PARTYINFO

 

CYBERTRONIC II

Datum konání:
30.03.2007 - pátek
Místo konání:
Brno - Heršpická 9
DJs:
Preach (can), Eric Prydz (swe), Filterheadz (bel), Preach, Budai (hun), Afrika Islam, Fred Baker (bel), Dandy (hun), Breeth (sk), LayDee Jane, Orbith, Michal Poliak, Martin Hloch, Kaisersoze, Simon Sayz, Fuko
Popis:
vstup v předprodeji 390 czk
Line-up:
1st stage
19.00 - Michal Poliak Michal Poliak (aka BB Mike)
20.00 - Dandy
21.00 - Orbith
22.30 - Breeth
23.30 - Eric Prydz
01.30 - Laydee Jane
03.00 - Fred Baker
04.30 - Filterheadz
06.00 - Martin Hloch
07.00 - end

2nd stage
20.00 - výherce Raverecords.cz
21.30 - Simon Sayz
23.00 - Budai
00.30 - Preach
02.30 - Afrika Islam
04.00 - Hydrophonic
05.30 - Kaisersoze
07.00 - end
 
 
 
DJ Fuko vyhrál hraní na Cybertronicu - rozhovor Cybertronic II – změna v časovém lineupu Eric Prydz – producent více tváří Poslední info k Cybertronicu + set Erica Prydze
Fred Baker: "Trance má stále co nabídnout a žije."
Přinášíme rozhovor s jedním z headlinerů brněnské Cybertronic. Čím je ovlivněný v hudbě, jak to vidí s budoucností trance music a další otázky položil Martin Bieber.
 
Vlastním jménem Frédéric De Backer pochází ze severu Belgie, tedy ze sousední země Německa a Holandska. Možná by se mohlo zdát, že se toto „sousedství“ zásadně zapsalo do jeho hudebního cítění. Ale Fred hledá inspiraci jinde.

Nejsem ovlivněný svými zeměpisnými sousedy. Nepotřebuji je ani jako inspiraci. V Belgii máme také spoustu talentovaných umělců a nemyslím si, že kdybych se např. narodil v Anglii, stal bych se houseovým djem. Myslím, že doma máme spoustu zvučných jmen úspěšně hrajících po celém světě.

Samotnou Bakerovu kariéru odstartoval jeho společný projekt s laureátem Davidem (Y Traxx), se kterým vytvořili velmi zdařilou skladbu Mystery Land. Díky masivní podpoře od Paula Oakenfolda vychází tato nad očekávání zdařilá „prvotina“ na labelu samotného Peta Tonga.

Nepamatuji se už na to proč, a jak se vlastně stalo, že se Paulovi líbil ten track víc, než ostatní a začal ho podporovat. Ale velice ho jako dje i producenta respektuji a doufám, že se jeho podpory a přízně můžu těšit i nadále.

Fred Baker se může pyšnit spoluprácí s nejvýznamnějšími labely tranceové scény – Magic Music, Armada i Vandit. Fred je ale také úspěšný remixér. To dokazují jména umělců, kteří si u něj remixy objednali. Z těch nejzvučnějších to byli např. Blank & Jones, Timo Maas, či zpěvačka Sinead O’Connor. Práce na různorodých projektech s vždy perfektním výsledkem se Bakerovi vrátila v podobě cenných bodů pro jeho popularitu. A jak často zařazuje vlastní produkci do svých live vystoupení?

U remixování a produkce je to o tom, co a jak cítíš a chceš projevit tou hudbou. Zapomeň na to, co dělají ostatní, jaké efekty a soundy používají, prostě hlavní je nápad, originalita a myšlenka. Není na to žádný univerzální recept. Většinou u mně remixy vznikají souběžně s příchodem inspirace na ně. Dávám do toho vždy maximum, stejně tak jako do svých setů, kde velmi rád používám hojně svoji vlastní práci. Třeba už proto, zjistit jak se skladba povedla, jak zní v klubu a co na ni lidé.

Zajímal nás také Fredův názor na současný stav trance scény ve světě, ale především jeho možná až přehnaná komercializace nejrůznějšími médii. Není totiž ničím výjimečným slyšet přední světové djs v denním rádiovém vysílaní, nebo vidět jejich sladké videoklipy v hudebních televizích.

Myslím, že trance má stále co nabídnout a žije. Komerční prvky jsou všude, i v house music! Je potřeba velké podpory, naštěstí tu jsou velká jména, kterým se to skvěle daří. Je to o reklamě a promotion, samozřejmě. Ale u mě je to trochu jinak, neboť hraji kombinaci melodií a techna, tedy tech-trance. A tady si nemyslím, že by bylo nějak moc komerčních efektů a dopadů.

Ptali jsme se také na provařený termín „progressive,“ ale nevypadá to, že by měl Fred do této moderní škatulky sklouznout:

Uvidíme, co přinese budoucnost. Nyní dělám svoji práci jak jen nejlépe dovedu, a zbytek se prostě uvidí! Trance musí stále plnit své poslání – přinášet všem posluchačům radost a pozitivní pocity. Ať žije trance!!!

I Freda Bakera zasáhl internet a moderní technologický rozmach. Zajímalo nás, jestli touto cestou čerpá inspiraci pro svoji tvorbu. Konkrétně v některé z prestižních rádio show apod.

Nemám bohužel čas na poslouchání rádia. Pracuji ve studiu a spravuji svůj label. Zbytek času patří cestování po vystoupeních. Když už se nějaký ten čas najde, dostane jej můj soukromý život.

O tom, že je Fred skvělý dj, producent, bavič publika, ale i člověk jako takový svědčí velmi pozitivní ohlasy na jeho osobu od předních českých tranceových djs. Na setkání s ním vzpomínají často např. LayDee Jane či Petr Holman. On sám se na Cybertronic II, ale především na Vás velmi těší.

Díky za rozhovor, bylo mi potěšením odpovědět. Na všechny se moc těším, uvidíme se brzy!

Nezbývá než poděkovat Frédéricu de Backerovi za odpovědi, a připomenout termín 30.3.2007, brněnskou halu Heršpická 9 a další headlinery Erica Prydze, Filterheadz a Preahce, vedle kterých bude jistě Fred Baker neméně zářit a postará se o skvělou tranceovou atmosféru na hlavním pódiu.

Více informací najdete na webových stránkách eventu na adrese www.cybertronic.dj
 
Rozhovor s LayDee Jane k Cybertronicu Cybertronic mění místo konání! Maďaři Dandy a Budai na Cybertronic II Informace o VIP vstupenkách na Cybertronic II BB Mike: "Snažím se držet si svůj sound." DJ Preach: "Hraní v ČR si vždy maximálně vychutnávám." Cybertronic II: informace k fotopasům a akreditacím Cybertronic: info o předprodejích Cybertronic II – nevídané performace Další jména na Cybertronic potvrzena Známe line-up druhého dílu Cybertronicu Eric Prydz na Cybertronicu? Marco V na Cybertronicu nebude? Cybertronic II proběhne v březnu v hale Rondo

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Vyjádření managementu Erica Prydze Vyjádření pořadatele k Cybertronicu Cybertronic II - Eric Prydz nepřijel!
 

Fotoreporty

 
dan
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016