PARTYINFO

 

MAXIMIZOR - ROCK & RAVE SLAVES

Datum konání:
02.02.2007 - pátek
Místo konání:
Praha - Radost FX
DJs:
Joost Van Bellen (hol), DJs Are Not Rockstars feat. Alexander Technique & Princess Superstar (usa), Vectif
Popis:
start 22:00, vstup holky do 23:00 zdarma
Line-up:
22:00 – 00:00 Vectif
00:00 – 00:15 Diesel Fashion Show
00:15 – 01:30 Joost Van Bellen
01:30 – 03:30 DJs Are Not Rockstars feat. Alexander Technique & Princess Superstar
03:30 - 05:00 Joost Van Bellen
05:00 – END dj´s on rotation
 
 
Joost Van Bellen: "Doufám, že Maximizor odnese střechu."
Aktuální rozhovor s holanským dj-veteránem, který v pátek startuje svou rezidentní noc Maximizer v Radosti FX.
 

Ahoj Jooste! Cítíš se již  po těch mnoha letech, co navštěvuješ Prahu být členem naší klubové rodiny?

- Určitě! Miluji Prahu a hrál jsme zde již opravdu mnohokrát. Vždycky, když tady přistávám, mám takový pocit jako když se vracím domů.

Jak to vše vlastně začalo? Kdy jsi v Praze vystupoval poprvé?

- Pffff…..To je už hodně dávno. Hrál jsem zde v jednom velkém klubu společně s Loutkou. Praha byla tehdy úplně jiná. Myslím, že to bylo okolo roku 1993..?

Řekni nám něco o tvé djské kariéře? Pamatuji si tě jako houseového dje, pak nelze opomenout tvé speed garageové období a s ním spojené Speedfreaks a dnes hraješ to, co hraješ.

- Začal jsem na indie rocku a psychedelické hudbě 60.let. V roce 1987 jsme začal pouštět acid house. Poté již všechny možné odrůdy house music od hard core (to bylo jen pár měsíců), soulful house, us garage a dokonce ambient. Velice brzy se začínám nudit a potřebuji změnu. Dnes se mi ale zdá, že jsem konečně našel styl, který mi vyhovuje. Můžu hrát rock & rave a všechnu další muziku okolo, takže mi to dává naprostou svobodu být ten šílený muž za gramofony.  A to mě baví.

Tento pátek je tady Maximizor. Je to tvoje první pravidelná pražská residence?

- Ano je a opravdu se na ní moc těším.

Jednou částí party je i přehlídka spodního prádla Diesel. Jak jsi vlastně spojen s touto populární módní značkou?

- Já a můj přítel Sander děláme hudbu pro jejich mezinárodní módní přehlídky již 8 let. V sobotu, hned po Maximizoru odlétám do New Yorku, kde děláme velkou přehlídku Dieselu s těmi nejlepšími světovými modelkami pro Fashion week. Je to opravdu hodně náročná práce, nemůžeme si dovolit udělat ani malou chybičku. Minulý rok jsme také s Dieselem dělali akci Lifeball ve Vídni pro 40.000 lidí, která byla fantastická a součástí show bylo mnoho populárních osobností. Skvělé bylo pracovat s Ninou Hagen. Je skvělá.

Prvními hosty Maximizoru bude americká dvojice DJS ARE NOT ROCKSTARS, kterou tvoří DJ Alexander Technique a Princess Superstar. Vím, že jsi si je několikrát pozval i na své další residenční večery, která po světě máš jako jsou Rauw a Club Filth. Můžeš nám je trochu představit?

 - Jsou opravdu skvělí! Alexander Technique je jeden z nejlepších djs jaké jsme kdy viděl a Princess Superstar…..ona je opravdová superstar. Umí djovat a je vynikající zpěvačka. Oba si dovedou každou party opravdu užít, když vystupují spolu. Hrají staré věci s těmi nejnovějšími a vždy udělají super mejdan, je to neuvěřitelné, co dovedou udělat s lidmi v klubu. Navíc to jsou oba dobří lidé a přátelé. Myslím, že jsem nikoho lepšího vybrat nemohl.

Co od Maximizoru očekáváš?

- Opravdu nevím, jsme strašně nervózní. Díky bohu, že Vectif a Tvyks již nějakou dobu v Praze podobný sound hrají, takže to pro Prahu nebude úplný šok :)  Doufám, že tahle party odnese střechu klubu, musí to být noc, na kterou budou všichni dlouho vzpomínat!

Koho by jsi rád viděl na dalších dílech Maximizoru?

- Je mnoho skvělých umělců. Určitě bych tady rád viděl mého dobrého kamaráda Larryho Tee a více živých projektů. Bylo by skvělé, kdyby dorazil Erol Alkan, ale je to pravděpodobně nejsložitěji zabookovatelný dj dneška. Nicméně na něm již pracuji. Dále bych rád dovezl např. Boys Noize, Justice, Artura Bakera…..

 Tvůj vzkaz pražským fanouškům?

Ohákněte se, vyražte na moji party a tancujte jako kdyby tahle party měla být vaše poslední!

 
Joost Van Bellen tento pátek v klubu Radost FX Joost Van Bellen rezidentem klubu Radost FX

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
dan
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016