PARTYINFO

 

E-MOTION

Datum konání:
04.05.2007 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Rich Mowatt (solarstone, uk), Airbase (swe), Kamil Polner (sk), Athro, Stepan Bruck, Libor Cada

2nd stage - Muzzy, Shala, Martin Pago, Michal Pešina, Revolt, Toomuch
Popis:
vstup předprodej 170 czk
 
 
Rozhovor s Michalem Pešinou
Rozhovor s DJem Athrem ke květnové E-Motion
 
 
Ahoj Romane, když jsem dělal lineup na tuto E-MOTION, tak rozhodnutí, aby si na ní hrál, bylo vcelku jasné, víš proč?

Ahoj Davide! Tak předem bych ti chtěl samozřejmě za pozvání na E-MOTION poděkovat i takto veřejně, moc si vážím toho, že si na této akci už podruhé budu moci zahrát, zvlášť vedle takových hvězd, jaké tentokrát do Brna přijedou. Kromě toho poprvé i v novém, rozhodně kvalitnějším prostoru. Abych se ale vrátil k tvé otázce, doufám, že tvoje pozvání souvisí s hudbou a stylem, kterým se propaguju hlavně, tj. trance.

Již teď je jasné, že budeš celou party končit, navíc na E-MOTION budeš prezentovat pražskou školu, co si na závěr připravíš?

Nerad bych rozlišovat způsoby hraní podle teritoria či snad města. Takto to může vyznít, že zastupuji všechny DJs z Prahy, ale naopak si myslím, že v Praze jsou momentálně "in" DJs, kteří hrají nepoměrně jinou hudbu, než mám v repertoáru já :) Co se týče toho, co si připravím na E-MOTION, je jasné, že se přizpůsobím času, který mám vyhrazen a náladě lidí. Ale vypadá to, že tentokrát budu hrát o něco tvrději, než obvykle.

Jak si už zmínil, na E-MOTION jsi již jednou vystupoval. Pamatuješ si na toto hraní? S kým to bylo a jak se Ti hrálo?

No jistě, že pamatuji, hraní po boku Ronskiho Speeda se samozřejmě zapomenout nedá. A vůbec, na Sound Of Ibizu, nyní E-MOTION, mám jen ty nejlepší vzpomínky, pokud to jde, jsem na tvé akci pravidelným návštěvníkem.

Co je u Tebe nového? Nedávno jsi vyrazil do světa s akcí Expedition, nemůžu se nezeptat, jak jsi s ní spokojený?

Díky za tuto otázku. Moje promotérské aktivity jsou zatím na úrovni "otrkávání" trhu, zvlášť v Praze je momentálně dost těžké a složité se prosadit s jakoukoliv novou party, nicméně ve spolupráci s dalšími nadšenci by nemělo zůstat jen u jednoho dílu Expedition, a co se týče této značky, nejde jen o aktivity promotérské, ale je v plánu i jiný podnikatelsky záměr... To vše ve spolupráci s holandským inetovým DJshopem a labelem www.expeditionmusic.com

Tranceová scéna zaznamenala v ČR velký boom. Spousta mega parties. Jsou ti blízké nebo si myslíš, že to je pouze pračka na peníze?

To tak trošku souvisí s předchozí odpovědí...Halové party jsou nedílnou součástí této kultury po celém světě a střetávají se s velkým zájmem. Lidé jsou rádi jejich součástí už jen proto, aby mohli říct, že tam byli. Druhou mincí ovšem zůstává kvalita, která leckdy dost pokulhává za mediální bublinou kolem takovéto akce. Pračkou na peníze bychom mohli nazvat jakýkoliv velký koncert, nicméně z promotérského hlediska mam respekt vůči všem lidem, kteří jakoukoliv akci pro lidi dělají. Oba dobře víme, že to stojí spoustu času a nervů, o penězích samozřejmě nemluvě. Jestli se ale někdo na něčem podobném napakuje, je to jen jeho věc, jeho plus, že party umí zpropagovat tak, aby lidi peníze investovali. Osobně ale dávám přednost klubovkám a jejich nepopsatelné atmosféře. Proto už se na E-MOTION ohromně těším!

V Praze je také spousta menších klubů, kde se trance hraje, ale ne a ne se uchytit. Jediná pořádná pravidelná noc je Language of Trance a Roxy teď rozjelo Entrance, čím si myslíš, že to je?

Taky jsem nad tím přemýšlel a dospěl jsem k názoru, že lidem delší dobu trvá, než si navyknou na něco nového...A pokud se k tomu nepřidá dostatečná propagace nebo tahák v podobě známého jména, nemá většinou party šanci. Obrovský vliv v tom má pak podpora klubu. Nechci hodnotit ostatní party, ale je pravda, že obě výše zmíněné mají momentálně asi největší potenciál... Ovšem doufám, že brzy se objeví nová, která všem vezme dech.

Vyjmenuj prosím 3desky, které si určitě nezapomeneš vzít s sebou do kufru.

Odpovím oklikou... vzhledem k tomu, že budu party zakončovat, s největší pravděpodobností ode mě uslyšíte něco od Sandera Van Doorna, Leona Boliera nebo Marcela Woodse.

Venku je léto, ty jedeš hrát na festival, vyjmenuj prosím 3 Dje, s kterými by sis chtěl v ten den zahrát.

Přání se mi splní už 4. května, protože SolarStone a Airbase jsou obrovské jachty tranceového moře. Výčet těch, se kterými bych si chtěl zahrát, by byl opravdu dlouhý, ale řeknu jedno jméno a ti, co mě znají, vědí proč... Randy Katana.

Roman Dušek jako člověk a DJ Athro jako člověk? Jsou to dvě stejné osobnosti nebo každá má něco jiného do sebe?

To bych nechal na posouzení ostatních, jediná věc je ale určitě rozdílná... jako Roman Dušek bych se před obecenstvo postavit zdráhal, v roli DJe se na komunikaci a vzájemnou propojenost s publikem strašně těším.

Také začínáš podléhat módním vlivům elektro houseu jak většina DJs a nebo zůstáváš věrný tomu, co prezentuješ již nějaký ten pátek?

Nemyslím si, že bych vyloženě podléhal nějakým vlivům, vývoj je ale nezvratný a nerad bych říkal, že jediným stylem na světě je pro mě trance. Každý styl má svoji periodu a nyní se holt často objevuji prvky elektra a pokud se mi to líbí, nevidím důvod, proč se tomu bránit.

Je nějaké místo na světě, kde by sis chtěl zahrát?

Nevím, nechci tady vytahovat nějaké klišé o Ibize nebo Gatecrasheru, když jsem tam nikdy nebyl a v podstatě nevím, jak to tam doopravdy vypadá. Všude, kam mě pozvou, hraju rád.

Na závěr nějaký vzkaz lidem, kteří se chystají na E-MOTION?

Těm, kteří se chystají, bych rad popřál šťastnou cestu a ať si sebou přibalí hodně energie, protože ji budou rozhodně potřebovat! A těm, kteří stále váhají jen tolik, že E-MOTION je známá vynikající atmosférou a hvězdnými DJs, které u nás jen tak neuvidíte!!! Proto neváhejte, bude to jedním slovem FANTASTIC!!!

Romane díky za rozhovor a těším se 4.května na E-MOTION!

Taky díky a doufám, že si spolu všichni uděláme nezapomenutelnou noc!

 
Předprodej vstupenek na E-Motion se Solarstone zahájen Solarstone a Airbase hosty tranceové E-Motion ve Flédě Britský projekt Solarstone přijede v květnu do Flédy

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016