PARTYINFO

 

LOCOMOTIVE - NORDIC MISSION

Datum konání:
31.03.2007 - sobota
Místo konání:
Katovice - KD
DJs:
Cave (nor), Agent, Spyro, Zygy, Wobr, The Keeper, Mari
Popis:
vstup předprodej 150 czk, na místě do 22:00 190 czk, poté 250 czk
Line-up:
20:00 – 21:30 Mari
21:30 – 23:00 Spyro
23:00 – 00:30 The Keeper
00:30 – 02:30 Cave
02:30 – 04:00 Wobr
04:00 – 05:30 Agent
05:30 – 07:00 Zygy
 
 
Locomotive Nordic Mission - poslední info + line up
DJ Cave: "V Norsku jede nejvíc house a minimal."
Norský DJ a producent Cave míří na jih Čech, aby společně s Agentem, Spyrem, Zygym a dalšími zahrál na akci Locomotive - The Nordic Mission. Přečtěte si s hlavní hvězdou sympatický rozhovor.
 

Ahoj Inge, jak se vede?

Ahoj, v současné době pracuji hodně na své další produkci. Díky za optání

V březnu budeš hrát v Čechách úplně poprvé, mohl bys nám o sobě něco prozradit, třeba jak dlouho hraješ a jak ses vůbec k Djingu a produkování hudby dostal?

K Dingu jsem se poprvé dostal před deseti lety a od té doby se dá říct že to byl můj začátek. Nejdříve to byl jenom koníček, ale později jako většina lidí jsem  to začal dělat na větší profesionální úrovni. Nicméně až za pět let později jsem začal úspěšně vydávat svou první hudbu a to byl důvod proč je to momentálně moje hlavní povolání.

Norsko je pro nás země vzdálená a co se týče tamní taneční scény, tak i velká neznámá. Mohl bys nám trošku nastínit jak vůbec vypadá norská taneční scéna a klubový život?

Elektronická scéna je tady v Norsku docela malá, ale na druhou stranu, máme zde kvalitní akce s dobrými Djs. Co se týče hudby, tak v současné době je u nás nejvíce oblíbený house a minimal.

Nejde si nevšimnout, že krom Djování jsi i velmi pracovitý a aktivní producent. Hodně lidí u nás tě zná asi hlavně kvůli hitu “Street Carnival“, který vyšel na labelu Bena Simse Ingoma. Můžeš nám prozradit jak se vůbec dělá takový hit, kde se v tobě vzal ten nápad a kde vůbec nacházíš inspiraci?

Já získávám inspiraci snad úplně všude řekl bych. Nechávám se inspirovat od jiných producentů a také z jiných hudebních žánrů. Co se týče už toho samotného skládání hudby, tak většinou se mi v hlavě zrodí nějaký nápad, ale nakonec skončím z devadesáti procent úplně s něčím jiným :)

V roce 2003 byl tento track určen za pilotní song pro holandskou mega halovku INNER CITY a také si ho kanadská techno hvězda Mistress Barbara zvolila za track roku, jaký si z toho měl pocit? To musela být pro tebe obrovská satisfakce za tvoji práci..

Pro mě to bylo obrovské překvapení a nečekal jsem, že se takto chytne vlastně můj první dobrý track. Přirozeně to byla hodně zajímavá zkušenost a skvělý začátek mé kariéry. Od té doby se sice můj styl skládání změnil, ale stále se snažím držet kvalitu svých tracků na stejné úrovni, v poslední době to byly většinou tvrdší desky.

Jako správný hit se i Street carnival dočkal mnoha remixů od známých producentů ala Ben Sims, Max Walder a další, který remix se tobě osobně nejvíc zamlouval?

Pro mě byl vždy nejlepší remix od Maxe Waldera. Na nějakých akcích ho hraji ještě dnes, ale už ne příliš často.

Jaký z tracků, které jsi složil, je vlastně pro tebe No.1?

Všechny jsou nejlepší :)
Ale jestli musím něco vybrat, tak pouze pro sebe skládám nejrůznější tracky, které hraji ve všech mých setech. To jsou asi věci, které mají obrovský a úžasný účinek na lidi. Tyto věci nazval Ben Sims Kyllabyte, protože vždy party neuvěřitelně tvrdě nakopnou.

Za svou producentskou kariéru jsi spolupracoval s mnoha světovými Dji a producenty, ať už na svém labelu Spilo records, nebo jinde, na koho z nich máš nejlepší vzpomínky a s kým se ti v současnosti nejlépe pracuje?

V současné době je pro mě číslo jedna Boriqua Tribez. Dělá stále skvělé věci a udržuje si vysokou kvalitu při každém vydání nového releasu. Více o něm můžete najít na mém labelu Spilo.

Rád bych se vrátil k tvému hraní jako Dj. Dají se nějak popsat tvé Djské sety, na co se vlastně mají návštěvníci party připravit, když vidí na plakátě jméno DJ CAVE?

Já bych řek že můj styl je hodně o funky technu s vynikající energií. Někdy jsou mé sety trochu tvrdší a někdy naopak lehčí, záleží na okolnostech. Pokouším se pohybovat mezi různými aspekty hudby, ale vždy se stejnou konstrukcí.

Vystupuješ po celém světě, navštívil jsi Japonsko, Brazílii, Velkou Británii, Litvu …. všude na tebe čekalo jiné publikum, kde se ti hrálo nejlíp a která země má podle tebe nejlepší party people?

Tak tento názor měním odstupem času a skoro každý rok. Před dvěma lety bych řekl, že to bylo v Japonsku. Před rokem to byla východní Evropa. Hodně záleží na party a klubu. Každý klub a město je jiné, také záleží na geografické poloze atd. Ale obvykle jsou všechna moje vystoupení dobrá, někdy velmi dobré a někdy zase méně. :)

Poprvé také zavítáš do Čech, světoví Djs co tu hrají si nemohou naše české fanoušky vynachválit a vždycky na ně v dobrém vzpomínají. Na party LOCOMOTIVE “Nordic Mission“ vystoupíš jako hlavní hvězda. Díky tobě se tahle akce stane určitě největší jihočeskou událostí letošního jara. Jaký máš z hraní v Čechách pocit ? Těšíš se?

Já se na to opravdu těším, nikdy jsem v České republice nehrál a také o české taneční scéně toho moc nevím. Je to pro mě velmi zajímavé vystoupení!     

A na závěr, můžu ti prozradit že lidé už se na tebe moc těší, protože tvrdé a rychlé techno je u nás velmi oblíbené, měl bys pro své české fanoušky nějaký vzkaz ?

Těším se! Rock you in Katovice! Uvidíme se:)

 
Anketa s DJs k březnové akci Locomotive - Nordic Mission Vyhrajte vstupy na Nordic Mission + další ceny Locomotive: kvalitní techno v Katovicích u Strakonic Nor Cave míří do jižních Čech na párty Locomotive

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016