PARTYINFO

 

SPERM FESTIVAL

Datum konání:
24.02.2007 - sobota
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
N-Type (uk), Youngsta (uk), Crazy D (uk), Subsist
Live:
Mouse on Mars (de), Vert (uk), Clark live drummer show (uk), Daedelus (usa), Www, Midi Lidi, No-Domain vjs (es), Cooler (hu), Banyek (hu), Nicron (hu), Peto Tazok feat. Karaoke Tundra (sk), MMtm, Dnc (sk), Mimo-TV & guest
Popis:
Sperm Cinema
 
 
 
Sperm Festival uzavře sobotní večer v Abatonu Kompletní info k Sperm Show & Cinema v Abatonu Mouse On Mars: "Jsme svěží díky hraní naživo." RBMA Infosession na festivalu Sperm
Sperm Festival startuje již příští pondělí
 
 
Už příští pondělí začne v Praze Sperm Festival. Druhý ročník přehlídky hudby, zvuku a vizuální kultury přinese týden plný vystoupení, workshopů, diskusí a instalací. Po třech večerech v prostoru NoD (Otetvírací koncert 19.2., Radio Tombola 20.2., Ciant/Drawn 21.2.) a průběžné výstavě Here2Hear tamtéž (19. až 24.2.) vyvrcholí festival svou hlavní koncertní porcí v sobotu 24. února v prostoru Abaton od 19h pod názvem Sperm Show & Cinema.

Show(case)
Jádrem sobotní noci v Abatonu budou prezentace nezávislých labelů a hudebních komunit rozdělených do samostatných bloků na třech pódiích. Českému publiku se tak představí německý Sonig zastoupený hned dvěma živými projekty Mouse on Mars a Vert, sheffieldské legendární vydavatelství Warp Records (Clark, N>E>D), americký alternativní Mush (Daedelus), agilní domácí hiphopeři Bigg Boss (WWW, Brainy Thug, Enemy), londýnský dubstep Tempa (Youngsta, N-Type, Crazy D), brněnští Fiume (MIDI LIDI, Anymade), známé netlabely Muteme vs Surreal Madrid (Peťo Tázok & band, MMtm), slovenský minimal kolektiv Leporelo (DNC, Subsist) a Bitlab Records z Maďarska (Cooler, Banyek, Nicron). Bloky budou kromě živých vystoupení obsahovat také projekce videoklipů z produkce labelů a poslechový dj-set představující jeho tvorbu. O vj-ing k vybraným showcase se budou starat VJ Kolouch a španělští No-Domain, známí svou spoluprací s festivalem Sónar.

Cinema
Tak jako loni, i letos bude čtvrté pódium patřit platformě Sperm Cinema zabývající se interaktivním propojováním zvuku s obrazem. Své živé audiovizuálním projekty Aviorama a Black Box přiveze do Prahy představit německý kolektiv DS-X.org, Polsko zastoupí Makaruk & Pani K., domácí scénu pak Matka & ID:Mora, Panama Joe & DJ Dustman a Natur Produkt. Chybět nebudou projekce: čtvrtý díl britských „fresh“ videoklipů Antenna.UK, nová švýcarská i polská tvorba, celý večer začne promítáním remixového filmu Pixel Pirate II.

RBMA Infosession
Součástí sobotní noci bude informační session Red Bull Music Academy. Ta odstartuje fázi přihlášek na další ročník této prestižní akce, letos umístěné do kanadského Toronta. Své zkušenosti nabídne Ondřej Hlaváček aka Nailer, který se akademie účastnil v roce 2005 a na otázky publika o své hudební tvorbě bude odpovídat Ondřej Anděra z WWW, kteří vystoupí také v koncertním programu.

Nedělní workshop
Definitivní tečkou za letošním festivalem bude workshop věnovaný circuit-bendingu (vlastní kreativní modifikace hudebního hardware a jeho integrovaných obvodů) v neděli 25. února od 16h v Českém centru Rytířská. Zváni jsou všichni hudebníci zabývající se DIY elektronikou, vstup je zdarma.

Pozor! Předprodej festivalových permanentek za 465 Kč a vstupenek na otevírací koncert za 180 Kč končí v pátek 16.2. Vstupenky na sobotní Sperm Show & Cinema v Abatonu za 295 Kč zůstávají v prodeji.

Více informací o programu na:
www.sperm.cz

Sperm Festival pořádají Fórum kulturní diverzity mladých a Culture Transfer ve spolupráci s Lemurie T.A.Z., CIANT a Experimentálním prostorem Roxy/NoD za podpory International Visegrad Fund, Česko-německého fondu budoucnosti, Nadace pro současné umění Praha, British Council, Goethe-Institut Prag, Rakouského kulturního fóra, Instituto Cervantes de Praga, Americké ambasády a Radia 1.

 
Michal Brenner: "Dobré jméno je běh na dlouhou trať." Další informace k Sperm Festivalu Podrobné informace k Sperm Festivalu Sperm Festival letos podruhé

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016