PARTYINFO

 

REAL BEAT WARM UP # 1

Datum konání:
11.01.2007 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Lucerna Music Bar
DJs:
Top Cat (uk), Irie Steppaz (de), Mr. Cocoman, The Solid Vybez, Roccaflex Sound
 
 
Top Cat se v lednu představí v Lucerna Music Baru

JahMusic promotion vám přeje úspěšný nový rok a s radostí vás informuje o dalších  připravovaných akcích. Na červen 2007 chystáme festival Real Beat, který se uskuteční pod hradem Točník, a na solidních základech reggae a dancehallu vám představí celou šíři afrokaribské hudební kultury. Můžete se těšit na domácí i zahraniční interprety v rozptylu od reggae a dancehallu přes world beat, soul a rhytm&blues až k hiphopu a raggajungle. Konkrétní jména si zatím necháme pro sebe, ale rozhodně půjde o pozoruhodnou kombinaci, která překračuje škatulky a zaměřuje se především na kvalitní hudbu.

Součástí promotion festivalu Real Beat bude série klubových koncertů a parties, která startuje už 11. ledna 2007. Do pražského Lucerna music baru jsme pozvali předního britského toastera a deejaye (v původním jamajském slova smyslu) jménem Top Cat. Ten do Prahy přijede zpívat za doprovodu ostříleného berlínského selektora a producenta Irie Steppaz. Předkapelou jejich show navíc bude zbrusu nový projekt Mr. Cocoman & Solid Vybez. Ten vzniknul z kapely Vokokos, která na podzim ukončila svou činnost. Mr. Cocoman je přes svůj věk jeden z nejakčnějších pražských reggae zpěváků. Minulý měsíc přes internet vypustil do světa své hodně povedené demo CD, takže se moc těšíme, jak to šlape jeho nové doprovodné kapele, která je ovšem plná zkušených hudebníků. Doprovodný program obstarají od gramofonů Roccaflex Crew, kteří jsou také novým jménem na pražské scéně, ale potkali se v nich ostřílení MCs Jacob & Turner a selektoři Scareface, Mr. Anděl a Herby Boy, který je zároveň šampiónem turnaje 45Clash pro rok 2006. Nový rok tak začínáme nejen novým festivalem, ale přednostně představujeme i hudební projekty, o kterých bude brzy slyšet víc.       


Top Cat (Uk) - profil

www.myspace.com/topcat 

Top Cat, vlastním jménem Anthony Codrington, se narodil v britském Manchesteru. Svou přezdívku si sebou nese už ze školních let, stejně jako svůj zájem o muziku. A hned první nahraný song Love me siss, který nazpíval v roce 1988, se stal #1 v anglických reggae hitparádách. Na úspěch navázal i debutovým albem Sensimila Man, kterým se definitivně nalodil na palubu mezinárodního show businessu. Následovalo turné po Evropě a USA, díky kterému se proslavil jako originální zpěvák a charismatický deejay.

Dalším obzvláště úspěšným létem byl pro Top Cata rok 1994, kdy se jeho pecka „Over U Body”, vydaná navíc na vlastním labelu 9Lives, udržela na prvním místě britské reggae hitparády symbolicky hned devět týdnů. Následoval jungle remix reggae hitu Push Up U Lighter a i ten šéfoval anglické Top10 přesně devět týdnů. A do třetice všeho dobrého pokračoval úspěch Top Cata ještě o Vánocích, kdy skóroval novinkou WineUp U Body z alba Nine Lives Of The Cat. Hned začátkem roku 1995 vydal Top Cat další album Rumble in the Jungle, tentokráte v rytmech jungle music, které poctivě lyricky posekal společně s Generalem Levym, kterého si určitě pamatujete z památného večírků Let It Roll. Ještě v tomtéž roce Top Cat stihl vydat svou další desku Catonnine Tales, která opět poukázala na Top Catův vysoký standard. V ´97 se svým dalším hitem Rip Groove konečně dostal i do UK National Chart. V nejlepší dvacítce se udržel celých pět týdnů, stejně jako další pecka Spend the Night, která zaujala i v německé hitparádě.

V současnosti se věnuje hlavně svému vydavatelství, které je základnou pro jamajskou komunitu v Londýně (u 9Lives vydává např. Tenor Fly, Daddy Freddy, Prento Youth, Tad Hunter, Carlene Clarke, Nerious Joseph, Chronical, Simpleton, Robbie Valentine, Vivian Jones nebo Mike Anthony) a taky v rámci své vlastní tvorby spolupracuje s nejrůznějšími DJs a producenty. Vedle soustředěné tvorby v rámci reggae a raggajungle rozhodně stojí za zmínku spolupráce s Carlem Coxem na tracku Black Shaolin.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016