PARTYINFO

 

MILLENIUM

Datum konání:
16.03.2007 - pátek
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
Dylan Drazen (usa), Newl (hu), Agent, Zig Zag, Techpower
2nd stage Lafayette, Bon Finix, Tripmain, Mara
Info:
http://www.millenium-party.cz
Popis:
vstup 210/250 czk
Line-up:
Techno stage:

21,00 - 23,00 Zig Zag
23,00 - 01,00 Agent
01,00 - 03,00 Dylan Drazen
03,00 - 05,00 DJ Newl
05,00 - 07,00 Techpower

House stage:

20,00 - 23,00 Dj Mara
23,00 - 01,00 Tripmain
01,00 - 03,00 Lafayette
03,00 - 05,00 Bon Finix
 
 
Poslední informace k Milleniu
Profily: Dylan Drazen a DJ Newl k akci Millenium
Již tento pátek se poprvé otevřou dveře nové techno klubovky Millenia. V následujícím článku Vám představíme oba zahraniční headlinery prvního dílu, u nás populárního Dje Dylana Drazen, který se představil například na brněnských techno nocích Citadela a Imperium. Ve druhé části článku Vám představíme legendu maďarského techna Dje Newla, který u nás vystoupí vůbec poprvé. Příjemné čtení.
 
Dylan Drazen:
Dylan Drazen je jedním z nejzcestovalejších a nejrespektovanějších techno djs. Již od první poloviny předchozí dekády patří mezi djskou elitu, která má své pevné místo těsně pod tou absolutní světovou špičkou. Jeho hudební kořeny sahají až někam do období, kdy navštěvoval střední školu, motal smyčky na Amiga 500 a dělil se o zvuky on-line s dalšími šílenci z předinternetové elity. Od té doby se toho dost změnilo, získal například zvukařské vzdělání … Kdybyste se podívali ještě pozorněji, zjistili by jste, že také vyměnil Amigu za Mac a přidal MOTU, Roland a E-Mu.a to vše je základ neuvěřitelných beatů.

Drazen dobývá nejznámnější New Yorské kluby. Uváděl dvě rozhlasové mix show na vysoké škole, jednu na Ohio University a druhou v Bostonu na Emerson College. "Underground 88" se vysílala každý pátek v noci od dvou do šesti po dobu tří let a než ze školy odešel, změnila se z týdenní na denní show. Kdybyste Drazenovi volali domů do Brooklynu, nejspíš ho nezastihnete a odkážou Vás na Limelight, Vinyl, Openair, Exit nebo některý z dalších mnoha nočních nejznámějších clubů v New York City, Limelight na prvním místě, protože to je místo, kde Drazen odehrál svou první party.

V té době uvažoval o zvuku, kterému se chce věnovat a rozhodl se ho umístit do kategorie undergroundu, poněvadž to je místo, které tlačí a bourá hudební hranice. A také je to směr, který se, ne tak jako mnohé další styly populární hudby, nestane obětí určité klasifikace, zaškatulkování a nakonec nedostane nálepku cliché. Takže se může snadno stát, že ho jednu noc uslyšíte hrát metalické, drtící techno a jindy zase kouzelné, náladové rytmy. Drazen nachází vlastní styl a zvuk.

Strávil hodně času ve studiu, zkoušel najít vlastní styl a zvuk,coz se mu také povedlo. Některé z jeho prací najdete na značkách jako NYC´s Remains, Clicktracks Francois Kevorkiana, Tektite Merricka Browna z Austinu, švédském G-Force, Deep4Life Chrise Graye z Chicaga a některé jeho tracky byly použity jako kompilace DJských mixů takových producentů či subjektů jako Chris Liebing, Frankie Bones, Scranzwerk, WaveTec a Kaos. Největší uznání si získal kompilacemi Out.Anthems a undergroundovým dvojalbem New York 2 „tha“ Bone.

Když se ohlédl za těmi deseti lety intenzivního Djingu, zjistil, že už vystupoval po celém území Severní Ameriky, v Evropě, Jižní Americe a také v Jihovýchodní Asii. Slíbil sobě a svým fanouškům, že nikdy nezapomeneme na kořeny naší hudby. Proto jsme připravily několik mapujících mix setů, které najdete na webovych stránkách: www.dylandrazen.com nebo www.millenium-party.cz . Tam objevíte kompletní historii hard techna, z pohledu rodilého Newyorčana a mnoho setů ke stažení. V České republice se naposledy představil na závěrečném díle brněnského Impéria, kde byl spolu s Christianem Varelou hlavním headlinerem celé akce, po více než roce se tedy znovu ve stejné úloze představí i pražskému publiku.

Dj Newl:
DJ Newl, vlastním jménem Sandor Nyujto, se narodil v dubnu 1973. Jeho DJská kariéra začala v roce 1994 v klubu Nevada ve městě Kerepes. Svůj první track vydal v roce 1995 na kompilaci Hungarian House Only 1, pokračoval v tvorbě tracků pro Dee Zone Traxx, které se objevily na kompilacích Hungarian House Only 2 a 3, na které vyšel track Freeetime. Videoklip k tomuto tracku se stal jedním z nejhranějších klipů roku 1999. V roce 1996 se stal rezidentem klubu Wild West v Mende a v roce 1997 začal pracovat jako DJ a redaktor pro časopis Freee Magazine. Od tohoto momentu hrál na všech klubových tour po celém Maďarsku.

Stal se velice populární v maďarských top klubech a také vystupoval na všech hlavních festivalech. Od roku 1998 se stal stálým hostem klubu Flört Disco v Siofoku a v roce 1999 se stává rezidentním DJem pátečních nocí v klubu Palace Dance ve stejném městě. V tomto roce byl také oceněn organizací Planet Globe jako DJ roku. V dubnu 1999 vychází jeho album nazvané Együtt, kde je pouze jeho tvorba.

Tracky jako Indulj el a Blue nights are beautiful z tohoto alba byly v klubech největšími hity. V tomto roce také vydává své první mix CD, pojmenované Weekend, za kterým následovalo Beach Club v létě roku 2000. Na jaře 1999 startuje svoji první radiovou show Freeetime na Radiu 1, která byla v únoru 2001 doprovázena s European Dance Traxx. Po nějaké době byl ale tento pořad ukončen. V té době byl již jedním z nejvíce talentovaných a nejoblíbenějších DJů v Maďarsku a zároveň dokončuje pokračování svého úspěšného mix CD a to Weekend 2, které obsahovalo největší hity roku 2001 a jednu jeho vlastní skladbu, která se stala titulním songem celého CD. Kundrath Leila vytvořil k tomuto tracku výjimečný animovaný 2D videoklip. Na tomto mix CD se hudba přibližovala ke stylu, který DJ Newl hraje dnes, koncem roku 2001 začíná hrát více a více techhouse a později techno.

Od ledna 2003 má svůj televizní pořad Eeelektro na maďarské TV VIVA, který je jediným pořadem o elektronické muzice v Maďarsku a v říjnu 2003 se stává šéfredaktorem celé show. Na jaře 2003 vydává nové mix album Technoise, s kterým představuje úplně nový koncept a zvuk a které nastartovalo úplně novou fázi hraní pouze techna. V únoru 2004 dokončuje další mix album Technoise 2, na kterém mimo jiné najdete dva tracky od Marca Baileyho ze série Pornographic, dále Way of life od Davea Clarka, remix Rushovy klubové hymny Get on up od Chrise Liebinga nebo Pontape od Renato Cohena. Jeho rádiová show Freeetime na Radiu 1 byla ukončena, ale již podepsal novou smlouvu s Radiem Deejay. V roce 2005 vydává spolu s Jay Cortezem jeho druhé album vlastní tvorby s názvem Just a noise. Videoklip k tracku Performance se stal oblíbeným hitem na hudebních kanálech. V březnu téhož roku rozjíždí v soboty večer svou druhou show na TV VIVA s názvem Club Chart, kde vystupuje jako moderátor.

V létě 2006 vytvořili společně s Shanem 54 přepis skladby Equinoxe 4 od Jean-michela Jarreho, který se proměnil ve velice oblíbenou klubovku. Vystupuje mnoho let na velkých akcích jako jsou Mayday, Parade Bonus, Sziget Festival a Viva Eeelektro New Year’s Eve. V říjnu 2006 se přidal ke skupině Quasar, kde nepůsobí jako DJ, ale hraje na bubny během živých vystoupení. Ve videoklipu World Beach taky již jako bubeník hraje.

 
Newl: "Techno scéna se trošku mění v poslední době". DJ Techpower na Radiu 1 ve speciálním Millenium setu Rozhovor s Dylanem Drazenem k akci Millenium Praha bude mít novou techno-klubovku

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016