i do dalších let.)

V rozhovoru odpovídali členové Phure Rhythm sound systemu – djs Rescue, Canobee, Soda a Box. Osobně se s nimi můžete setkat v sobotu 23. prosince v Roxy, kde všichni odehrají narozeninový set.

Info

 
Pure Rhythm slaví v sobotu v Roxy 7. narozeniny

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016