PARTYINFO

 

TAKE CONTROL

Datum konání:
09.02.2007 - pátek
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
Teebee (subtitles, nor), IM Cyber (roxy), Bifidus Aktif (shadowbox.cz), Flu&Yadel (dvoika.troika), Sla:vek, Meehay
 
 
Teebee: "Miluju život a užívám si svoje miliony.:)"
DJ Teebee headlinerem únorové Take Control
Zajímáte-li se alespoň trochu o drum'n'bass, určitě víte, že Nor Teebee patří mezi producentskou špičku tohoto stylu už řadu let. Ne každý ví, že vlastní jeden z nejprestižnějších labelů na scéně a v neposlení řadě je i prvotřídní DJ. Devátého února si ho budeme mít možnost opět po čase poslechnout v Praze.
 

Nabízí se základní otázka: Kdo je Teebee? Při odpovědi neřešme encyklopedické znalosti z oblasti drum and bassu, ale zaměřme se na to, co pamatují snad všichni čtenáři techna.cz. Třeba CD k časopisu Tripmag od Koogiho s názvem Shadowbox (klikni sem pro stažení), kde se nalézá track Severed Dreams s dlouhým atmosférickým intrem, při kterém nelze než nelétat, slyšel téměř každý. CD Shadowbox 2 od IM Cyber k časopisu Ultramix pak bylo tracky od Teebeeho doslova nabušené. Začátek 21. století byl totiž v drum and bassu ve znamení mnoha interpretů, ale jen někteří vydrželi být na vrcholu dodnes. Teebee k nim s přehledem patří.

Ačkoli se tento Nor zařadil mezi důležitá jména už před deseti lety, teprve s labelem Subtitles odstartoval svou kariéru naplno. Od roku 2000 strhával pozornost na atmosférické a ojedinělé úkazy, kterým v té době mohlo konkurovat maximálně Kluteovo vydavatelství Commercial Suicide. Subtitles prostě znamenaly originalitu. Zůstalo tomu tak dodnes, každý nový release se většinou vyhoupne v prodejnosti ve vinyl shopech na nejvyšší pozice. V posledních letech Teebee objevil mnoho talentů a vsadil na dobré koně. Jmenujme projekt Noisia nebo Phace. A v neposlední řadě poskytl na labelu útočiště i českému Brooklynovi (alias Juanita Juarez) a vydal track With All My Heart, jímž se Juanita etabloval na světovou scénu.

Mistra ze Skandinávie jsme mohli slyšet dvakrát v Roxy, jednou se ukázal v Brně a hlavně se předvedl na Cosmic Tripu 2003. Své hudební cítění umí promítnout i do mixování, které po 16letech praxe přivede každého posluchače až na vrchol očekávaných možností. Rychlé, dynamické a propracované mixy, vylepšené o scratche, mu jdou, jako by od narození nedělal nic jiného, než hrál. Hudební zážitek podtrhuje fakt, že náplň jeho setů tvoří budoucnost drum and bassu - tedy nevydané věci, čerstvě vytvořené jak těmi nejlepšími producenty, tak těmi, které na svou slávu teprve čekají.

9. 2. 2007 přijede Teebee představit svůj label na akci Take Control do Abatonu. Kromě zmiňovaných podpultových novinek nás určitě nechá ochutnat i nové album Anatomy, které připravoval poslední rok se svým producentským kolegou Calyxem. Spolu s Teebeem na Take Control zahraje duo Yadel + Flu z ostravské dvoiky.troiky. Line-up doplní IM Cyber a Bifidus Aktif z Take Control teamu. Na breakbeatové stagi se na vás budou těšit Sla:vek a Meehay.

 
Nor Teebee na dalším díle Take Control

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
dan
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016