PARTYINFO

 

MILLENIUM

Datum konání:
16.03.2007 - pátek
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
Dylan Drazen (usa), Newl (hu), Agent, Zig Zag, Techpower
2nd stage Lafayette, Bon Finix, Tripmain, Mara
Info:
http://www.millenium-party.cz
Popis:
vstup 210/250 czk
Line-up:
Techno stage:

21,00 - 23,00 Zig Zag
23,00 - 01,00 Agent
01,00 - 03,00 Dylan Drazen
03,00 - 05,00 DJ Newl
05,00 - 07,00 Techpower

House stage:

20,00 - 23,00 Dj Mara
23,00 - 01,00 Tripmain
01,00 - 03,00 Lafayette
03,00 - 05,00 Bon Finix
 
 
Poslední informace k Milleniu Profily: Dylan Drazen a DJ Newl k akci Millenium
Newl: "Techno scéna se trošku mění v poslední době".
 
 
Ahoj, je mi milou povinností vyzpovídat tě z pár otázek, jak se máš a jakou máš právě náladu?

Díky, mám se celkem dobře! Mám teď moc práce v televizi, hodně hraní a ještě produkce hudby . . . Ale je to skvělý, když je hodně práce!

V polovině března vystoupíš na nové pražské akci Milenium, jejímž účelem je pozvednout upadající techno scénu v našem hlavním městě, jak vůbec tento fakt, týkající se postavení techna na současné taneční scéně, vnímáš?

Techno scéna se trošku mění v poslední době. Dříve bylo techno oddělené od housu přinejmenším svým rytmem, v současnosti i tohle přestává platit! Občas člověk toužící po technu slyší od svého oblíbeného Dje pomalejší muziku, než kdyby šel na progressive party! Partypeople často neví, co mají danou noc očekávat.

Máš nějaké zážitky či zkušenosti z české taneční klubové scény, hrál jsi už někdy v Praze?

Samozřejmě znám několik českých DJů a hrál jsem s nimi, ale u vás jsem ještě nikdy nehrál. Viděl jsem Prahu jen jako turista a je to neuvěřitelně krásné město.

Poslední dobou se u nás dostaly do módy především styly jako trance, elektro a schranz. Jaká je situace v Maďarsku?

V Maďarsku dokáže trance přitáhnout velké davy jen, když hraje někdo ze 3 - 4 největších světových jmen, electro začíná být oblíbenější ve všech částech Maďarska mimo východu, kde má techno a schranz velice silnou pozici. Budapešť a západní část jsou orientovány spíše na house.

Hrát jsi začal už někdy v první polovině devadesátých let minulého století, jestli se nepletu…Pamatuješ si, v jakém stadiu byla technoscéna v té době, kdo tě v tvých začátcích nejvíc ovlivňoval?

Doba kdy se všichni všemu učili a nebyl tehdy nikdo kdo všemu tomu  rozuměl.  Byly lepší možnosti experimentovat! Pamatuju si na vystoupení Joshe Winka někdy před 12 lety, změnil sound do breaku během čtvrt hodiny takovým způsobem, že si lidi ani neuvědomili, že tancují na rovnej beat! Bylo to úžasné!

Zkusíš porovnat party na sklonku minulého tisíciletí s těmi dnešními? Vidíš tam nějaký rozdíl, posun, či vývoj?

Byly méně „zaškatulkované". Mohl jsi hrát skoro všechno ve svém setu,  přejít sem a tam! Dnes má všechno své místo a je těžké dostat se z této sítě.

A jaký vidíš posun nebo vývoj za tu dobu sám na sobě?

Když hraju pro publikum, které je připravené to přijmout, rád hraju acidový skladby, dříve jsem to nedělal.

Jaký je tvůj názor na minimal? Neplánuješ v nejbližší době „přesedlat“ na minimalovou vlnu po vzoru mnoha jiných velkých djských hvězd…?

Jestli to někdo hraje takovým způsobem, že tě to dokáže roztancovat a nevtáhne tě do depresí, tak se mi to opravdu líbí! Když vidíš, jak mixuje Richie Hawtin, cítíš, že jeho muzika je v hloubkách, ale stále zůstáváš štastný! A technicky je to ... geniální, pro mě je opravdu nejlepší!

Jak jsi řekl, vedle Djingu se věnuješ ještě práci pro televizi, rádio a dřív si psal do časopisu FREEE. Můžeš nám k tomu něco říct?

Kvůli televizi už nemám na práci pro časopis čas. Mám dva programy na Vivě, jeden se jmenuje Eeeelektro, je to jediný televizní program o elektronické hudbě v Maďarsku. Ten druhý je Club Chart, který monitoruje house scénu.

Máš nějaké předsevzetí do nového roku?

Nikdy je nedodržím, a tak jsem si letos žádné nedal.

Nyní máš prostor cokoliv vzkázat všem, co se na březnové Millenium chystají:)

Jestli je Djing v Praze minimálně stejně dobrý, jako to je v roli turisty, tak zažijeme neuvěřitelnou party!

Díky za rozhovor, v březnu se těšíme na slyšenou!!

 
DJ Techpower na Radiu 1 ve speciálním Millenium setu Rozhovor s Dylanem Drazenem k akci Millenium Praha bude mít novou techno-klubovku

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016