PARTYINFO

 

VIANOČKA

Datum konání:
22.12.2006 - pátek
Místo konání:
Bratislava - Elam
DJs:
Javas feat. Lobotomia (voc), Dodo.man feat. Peter Krajňak (el. housle), Yoshida feat. Flashmaker (klávesy), Erst, Morgen, Quest


Popis:
start 22:00
Line-up:
Live stage
22:00 - 00:30 Yoshida a Flashmaker
00:30 - 03:00 Javas a Lobotomia
03:00 - 05:00 Dodo.man a Peter Krajňak

Deepspace stage
22:00 - 01:00 Erst a Morgen
01:00 - 03:00 Monoide
03:00 - 05:00 Erst a Morgen
 
 
DJ Javas a MC Lobotomia se představí v bratislavském Elamu

Čo môžeme rozumieť pod názvom Vianočka?  Chutné sladké pečivo na raňajky pred vianočnými sviatkami. 22. decembra to rozhodne nebude tichá noc, ale bude to hudobný darček v podobe kvalitnej tanečnej kultúry na dvoch stageoch v klube Elam.

Rozmenené na drobné, cigáni budú vyhrávať v klube na dvoch miestach. Na Live stagei vás do prevádzkovej teploty uvedie šarmantná djka Yoshida s parťákom Miškom aka Flashmakerom, ktorý okrem toho, že je velký beťár, je aj celkom slušný klávesák. Jeho vystúpenia je možné vidieť na pravidelných stredajších nociach v Radosti s djom Yoshim. Okolo polnoci sa pridá český brat z neďalekého Brna dj Javas. Po jeho boku sa tentoraz predstaví charizmatická česká speváčka Lobotomia. Do najlepšieho príde afterman dj Dodo.Man s Petrom Krainiakom ktorý bude tak nakladať na elektronické husle, že nikto nezostane znudene sedieť. Možno z toho vznikne nadránom zábavná Vianočná Kapela. Uvidíme.

V oddychových priestoroch s posilneným zvukom a svetelným parkom na Vás budú číhať dji zo zoskupenia Deepspace. Dji Erst a Morgen si pozvali mladého a talentovaného hosťa. Nie je to nik iný ako dj Monoide, ktorý si stihol pred mesiacom zahrať aj popri Paul Van Dykovi. Hrať sa bude z každého rožka troška.-  počnúc deepom končiac technom.

Dnes vám predstavujeme českého hosťa na Live Stage dja Javasa a vokalistku Lobotomiu.

DJ Javas
Začátky Javase se datují do roku 1996, kdy se podílel na atmosféře tanečních večírků brněnského klubu Mersey spolu s bratrem Koalou a DJ Vikem.
Při postupném získávání zkušeností a kontaktů se začal objevovat ve známých pražských prostorách, jako je Radost FX, Roxy, Akropolis, Mecca apod., kde vešel do povědomí české klubové scény, a otevřela se tak možnost představit se širší veřejnosti.
Zhruba kolem období roku 1998 vzniká spolupráce s významnou multiinstrumentalistkou Ivou Bittovou, která je posluchačům, jež mají rádi alternativní a etnickou muziku, dobře známa i ve světě.

V následujícím čase jsou hosty mnoha akcí po celé ČR a Slovensku, kdy do Javasova flexibilního house rytmu vkládá improvizovaným způsobem svůj hlas Bittová. Vzájemně tak dokazují publiku schopnost prolínání různých vlivů elektronické a alternativní hudby.
Rovněž nelze opomenout podporu jazz-rockové saxofonistky Hanky Mikoláškové, se kterou Javas vystupuje v řadě podniků a na několika speciálních večírcích s vřelým přijetím různorodého publika. Rezidentní večery Javase v brněnském klubu Fléda, kde se společně s LevelB Production věnuje pravidelným akcím, patří do kategorie hojně navštěvovaných zkušenými klubery. www.fleda.cz

DJ Javas hraje jednak acid jackin deep tech-house, electro nebo třeba nu jazz breaks. Jak už bylo zmíněno, bývá častým hostem ve známých klubech i na festivalech v Čechách a na Slovensku, včetně několika dalších výletů do zahraničí, např. Anglie (Nottingham, Lincoln), Francie (Chamonix), Rakousko (Wien, Graz), Polsko (Krakow) nebo Maďarsko (Gÿor).

Svoje producentské začátky si Javas odbyl několika skladbami, které vyšly jako příloha k řadě časopisů, dokonce se stal jeden track i podkladem k undergroundovému filmu a v mnoha případech si našly vály cestu na taneční parket, kam jsou především určeny. Začátkem roku 2005 vzniká autorské CD nezávislých tvůrců pod hlavičkou Solid Session www.solidsession.com  a koncem tohoto období vychází u prestižního hudebního vydavatelství Indies Records kompilace Iva Bittová / DJ Javas – The Party. Zde můžete taky najít materiál mnoha zkušených světových producentů pohybujících se ve sférách elektronické hudby viz. (Jeff Bennett, Tom Churchill, Alex Moran, All Good Funk Alliance a další) www.indiesrec.cz

V současnosti je Javas členem amerického nezávislého vydavatelství Decibel NYC Records www.decibelnyc.com , kde vydává svoje nové tracky a remixy, společně s producenty jako jsou The Undah-Dub, DJ Timeline, Breeze, Alison Crockett a řadou dalších.

Javasova tvorba a DJ sety jsou stálou výzvou ke zdokonalování vlastního hudebního vývoje…

Diskografie:
Javas – Rocking Frequency – Decibel NYC Records 
The Undah-Dub – I didn’t dub It (Javas *faster step remix) – Decibel NYC  
Natasza/Oscarsix feat. Fraise des bois – One Day (Javas remix) – PE!music  
Vítrholc – (skladba) The Vítrholc Touch (remix Javas) kompilace magazínu Data Ta Data 2005
Solid Session vol. 01 (skladba) Infantil Pop – Solid Session 2005 (Kompilace)
Iva Bittová / DJ Javas – The Party – (skladba) Infantil Pop – Indies Records 2005 (mixovaná kompilace)

Lobotomia  (vocal)
Původně fungovala jako tanečnice a doprovodná vokalistka brněnské populární ethno formace Čankišou a zahrála si i roli ve videoklipu téhle kapely. Její hudební cítění a velké nadšení pro styly breakbeat, nebo drum’n‘bass postupně vyústily v samostatné vystupování po boku mnoha DJs viz. X-morph a Redrum crew. V tomto spojení mohli Lobotomiu vidět a slyšet od mikrofonu návštěvníci populárních festivalů a akcí typu Hradhouse, Rio de Riviera, Semtex Culture, Sunstorm, Break4Beats a podobně. Vzájemný respekt se týká také osobností jako Klute, Muffler, Katcha, Sayko, Phillip TBC, X-morph, Blulajta a další. Lobotomia ovšem nezůstává jen u zlomených beatů a divokých rytmů, ale nechává se unášet taky fůzí electra, house music či nu jazzu, společně s Dj Javasem a svůj vynikající hlasový projev tak posouvá zase o krok dále.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016