PARTYINFO

 

4 SEASONS

Datum konání:
17.02.2007 - sobota
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Jeff Bennett (swe), Jim Felli (berlin), JFP aka Jan Drahota, Lucas Micka, Afrodrops, Arco, Malkao
Popis:
start 21:00, vstup 150 czk
 
 
4 Seasons: profily vystupujících DJs
 
 
Jeff Bennett - SWE
Jeff Bennett se svým rodičům narodil v roce 1975 v hlavním městě Polska, Varšavě; do švédského Malmö se přestěhoval již v roce 1981 a od té doby zde také žije. Jeff se k elektronické hudbě dostal poprvé v roce 1992, o téměř dva roky později se stal producentem. Na vydání svého prvního singlu musel počkat až do roku 1998 na svém vlastním labelu Maskros Music. Od té doby vydal přes sedmdesát singlů na světoznámých labelech jako např. Poker Flat, Treibstoff, Plastic City, Worship, Eukahouse, Jamayka, Morris / Audio, Episode, Intrinsic Design a mnoha dalších.

V roce 1994 si společně se svým společníkem otevřel obchod s deskami Cosmic One Records, který byl zároveň vůbec prvním vinyl shopem v Malmö. Od této doby zažila jeho DJ kariéra opravdový rozmach. Hrál v klubech, popř. na parties jako např. Fabric (Londýn), Fusion Festival (Německo), The Loft (Barcelona), Streetparade (Curych), Amsterdam Dance Event (Nizozemí), Ostgut (Berlín), Polar TV (Berlín) aj.

Svůj první label pod názvem Azurite Records spustil Jeff Bennett v r. 1996, následně pak v r. 1998 svoji další značku Maskros Music. V roce 2000 založil labely Phunctional a Kung Fu Dub a zejména druhý jmenovaný digitální label pravidelně vydává Jeffovu produkci. První jeho album bylo vydáno na labelu Episode, druhé v roce 2006 na německém Plastic City.

Pokud bychom byli nuceni jeho styl žánrově zařadit, spadal by mezi styly tech / minimal house s prvky dubu a Detroit techna. Jeho zvuk oceňují světoznámí producenti, DJs a labely; spousta odborníků označuje jeho produkci jako „fascinující digi zvuk“ a my jsme přesvědčeni, že tuto pověst Jeff Bennett potvrdí i v sobotu 17.2.´07 na Flédě.

Hudba:
DJ set z ledna ´07
http://www.jeffbennett.info/djmixes/JeffBennett-DJmix200701.mp3

Weby:
http://www.jeffbennett.info/
http://www.myspace.com/kungfudub


Jim Felli - US / D
Jim Felli hraje již více než deset let a je majitelem labelu Stupendous Music, na kterém vychází house music v mnoha podobách. Tento mladý label začal opravdu čeřit vodu v houseové komunitě. Většinu skladeb, které na labelu Stupendous vyšly, hrají DJs jako Tyler Stadius, Mazi, Little Mike, Asad Rizvi, Terry Francis, Grant Dell a další.

Label Stupendous se stal značkou pro první singl dvojice Afrodrops, která rovněž v rámci párty 4 Seasons vystoupí. Jim Felli se v minulém roce přestěhoval do Berlína, kde je v centru aktuálního dění elektronické hudby a má tak blíže k rozpoznání nových talentů a producentů pro svůj label.

Hudba & weby:
http://www.stupendousmusic.com/
http://www.myspace.com/stupendousmusic


Afrodrops (Pat Heart & Slim Buddah) F / CZ
Představ si pocit. Představ si zvuk. Představ si pocit, který Tebou prochází během tance. Představ si dveře. Projdeš-li těmito dveřmi, najdeš světlo, barvy, dotyky, chuť, vazbu. Temnota místnosti, způsob pohybu boků, trvalý rytmus nálady vtahující se do tvého nitra.

Toto je dráha Afrodrops, spojení okolí a zvuku. Zapomeň na slova, začni vstřebávat pohyb. DJs Pat Heart a Slim Buddah nepatří na rovnou trať. Vezmou Tě sebou na cestu z nejhlubšího dub stylu k abstraktnímu tech-houseu, navigující skrz různorodé koleje, jdoucí dále než jsou očekávání tanečníků. Vítají snílky, smyslné, nápadité a milovníky. Svobodu, skutečné poznání & duši, jak říkají.

Přicházejíc z afro duše, tento tým DJs / producentů si razí svojí cestu do budoucnosti hudby. S rozvojem stahování a za rapidně se měnící hudební scény vypouštějí Afrodrops skladby celosvětovému publiku. Okolí Afrodrops roste - na jejich domácí základně v Praze a v roli tisíců posluchačů na internetu.

Natáhni se, uchop kliku a otevři dveře…

Hudba & weby:
www.myspace.com/afrodrops


Jan Drahota
Jan Drahota se o taneční muziku zajímá od roku 1995, kdy začal navštěvovat různé parties od Slovanského domu, přes legendární klub Sluníčko, KD Ládví a Radost FX. Po nějakém čase začíná zjišťovat, že ho taneční scéna zcela pohltila svou jedinečností a stala se jednou z jeho životních priorit. Pokud bychom měli hovořit o stylu hudby, který hraje, tak vše je na pomezí funk- / deep- / tech- / minimal house music. Seznam klubů, ve kterých hrál, je dlouhý a tak zde je alespoň seznam jeho několika oblíbených: Roxy, Chateau Rouge, Radost FX, Mecca, Bukanýr, Palác Akropolis, D-eppl (Jablonec). Své první zahraniční vystoupení si odbyl v listopadu 2003, kdy byl pozván do kanadského Toronta do klubu Volume Lounge, čehož si velmi cenní.

V roce 2004 přichází s myšlenkou na podporu house music v ČR v podobě založení českého internetového média; doména „tech-house.cz“ spatřila světlo světa 1.6.2004. V roce 2006 se postupně odborná náplň serveru mění a s tím i jeho název na „housky.cz“.

Jan Drahota má svůj pravidelný rádiový pořad Housky Session na jednom z nejkvalitnějších internetových rádií - Radiu Akropolis. Hrál po boku většiny českých DJs a zahraničních DJs / producentů jako např. Harold Heath (UK), Asad Rizvi (UK), Chris Pascoe (UK), Jim Felli (USA), Dave Brennan (UK), Rob Pearson (UK), Rich Suttcliffe (UK) a dalších.

Hudba & weby:
www.tech-house.cz
www.myspace.com/housky
www.myspace.com/jandrahota


Lukas Micka
Lukáš Mička se s elektronickou hudbou poprvé potkal v roce 1995. Jejím vyslancem tehdy byla kompilace Retrospective Of House 1991 – 1995; s přibývajícími lety, znalostmi a zkušenostmi se v roce 2002 společně s Djem Malkao rozhodli sdílet svoji potřebu po elektronické hudbě i se svými přáteli a širokým publikem prostřednictvím noci nazvané Pošťoucháníčko. To zprvu našlo svoje útočiště v pražském klubu Mrtvá Vrána, poté v klubu Norton blízko Staroměstského náměstí a aktuálně jej nachází zejména v divadelním baru Paláce Akropolis.

DJ sety Lukáše Mičky se rovnají koláži stylů deep- / tech- / electro- / minimal house a breakbeatu. Lukáš si zapisuje vystoupení nejen ve výše zmiňovaných klubech - Mrtvá vrána, Norton, Palác Akropolis, ale i v dalších, kterými jsou např. kluby Roxy, Chateau Rouge, Bukanýr, Le Mirage, Zero nebo Unicome (Teplice). Promo DJ set pro časopis XMAG, který byl recenzován v dubnovém čísle roku 2006, obdržel hodnocení 9 bodů z 10.

Lukáš se od června 2006 věnuje internetovému serveru o house music „housky.cz” (dříve „tech-house.cz“), který od jeho příchodu neinformuje jen o tech-house music, ale mnohem šířeji skrz spektrum elektronické hudby.

Weby:

www.tech-house.cz
www.myspace.com/housky
www.myspace.com/lukasmicka
www.postouchanicko.cz
www.myspace.com/postouchanicko_crew


Arco
Mladý brněnský DJ Arco se s taneční muzikou seznámil ve 12 letech a tato hudba byla pro něj naprosto nová a uchvacující. Zpočátku byl Arco zameřen pouze na deep house, ale i když je tahle hudba pro něj naprosto dokonalá a krásná a bude k ní držet vždy respekt, začal později zjišťovat, že je tenhle styl spíše k poslechu. Z tohoto důvodu se postupem času začal přiklánět ke svižnějším odrůdám house music, především do funky rytmů. Deep house se však z jeho setů nikdy nevytratí.

V současnosti se jeho styl dá charakterizovat jako funky groovy jackin´ deep house s tech-house zvukem. Mezi jeho největší oblíbence patří např. Joey Youngman, East Coast Boogiemen, Littlemen, Inland Knights, Jason Hodges, Bryan Jones, Da Sunlounge, Miles Maeda, Swirl People, Greens Keepers, Sound Republic nebo Troydon. Jeho zatím největším úspěchem bylo hraní v Red zone (Sázava Fest), Mersey (Soulstice), Fléda (Class X), Rocky bar (House & me), Event bar (Boca chica), Perpetuum (Sunakashi s Jimem Felli, Fresh Fruit, Jackin). Za zmínku také stojí zmínit hraní např. na parties Superfine a ClassX na Flédě. Arco se nevěnuje pouze djingu, ale také i vlastní produkci.

Weby:

www.myspace.com/arcodj


Malkao
Jeho první kontakty s house music se datují k roku 1998, kdy právě Lukáš Mička přemluvil Malkaa, v té době vyznavače úplně jiných hudebních stylů, aby s ním navštívil v té době nejznámější party Shake v pražském klubu Roxy.

Malkao, maximálně okouzlen muzikou, se stal pravidelným návštěvníkem těchto tanečních parties. Postupem času mu však již nestačilo pouze hudbu poslouchat a byl přesvědčen, že chce něco víc. Stále více se začal zajímat, jak vše funguje a posléze došlo i k nákupu prvních vinylů. Spolu s Lukášem stojí u zrodu pravidelné akce Pošťoucháníčko, jejíž počátek se datuje k roku 2002. Za svou DJ kariéru si prošel hudebním vývojem napříč mnoha stylů, momentálně však nachází největší uspokojení v německé a francouzské produkci.

Nejčastěji ho můžete slýchávat v pražských klubech (Palác Akropolis, Chateau Rouge, Roxy), má ale za sebou i několik mimopražských vystoupení (Unicome, DDClub) či dokonce jedno zahraniční (Deja Vu, Dresden). V současné době by se rád věnoval i své vlastní tvorbě a tráví stále více času ve společnosti počítače.

Weby:
www.postouchanicko.cz
www.myspace.com/malkao
www.myspace.com/postouchanicko_crew

 
Švédský producent Jeff Bennett zahraje ve Flédě

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016